Top 10 Comic Book Title Logos

Τα δέκα πιο... ντιζαϊνάτα λογότυπα στην Ιστορία των comics!
1

Action Comics

DC Comics

Το ACTION COMICS #1 αναγνωρίζεται, από τους περισσότερους, ως το σημαντικότερο comic όλων εποχών. Το δε εξώφυλλό του είναι, ίσως, το πιο αναγνωρίσιμο στην Ιστορία των comics, και αναπόσπαστο κομμάτι του είναι το εκπληκτικό Art Deco λογότυπο.

Η υπέροχη, καθαρή και έντονη γραμματοσειρά (εμφανής η επιρροή του Broadway font), με το τεράστιο “A” for Action και το “N” που μοιάζει με κεραυνό, κερδίζει αμέσως την προσοχή. Η κλίση της λέξης “Action” προσδίδει ένταση και κίνηση, και ταιριάζει απόλυτα στο concept της δράσης που υπόσχεται ο τίτλος, ενώ για τη λέξη “Comics” χρησιμοποιείται η επιτυχημένη λύση που πρωτοείδαμε στο DETECTIVE COMICS.

Ο δημιουργός του λογότυπου παραμένει άγνωστος, θύμα μιας εποχής που δεν αποδίδονταν η πρέπουσα σημασία στα credits. Πολλοί έχουν ισχυριστεί ότι, και εδώ, δημιουργός είναι ο Ira Schnapp, όμως, αφενός, δεν υπάρχει κάποια απόδειξη και, αφετέρου, υπάρχει η έγκυρη μαρτυρία του Michael Uslan ότι ο ίδιος ο Schnapp το αρνήθηκε. (Το link οδηγεί στο πολύ καλό site του letterer και logo designer Todd Klein, που αποτελεί θησαυρό γνώσης για το συγκεκριμένο αντικείμενο.)

Συνολικά, ένα τέλειο λογότυπο, που είναι στο πνεύμα της Golden Age, αλλά ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει μέχρι και σήμερα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1