Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate

26

Sergio Aragones' Funnies

2011-2014Writer/ArtistSergio AragonésBongo Comics

Σίγουρα το SERGIO ARAGONES’ FUNNIES είναι ένα από τα comics που χάρηκα περισσότερο αυτή τη δεκαετία. Κάθε δυο μήνες (ή περίπου τόσο) ο μεγαλοφυής δημιουργός μας επιφύλασσε μια σειρά από απολαυστικές ιστορίες. Κάποιες από αυτές ήταν πραγματικές και είχαν να κάνουν με την τρομερά ενδιαφέρουσα ζωή του δημιουργού, κάποιες ήταν αποτέλεσμα της φαντασίας, κάποιες δεν είχαν καθόλου λόγια, ενώ κάποιες ολοκληρώνονται μόλις σε μια μόνο σελίδα.

Είναι πραγματικά απολαυστικό να βλέπεις έναν δημιουργό να ξεδιπλώνει, σε έναν εντελώς λευκό καμβά, όλο του το ταλέντο, με τον τρόπο που έκανε ο Aragones εδώ. Χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να φτιάχνει απολαυστικά comics. Και έτσι, κάθε μήνα, είχα ένα comic που βρισκόταν στην κορυφή της “λίστας αναγνωσης” μου. Γιατί βρισκόταν εκεί; Επειδή το διάβαζα και ήταν ταυτόχρονα ουσιαστικό, χαλαρό, αστείο και έξυπνο. Και γιατί δεν είχε σημασία αν ήμουν κουρασμένος ή ξεκούραστος. Όπως και αν ήμουν, η ανάγνωσή του θα με έκανε να νιώσω καλύτερα. Και γιατί διασκέδαζα τρομερά ακόμα και με τα παιχνίδια που χώραγε στις σελίδες του.

Όλα τα ωραία, όμως, κάποτε τελειώνουν, και το SERGIO ARAGONES FUNNIES έφτασε στο τέλος του, με μια υπόσχεση για ένα δεύτερο κύκλο, από άλλη εκδοτική, που δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ. Αλλά και πάλι είμαι ευγνώμων για αυτά τα 12 τεύχη που είχαμε. Αν υπήρχε, πάντως, μια σειρά από τη δεκαετία που θα χαιρόμουν να επιστρέψει για κάποια ακόμα τεύχη, θα ήταν αυτή. Γιατί μπορώ πάντα να είμαι σίγουρος για το επίπεδο της δουλειάς του Aragones.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21