Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate

24

Batman/Elmer Fudd Special

2017WriterTom KingArtistLee WeeksDC Comics

Η ιδέα της συνύπαρξης χαρακτήρων των Merrie Melodies με εκείνους της DC, σαν πρώτη εντύπωση, ακούγεται ενδιαφέρουσα, διότι μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καλό ή σε μια παταγώδη αποτυχία. Επειδή δεν είναι η πρώτη και σίγουρα όχι η τελευταία φορά, που ένα τέτοιο crossover έρχεται να μας συστηθεί, είμαι πάντα επιφυλακτικός σε τέτοιου είδους πειράματα. Ας μην κρυβόμαστε, οι αποτυχίες και οι τελικές απογοητεύσεις είναι, κατά κανόνα, συνηθέστερες σε τέτοιες απόπειρες. Κατόπιν προτροπής των συντακτών του Comicdom, όμως, διάβασα το εν λόγω one-shot και κατέληξα να μην τους κατηγορήσω για την πρόταση.

Το συγκεκριμένο τεύχος βασίζεται σε μια απλή και όμορφη ιδέα, που εξελίσσεται σε μια διασκεδαστική ιστορία. Μια pulp διήγηση, στην οποία παντρεύονται όλα τα στοιχεία του είδους, αλλά και τα επιμέρους στοιχεία των βασικών υλικών της. Οι χαρακτήρες των Looney Tunes, από ανθρωπόμορφα ζώα, είναι πλέον άνθρωποι με χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αντίστοιχων cartoons, και, ως ημιπαράνομοι τύποι, συχνάζουν σε καταγώγια της Gotham.

O Tom Κing φέρθηκε με σεβασμό στους κεντρικούς χαρακτήρες σε αυτή τη διασκευή. Μελέτησε και διερεύνησε τον βαθύτερο δεσμό που ο Elmer Fudd θα μπορούσε να έχει με τον Βatman, αν ζούσε σε μια πόλη όπως η Gotham City. H τελική αποτύπωση της ιστορίας θυμίζει λίγο το SIN CITY και ίσως το WHO FRAMED ROGER RABBIT. Επιστρατεύεται η noir/pulp αισθητική, σε συνδυασμό με το σκοτεινό περιβάλλον των ιστοριών του Batman, αλλά και το πετυχημένο χιούμορ των Looney Tunes.

Όλα τα ανωτέρω στοιχειοθέτησαν ένα πολύ διασκεδαστικό crossover, που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, τόσο για το εγχείρημα όσο και γενικά για τη δημιουργία του Κing στους τίτλους του Batman, γιατί πολύ μας τα χάλασε στον βασικό και ομώνυμο τίτλο του ήρωα. Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21