Top 100 Comics Of The 10s

20-11: House Of The Rising X

13

Green Lantern

2010-2013WriterGeoff JohnsArtistsEthan Van Sciver, Patrick Gleason, Carlos Pacheco, Ivan Reis, Philip Tan, Doug MahnkeDC Comics

Το σχεδόν δεκαετές πέρασμα του Geoff Johns από το GREEN LANTERN έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία του αγαπημένου ήρωα και μνημονεύεται από πολλούς ως η καλύτερη περίοδος στην εκδοτική του ιστορία, ανταγωνιζόμενο το θρυλικό run των Denny O’Neil και Neal Adams. Είναι, επίσης, η περίοδος που πολλοί αναγνώστες που δεν διάβαζαν GREEN LANTERN άρχισαν να το παρακολουθούν. Το ξέρω, γιατί ήμουν ένας από αυτούς.

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με το Rebirth, που επανέφερε τον Hal Jordan ως τον βασικό Green Lantern, ακολούθησαν υπέροχες ιστορίες όπως οι “Sinestro Corps War”, “Secret Origin” και, φυσικά, το “Blackest Night”, το οποίο και επηρέασε ολόκληρο το DC Universe, για να φτάσουμε μέχρι τις αρχές του New 52, καθώς το GREEN LANTERN του Johns ήταν, μαζί με το run του Morrison στους Bat-titles, τα μόνα κομμάτια του DCU που έμειναν απείραχτα από το relaunch (το αν αυτό το γεγονός ήταν καλό ή κακό είναι μια άλλη κουβέντα).

Εκτός, όμως, από το να προσφέρει πολύ καλές ιστορίες, ο Johns επηρέασε σε τεράστιο βαθμό και τη μυθολογία του Green Lantern. Από την εξήγηση της πραγματικής φύσης του Parallax, που οδήγησε στα γεγονότα του “Emerald Twilight”, μέχρι την εισαγωγή των διάφορων χρωματικών Corps, ο Johns άλλαξε μια για πάντα την ιστορία του Green Lantern.

Ο Johns είναι πλέον ο ιθύνων νους στη DC και το run του στο GREEN LANTERN είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11