StayComicdom

Μια σειρά online δράσεων από το Comicdom για να περάσετε όμορφα στο σπίτι αυτό το τριήμερο!

Όπως όλοι γνωρίζετε, το επετειακό Comicdom Con Athens 2020 μετατέθηκε για 4-6 Σεπτεμβρίου 2020. Επειδή, όμως, όλοι μας ανυπομονούσαμε για τη μεγάλη γιορτή των comics και επειδή θέλουμε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι κάθε δυσκολία μπορεί να δώσει ώθηση για κάτι νέο, σας παρουσιάζουμε το StayComicdom!

Πρόκειται για μια σειρά online δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 10-12 Απριλίου (αρχικές ημερομηνίες διεξαγωγής του Comicdom Con Athens), με στόχο τη στήριξη, μέσω της επαφής με το κοινό, της ελληνικής σκηνής των comics (καλλιτέχνες, εκδοτικοί οίκοι και καταστήματα), η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από τις παρούσες συνθήκες, αλλά και την παρακίνηση της δημιουργικότητας, της έμπνευσης και της αισιοδοξίας όλων.

Το πρόγραμμα του StayComicdom κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα περιλαμβάνει online sessions, Virtual Artists Alley, Q&As, Home-Made Cosplay, δωρεάν comics και εκπτώσεις σε συνεργασία με καταστήματα και εκδοτικές!

Όλες Τις Ημέρες

Virtual Artists Alley

Έλληνες δημιουργοί comics προωθούν τις νέες δουλειές τους (είτε αυτές έχουν κυκλοφορήσει, είτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν) με previews, samples, promo images, αλλά και γενικές πληροφορίες για την έκδοση, όπως συνόψεις, κ.λπ.
Στην Facebook σελίδα του Comicdom

Ηome-Made Cosplay

Οι Cosplayers της χώρας μας ενώνονται… εξ αποστάσεως! Βάζουν τις στολές τους και φωτογραφίζονται, ή ανεβάζουν videos, στην πιο δημιουργική digital παρέλαση εμπνεύσεων και ταλέντου!
Στην Facebook σελίδα του Comicdom

Free Comics & Stuff

Δημιουργοί και εκδοτικές προσφέρουν links, από τα οποία θα μπορείτε να κατεβάσετε PDF με ολοκληρωμένες ιστορίες comics!
Στην Facebook σελίδα του Comicdom

Sales & Offers

Καταστήματα και εκδοτικές προσφέρουν ειδική έκπτωση ή προσφορές σε όσους αγοράσουν από τα e-shops τους κατά το τριήμερο, με τον κωδικό stayCOMICDOM.
Στην Facebook σελίδα του Comicdom

Παρασκευή 10 Απριλίου

14:00 Spotlight: Βασίλης Λώλος

Ο βραβευμένος με Eisner και Harvey Award δημιουργός και τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης του Comicdom Con Athens 2020, παραχωρεί μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον συντάκτη του Comicdom.gr, Σόλωνα Παπαγεωργίου.
Στην πλατφόρμα Zoom

17:00 Q&A με την Lynn Fotheringham

H Lynn Fotheringham, Λέκτορας Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και συντονίστρια της πρωτοβουλίας Nottingham Does Comics, μιλάει στη Λήδα Τσενέ (συν-διοργανώτρια Comicdom Con Athens, ιδρύτρια Athens Comics Library) και τη Βασιλεία Βαξεβάνη (Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Athens Comics Library) για την επίδραση της ιστορίας και μυθολογίας της Αρχαίας Ελλάδας στα comics, αλλά και τη σύνδεση των ιστορικών comics με τις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στην πλατφόρμα Zoom

Σάββατο 11 Απριλίου

11:00 Παιδικό Πρόγραμμα: Η Τουτουμου και ο Γίγαντας

Η αφηγήτρια και συγγραφέας comics, Βασιλεια Βαξεβάνη, θα αφηγηθεί μιαν ιστορία για τον φόβο που μας κρατάει κλεισμένους σπίτι μας και πώς μπορούμε να τον νικήσουμε. Σε αυτό θα χρειαστεί και τη βοήθειά σας! Την ίδια ώρα, ο εικονογράφος Δημήτρης Κάσδαγλης μετατρέπει αυτή την ιστορία σε ένα comic, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, και μετά θα σας μάθει πώς να φτιάξετε τη δική σας ιστορία comics!
Στην πλατφόρμα Zoom

17:00 The Greek Artists Session

H Dani Strips, ο Τόμεκ Γιοβάνης, ο Ηλίας Κυριαζής, ο Σταύρος Κιουτσιούκης και ο Τάσος Μαραγκός μιλούν στον Αντώνη Αντωνιάδη (Comicdom.gr) για το πως η παρούσα συνθήκη τους επηρέασε σε επαγγελματικό επίπεδο, για την καλλιτεχνική δημιουργία σε συνθήκες εγκλεισμού και για το πώς βλέπουν το μέλλον της βιομηχανίας.
Στην πλατφόρμα Zoom

19:00 Q&A με την Shelly Bond

Η Shelly Bond, πρωτεργάτρια της Vertigo, στη συνέχεια executive editor του imprint, και σήμερα ιδρύτρια του imprint της IDW, Black Crown, μιλάει στη Λήδα Τσενέ (συν-διοργανώτρια του Comicdom Con Athens) για την πορεία της και την επόμενη μέρα στη βιομηχανία των comics.
Στην πλατφόρμα Zoom

Κυριακή 12 Απριλίου

11:00 Τα Comics στην Εποχή του Covid-19

O Gary Groth (εκδότης Fantagraphics Books), ο Λευτέρης Σταυριανός (εκδότης Jemma Press, ιδιοκτήτης Jemma Books & Comics), ο Γιάννης Ρουμπούλιας (δημιουργός comics), ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος (κριτικός κινηματογράφου στο περιοδικό Αθηνόραμα) και ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου (συν-διοργανωτής του Comicdom Con Athens, εκδότης Comicdom Press), μιλούν στον Θωμά Παπαδημητρόπουλο (αρχισυντάκτη του Comicdom.gr) για τη διεθνή και την εγχώρια σκηνή των comics, τις μέχρι τώρα επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά, και την “επόμενη μέρα”.
Στην πλατφόρμα Zoom

14:00 Σκέψου Μπλε, Σκέψου Στρουμφ! – Sneak Peek της Έκθεσης

Ο μπαρμπα Στρουμφ, η Στρουμφίτα, ο Σπιρτούλης, ο Γκρινιάρης και όλα τα αγαπημένα μας Στρουμφάκια θα κάνουν απόβαση τον Σεπτέμβριο στο Comicdom Con Athens 2020, στο πλαίσιο της έκθεσης “Σκέψου Μπλε, Σκέψου Στρουμφ!”. Μέχρι τότε, σας προσφέρουμε μια ματιά σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης, που διοργανώνεται από την Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με την IMPS, εταιρεία διαχείρισης των δικαιωμάτων των Στρουμφ, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα.
Στη σελίδα Comicdom-con.gr

18:00 Q&A με τον Mike Carey

O διάσημος Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος comics, γνωστός για τη δουλειά του σε τίτλους όπως X-MEN LEGACY, LUCIFER και ULTIMATE FANTASTIC FOUR, μιλάει στον Θάνο Φιλάνη (Comicdom.gr) για την πορεία του, καθώς και για το post-apocalyptic science fiction thriller βιβλίο του, THE GIRL WITH ALL THE GIFTS, και την ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά του.
Στην πλατφόρμα Zoom