Top 100 Comics Of The 10s

20-11: House Of The Rising X
Μια ανάσα πριν την κορυφαία δεκάδα, επισκεπτόμαστε το νέο σπίτι των μεταλλαγμένων, βιβλικές ιστορίες που ταράζουν συθέμελα τα όσα θυμόμασταν από μικροί και πολλά κτίρια σε πολλά σύμπαντα! Κάντε λίγη υπομονή ακόμα! Φτάνουμε στο ρετιρέ της λίστας!
20

Daytripper

2010Writer/ArtistsGabriel Bá, Fábio MoonDC Comics (Vertigo)

Οι Βραζιλιάνοι αδελφοί Fabio Moon και Grabiel Βa είναι από τους καλλιτέχνες που τις τελευταίες δυο δεκαετίες κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την παρουσία τους στη βιομηχανία, είτε με ενδιαφέρουσες συνεργασίες είτε με επιτυχημένες δουλειές. To DAYTRIPPER, έργο που δημιούργησαν και υπέγραψαν από κοινού, ήταν μια από τις επιτυχίες τους.

Τα δέκα τεύχη της σειράς είναι αφιερωμένα στην έννοια της ζωής. Ο πρωταγωνιστής σε κάθε τεύχος παρουσιάζεται σε κάποια φάση της ζωής του, στο τέλος κάθε τεύχους είναι νεκρός και στο επόμενο πάλι από την αρχή. Η ειρωνεία των δημιουργών είναι ότι ο πρωταγωνιστής εργάζεται ως δημοσιογράφος, γράφοντας νεκρολογίες. Με τον τρόπο αυτό, κάθε τεύχος είναι και μια νεκρολογία.

Στην πραγματικότητα, η σειρά δεν είναι μακάβρια. Aντίθετα, εξυμνεί την ανάγκη για ζωή. Ο κάθε θάνατος του ήρωα δεν είναι πάντα τραγικός ή θλιβερός, αλλά έρχεται κάθε φορά στο χρονικό σημείο που πρέπει, προκειμένου να δοθεί νόημα σε ό,τι έχει προηγηθεί. Κάθε τεύχος θυμίζει τη ζωή ενός εφήμερου εντόμου, που πρέπει να ζήσει έναν πλήρη βίο μέσα σε μια ημέρα, αλλιώς έχασε το χρόνο του για το τίποτα.

Η σειρά απέσπασε Eisner, Harvey και Eagle awards το 2011, καθώς περιεχόμενο, αφήγηση και artwork την κατέστησαν μια από τις καλύτερες της χρονιάς. Για εμάς στο Comicdom, αποτελεί και ένα από τα καλύτερα έργα που εκδόθηκαν ποτέ από την DC.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11