Top 100 Comics Of The 10s

20-11: House Of The Rising X

14

Wilson

2010Writer/ArtistDaniel ClowesDrawn & Quarterly

Ο Wilson είναι ο κλασικός μοναχικός μεσήλικας. Ή μήπως όχι; Προσπαθεί να δείχνει ενδιαφέρον για τους γύρω του, αλλά κάποιες φορές το μισανθρωπικό κομμάτι του χαρακτήρα του κυριαρχεί. Ζητάει την επικοινωνία, αλλά δεν καταφέρνει να μην καταλήγει να κοροϊδεύει τους συνανθρώπους του. Μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα θα τον φέρουν αντιμέτωπο με την οικογένεια του: αυτή που ήξερε και απέφευγε αλλά και αυτή που είχε ξεχάσει.

To WILSON καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία, με έναν τρόπο που μόνο ο Clowes γνωρίζει να φέρνει εις πέρας. Η ιστορία είναι δοσμένη σε μια σειρά από μονοσέλιδα comics, το καθένα σχεδιασμένο σε διαφορετικό ύφος, που δίνουν την αίσθηση αυτοτελών ιστοριών και θα μπορούσαν να διαβαστούν και ξεχωριστά. Βέβαια, όταν τα βάλεις όλα μαζί και συνδυάσεις τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες, τα βλέπεις μπροστά σου να ξετυλίγουν το νήμα της ζωής του Wilson.

Το WILSON είναι ένα υπέροχο comic που θα μπορούσε άνετα να έχει βρεθεί και σε ακόμα ψηλότερες θέσεις και αποκαλύπτει το μεγαλείο του Clowes. Εξαιρετικό στήσιμο και αφήγηση της ιστορίας, ιδανικές μικρές στιγμές που κάποιες φορές ξεγελούν τον αναγνώστη και κάποιες τον αφήνουν να ανακαλύψει το τι πραγματικά έχει συμβεί. Συχνά ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο και αιχμηρό. Είναι απλά μια από τις κορυφαίες στιγμές ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς comics.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11