Hard Rock Vol. 2 #2

Στέλλα, κρατάω comic του Jemmaman!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hard Rock Vol. 2 #2

Writer/ArtistTasmarPublisherJemma Press

Στο πρόσφατο AthensCon, κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του δεύτερου volume του HARD ROCK και, αυτή τη φορά, η Στέλλα κλέβει την παράσταση! Γιατί αυτή είναι η ιστορία της…

Βρισκόμαστε ακριβώς μετά τα γεγονότα του πρώτου τεύχους και ενώ ο Μάρκος και η Στέλλα αράζουν στο διαμέρισμά της δεύτερης στα Εξάρχεια, τον Οκτώβρη του 2000, ο Μάρκος μαθαίνει το σκοτεινό πλην δημιουργικό παρελθόν της, καθώς και το γίγνεσθαι της Ελληνικής σκηνής, η οποία, τελικά, δεν είναι τόσο καλλιτεχνικός χώρος όσο θα πίστευε κανείς, αλλά είναι ένας ακόμα χώρος συμφερόντων, πισόπλατων μαχαιρωμάτων και στεγνού μπίζνες. Συνάμα, η Στέλλα αρχίζει προοδευτικά να μπαίνει στον εναλλακτικό χώρο του Μάρκου, ενώ το τέλος εμπεριέχει ένα απίθανο twist!

Ειδική μνεία αξίζει το πολύ καλογραμμένο μονοσέλιδο, το οποίο έχει θέση οπισθόφυλλου και καλό είναι να διαβαστεί πρώτο. Είχε κάνει παρθενική εμφάνιση στο τελευταίο Εν Αιθρία της περασμένης δεκαετίας, λέγεται “Στέλλα” και εμπεριέχει το “βιογραφικό” της φίλτατης Κυψελιώτισσας, με έμφαση στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής και της καριέρας της. Βέβαια, προσωπικά αγαπημένη στιγμή αυτού του τεύχους, θα παραμείνει το απίστευτο δισέλιδο με τα signings στο φεστιβάλ comics, όπου έχει άπειρα tributes στην ελληνική σκηνή και ένα αναπάντεχο panel, που σπάει, με αντίστροφο τρόπο, τον “τέταρτο τοίχο”!

Ο Τάσος Μαραγκός και η ιστορία του Μάρκου και της παρέας του, συνεχίζουν εξίσου δυναμικά, με το σύμπαν τους να εμπλουτίζεται με ολοένα και πιο ενδιαφέροντες νέους χαρακτήρες. Το σχέδιο, και σε αυτό το τεύχος, πηγαίνει ακόμα ένα σκαλοπάτι παραπάνω, ενώ η διπλή αφισούλα παραμένει μία πολύ γλυκιά πινελιά, σε έναν από τους καλύτερους τίτλους που βγάζει η Jemma Press αυτή την στιγμή.