Wynd #1

Wynd of... change?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wynd #1 (of 5)

WriterJames Tynion IVArtistMichael DialynasPublisherBoom! Studios

Ενόσω η πραγματικότητα των διανομών προσπαθεί ακόμα να βρει τα πατήματά της, εν μέσω πανδημίας, αρχίσαν δειλά δειλά οι νέες κυκλοφορίες. Ανάμεσα στις κυκλοφορίες του Ιουνίου, ήταν κατο πρώτο τεύχος της νέας συνεργασίας των James Tynion IV και Μιχάλη Διαλυνά, βραβευμένων για τη δουλειά τους στο THE WOODS.

Βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα ενός φανταστικού βασιλείου, την Pipetown, όπου ο βασιλιάς είναι βαριά άρρωστος και όλο το έθνος είναι μαγειοφοβικό. Οτιδήποτε έχει σχέση με μαγεία εκτελείται πάραυτα! Εκεί, γνωρίζουμε τους βασικούς χαρακτήρες της ιστοριίας, τον Wynd, που εργάζεται σε ένα diner, τον γιο του βασιλικού κηπουρού, Thorn, και τον μελαγχολικό πρίγκηπα και όχι και τόσο μελλοντικό διάδοχο, Yorie. Και όλα αυτά, με μια έντονη πινελιά από diversity.

O Tynion κάνει ακόμα μία φορά καλό world building, με τη βοήθεια του ολοζώντανου σχεδίου (και των χρωμάτων) του Διαλυνά, το οποίο σου δίνει μία μικρή γεύση, όσο μια πρώτη μπουκιά, ενός φαινομενικά υπερχειλισμένου πιάτου φαγητό, το οποίο δεν ξέρω πως θα χωρέσει σε ένα limited series. Λογικά, πάντως, αναμένουμε σφιχτοδεμένη πλοκή και αλματώδεις εξελίξεις, αφού το WYND αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει ως graphic novel.

Η συνέχεια θα δείξει…