Top 100 Comics Of The 10s

20-11: House Of The Rising X

15

Batman (Snyder/Capullo)

2011-2016WriterScott SnyderArtistGreg CapulloDC Comics

Ένα run 52 τευχών (χωρίς τα annuals, tie-ins κλπ), με τέσσερις μεγάλες ιστορίες, οι οποίες συμπεριλάμβαναν origin story, νέους villains, τον “θάνατο” της οικογένειας, αλλαγή του προσώπου κάτω από τη μάσκα του Batman και ένα κάρο θέματα, όπως εορτασμούς των 75 ετών του ήρωα και επιρροές στη βασική ιστορία, επειδή ένας άλλος καλλιτέχνης αποφάσισε να σκοτώσει τον ήρωα που εκείνος είχε συστήσει. Η λέξη που χαρακτηρίζει το run των Snyder/Capullo στο BATMAN είναι ΧΑΜΟΣ!

Ο Scott Snyder για πέντε χρόνια έδινε πόνο στις σελίδες του ομώνυμου τίτλου του Σκοτεινού Ιππότη. Κατάφερε να συμπυκνώσει την ουσία 75 ετών ιστορίας μέσα σε 52 τεύχη, χωρίς υπερβολές, βερμπαλισμούς και μαξιμαλισμούς. Απέδειξε ότι ο Caped Crusader είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης, με απεριόριστες δυνατότητες για δημιουργία νέας μυθοπλασίας.

Δικαίως, το εν λόγω run θεωρείται ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Τα στοιχεία που καταμαρτυρούν κάτι τέτοιο είναι τα ακόλουθα. Πρώτα απ’ όλα, τα 52 τεύχη σε καμία περίπτωση δεν κούρασαν το κοινό, αντίθετα θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αν του έδιναν άλλα τόσα, θα ήταν πάλι όλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Ο Snyder δεν περιορίστηκε σε μια ιστορία, αλλά μας αράδιασε μια σειρά μεστών και ολοκληρωμένων αφηγήσεων σε πολλά επίπεδα. Αρχή, μέση και τέλος, μια ολοκληρωμένη εκτενής και ουσιαστική παρουσίαση του ήρωα, χωρίς να περισσεύει ούτε ένα panel. Τέλος, το φοβερό artwork του Capullo έγινε σήμα κατατεθέν του Batman της περασμένης δεκαετίας.

Η συγκεκριμένη σειρά ήταν ενδεχομένως μια από τις ελάχιστες διακριθείσες και διασωθείσες από το ναυάγιο του project του New 52 και, όπως ήταν αναμενόμενο, εκτίναξε την καριέρα του Snyder, μετατρέποντάς τον σε ένα από τα πιο hot ονόματα της βιομηχανίας.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11