Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate

27

Animal Man (Jeff Lemire)

2011-2014WriterJeff LemireArtistsSteve Pugh, Rafael Albuquerque, Cully Hamner, Travel Foreman, Jeff LemireDC Comics

Σουρεαλιστικό, ανατρεπτικό και με τον αέρα του ανεξάρτητου comic, παρά το γεγονός ότι είναι μέρος μιας από τις πιο εξωστρεφείς και hip περιόδους της DC, το ANIMAL MAN ήταν ένα από τα διαμάντια του New 52. Παρά το φόβο ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί ισάξιο με το ευφυέστατα γραμμένο από τον Grant Morrison, αρχικό run, ο Jeff Lemire τιμά τον προκάτοχο του, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τον μύθο του Animal Man με νέα στοιχεία. Ένα comic γεμάτο ανατροπές, που εστιάζει στην οικογένεια του Buddy Baker και τον ίδιο, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με τις παράλογες, άσχημες, αλλά και συναρπαστικές στιγμές της ζωής ενός υπερήρωα.

Το artwork, περίεργο, αντισυμβατικό και μακριά από τα πανέμορφα πρόσωπα και τις ιδανικές αναλογίες καλλιτεχνών όπως ο Jim Lee, δημιουργεί έναν φανταστικό, τρομαχτικό, αλλά και συνάμα δελεαστικό κόσμο, πλασμένο από τη φαντασία της μικρής Maxine. Πότε ήρωες και πότε τέρατα, οι πρωταγωνιστές του comic προσπαθούν να προστατέψουν ο ένας τον άλλο, σε έναν κόσμο που βρίσκεται εναντίον τους. Ο Jeff Lemire, όπως και ο Grant Morrison, ασχολείται με τις συνέπειες της ζωής ενός υπερήρωα, πλέκοντας μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στις δυσκολίες της ζωής και τις ανάγκες της φαντασίας.

Το τελευταίο τεύχος του comic, σχεδιασμένο εν μέρει από τον ίδιο τον Lemire, είναι ένα μικρό αριστούργημα για τη αγάπη και την απώλεια.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21