Comic Cultura #7

Σίγουρα το καλύτερο τεύχος του περιοδικού έως τώρα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Comic Cultura #7

Writer/ArtistsIan Debiase, Νικόλας Στεφαδούρος (Stef), Κωνσταντίνος Κάτσος, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Έφη Θεοδωροπούλου, Γιώργος Μικάλεφ, Αλέξανδρος Κατσίκας, Γιώργος Τσαρδανίδης, Μαρία Βασιλάκη, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Περικλής Κουλιφέτης, Soloup, Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss), Σάββας ΑμπατζίδηςPublisherΑυτοέκδοση

Το COMIC CULTURA είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια, η οποία αρχίζει και αποδίδει καρπούς, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει. Κάνοντας catch-up στο διόλου ευχάριστο site του issuu.com, μετά από άπειρες αποτυχημένες απόπειρες στο αντίστοιχο app, αλλά και mobile site, διαπίστωσα ότι κάποια πράγματα βελτιώθηκαν κατά κόρον (κάτι που αποτελεί κανόνα για το περιοδικό, καθώς κάθε τεύχος μοιάζει να είναι και λίγο καλύτερο από το προηγούμενο), αλλά παράληλα οφείλω να προτείνω και ορισμένες ακόμα βελτιώσεις, εν είδει εποικοδομητικής κριτικής.

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού έχουν αρχίσει και δίνει μεγαλύτερο βάρος στα comics και αυτό είναι καλό, ενώ ανεβάζει σιγά-σιγά και την ποιότητα, η οποία είχε πέσει αρκετά στο προηγούμενο τεύχος, με την πολύ ευχάριστη συμμετοχή-έκπληξη από την Αργεντινή (Ian Debiase). Τα μονοσέλιδα poster/art, τα οποία δεν υπάρχουν στο νέο τεύχος, δεν έχουν λόγο ύπαρξης, μαζί με τις κριτικές για πρόσφατες ταινίες εκτός geeksphere.

Πολύ ευπρόσδεκτο νέο το ότι το #7 θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή, όμως αυτό συνάμα σημαίνει πως θα πρέπει να παλέψει πιο σκληρά για την ύπαρξή του, ενώ κάποια στιγμή θα πρέπει να βρει τη δική του ταυτότητα. Δεν είναι ΒΑΒΕΛ, δεν είναι 9, δεν είναι ΜΠΛΕ ΚΟΜΗΤΗΣ, και το μέλλον της αγοράς των περιοδικών εντύπων δεν έχει τα πιο ήπια χρώματα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να είναι διαθέσιμα μόνο σε pdf μορφή όλα τα τεύχη online και να προωθηθούν οι έντυπες αυτοεκδόσεις που θα προκύψουν από τις σειρές του περιοδικού.

Το COMIC CULTURA μπορεί να γίνει ένα σημαντικό μέρος ανάδειξης νέων ταλέντων, ένας φάρος, ενώ ταυτόχρονα να εξακολουθήσει να είναι βήμα φωνών που μας δίνουν πλούσια άρθρα σχετικά με την 9η Τέχνη. Και ο Οιδίποδας του Κουλιφέτη να συνεχίσει να δίνει πόνο σαν μαδαφάκα ορίτζιναλ…