Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate

22

Ex Machina

2010WriterBrian K. VaughanArtistsTony Harris, Chris Sprouse, John Paul LeonDC Comics (Wildstorm)

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το όνομα του Brian K. Vaughan προκάλεσε μεγάλο ντόρο στην αμερικανική βιομηχανία των comics. Τρεις τίτλοι ήταν αυτοί που τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό. Το Y: THE LAST MAN, το RUNAWAYS και το EX MACHINA.

Η αρκετά πρωτότυπη κεντρική ιδέα πίσω από το EX MACHINA είναι ότι ο Mitchell Hundred, ο πρώτος και μόνος υπερήρωας του κόσμου (The Great Machine) αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική (αφού έχει αποκαλύψει τη μυστική του ταυτότητα) και εκλέγεται Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, το 2001, στον απόηχο του κατορθώματός του να σώσει τον ένα από τους δύο δίδυμους πύργους, στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το comic καταφέρνει να συνδυάσει μοναδικά τις πολιτικές και τις υπερηρωικές περιπέτειες του ήρωα, σε ένα αρμονικό σύνολο, ενώ η ευρύτατη χρήση των flashbacks, δίνει βάθος στην ιστορία και μας αποκαλύπτει λεπτομέρειες της πορείας του Great Machine, όπου ακριβώς χρειάζονται, με αρκετές δόσεις πετυχημένου exposition.

Την απεικόνιση όλων αυτών αναλαμβάνει ο Tony Harris, ο οποίος, λίγα χρόνια μετά την επιτυχία του STARMAN, επιστρέφει σε ένα μεγάλο project, και προσωπικά θεωρώ ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας του τίτλου οφείλεται στο γεγονός ότι όλη η σειρά (εκτός των τεσσάρων Specials) ήταν σχεδιασμένη από αυτόν.

Ένα από τα καλύτερα και πλέον πρωτότυπα υπερηρωικά comics που μπορείτε να διαβάσετε και, ταυτόχρονα, ένα παράθυρο στην post-9/11 εποχή.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21