Previews Picks

July 2020

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο ήλιος ζεματάει, το Con αναβλήθηκε εκ νέου, ο Κορονοϊός φαίνεται πως δεν θα μας αφήσει ήσυχους σύντομα και το Champions League δεν έχει ξεκινήσει ακόμα…

Μοναδική παρηγοριά, τα κομιξάκια και όχι τόσο αυτά που αγοράζουμε και διαβάζουμε, τα οποία συχνά μας απογοητεύουν, αλλά αυτά που παραγγέλνουμε και θα διαβάσουμε στο μέλλον, τα οποία, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, είναι όλα potential αριστουργήματα!

Οι πάντα μελετηροί συντάκτες του Comicdom, Ορέστης Καρέλης και Πάνος Παπαγεωργίου, ξεφυλλίζουν τον τελευταίο κατάλογο της Diamond και επιλέγουν αυτά που θεωρούν πως έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να απογοητεύσουν τους, διψασμένους για ποιότητα, αναγνώστες…

Blue Pages

Μέσιασε και το άρρωστο 2020, ήρθε ο καύσωνας και, μες στο λιοπύρι, όλες οι εκδοτικές προσπαθούν να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος (και κοινό!) της καραντίνας! Τί καλύτερο, λοιπόν, από το να διαβάζουμε στάζοντας από ιδρώτα ΤΡΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ PREVIEWS, έχοντας πάντα στο νου την αποστασιοποίηση της DC και όλα όσα έγιναν με τη Diamond και το πόσο αβέβαιο μέλλον αφήνουν για τη βιομηχανία;

Η μόνη σωστή απάντηση θα είναι, πάντα, ένα σένιο παγωτάκι. Πάρτε, λοιπόν, το αγαπημένο σας gelato και πάμε να δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φτάσουν στα χέρια μας τον Σεπτέμβριο.

Detective Comics #1027

$9.99 page DC5 DC Comics

Πριν 81 χρόνια, κυκλοφόρησε το DETECTIVE COMICS #27, όπου έκανε την παρθενική του εμφάνιση ένας αλλόκοτος ήρωας, ντυμένος νυχτερίδα. Χίλια τεύχη αργότερα, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε και αυτή τη νυχτεριδοεπέτειο, συντονισμένοι πάντα στο νυχτεριδοκανάλι της DC. Δέκα variants, δεκάδες δημιουργοί και 144 σελίδες, υπόσχονται πολλά, καθώς και μία πρόγευση του επερχόμενου μεγάλου event “The Joker War”.

Εξ ου και το DC CONNECT αυτού του μήνα είναι ιδιαίτερα νυχτεριδοκρατούμενο, με άπειρα tie-ins, καθώς και collected editions, για όλα τα γούστα.

Iron Man #1

$4.99 page M12 Marvel Comics

H Marvel προσπαθεί να επανεκκινήσει έναν ακόμα σακατεμένο σεναριακά, πλην βασικό χαρακτήρα της, με τη βοήθεια του Christopher Cantwell, γνωστού από το περσινό DOCTOR DOOM, καθώς και το SHE COULD FLY. Στο σχέδιο θα είναι ο σχετικά νέος, αλλά ταλαντούχος, Cafu.

O Tony προσπαθεί να γυρίσει στα βασικά, οπότε φοράει μια από τις κλασικές του στολές και παραμερίζοντας τον εγωισμό του ως Stark, που τον έχει οδηγήσει σε πολύ μεγάλες καταστροφές, προσπαθεί να κάνει το καλό. Όμως, αυτό δεν μπορεί να διαγράψει όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Το πακέτο συμπληρώνουν αρκετά variant covers, τρία εκ των οποίων είναι ζωγραφισμένα από τον μεγάλο Alex Ross.

The Amazing Spider-Man #850

$9.99 page M18 Marvel Comics

O Spidey γιορτάζει ακόμα ένα ορόσημο και αυτό σημαίνει νταβαντούρι με την επιστροφή κάποιου κλασικού και βασικού villain. Και τι πιο κλασικό από τον Green Goblin, θα σκέφτηκε ο Nick Spencer, χωρίς να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, είναι η αλήθεια.

Το πακέτο συμπληρώνουν δευτερεύουσες μικρές ιστορίες, καθώς και ένας σκασμός variants.

Black Widow #1

$3.99 page M26 Marvel Comics

Η Kelly Thompson, που μας έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, ενώνει τις δυνάμεις της με την ανερχόμενη Elena Casagrande. Ίσως υπάρχει ελπίδα να δούμε ένα ενδιαφέρον BLACK WIDOW series μετά από καιρό.

Θα είναι μυστηρίου, λέει, και θα γίνει κάτι “που θα ταράξει τα νερά”. Για να δούμε…

The Department Of Truth #1

$3.99 page 30 Image Comics

Ο πολυγραφότατος James Tynion IV σε μια νέα ongoing σειρά, σε σχέδιο Martin Simmonds (DYING IS EASY), και κρίνοντας από το preview, το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά πειραματικό. Όσον αφορά στην ιστορία, είναι λίγο all over the place, με πρωταγωνιστή κάποιον που σαν άλλος Mel Gibson ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας, μέχρι που ανακαλύπτει ότι όλες ήταν αλήθεια.

Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΕΝΤΥ ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ!

Noir: A Collection Of Crime Comics

$19.99 page 99 Dark Horse Comics

Brian Azzarello, Jeff Lemire, Ed Brubaker, Sean Philips, Gabriel Ba, Fabio Moon και αρκετοί ακόμα δημιουργοί, θα μας χαρίσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ανθολογία, με δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες γεμάτες δολοφονίες και μυστήριο.

Value for money, αφού μιλάμε για εκατό σελίδες και σκληρόδετο!

The Book Tour

$24.99 page 138 IDW Publishing (Top Shelf)

Να και κάτι που φαίνεται πολύ ιδιαίτερο. Ο Andi Watson μας παρουσιάζει μία μαύρη κωμωδία, όπου ένας Άγγλος συγγραφέας ξεκινάει ένα tour παρουσίασης του νέου του βιβλίου, αλλά τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο και όσο προχωράει το tour, τόσο πιο εφιαλτικό γίνεται!

Οπότε, αναμένουμε έναν ασπρόμαυρο σουρεαλισμό, που θα βγάζει στην επιφάνεια όλες τις ανασφάλειες ενός συγγραφέα, με την προσωπική πινελιά ενός cartoonist.

We Only Find Them When They’re Dead #1

$3.99 page 174 Boom! Studios

Ο Al Ewing γράφει μία πολύ καμένη ιστορία επιστημονικής φαντασίας, σε σχέδιο Simone Di Meo!

Ένα σκάφος έχει πάει στην άκρη του γνωστού διαστήματος και μαζεύει πόρους από τα γιγάντια πτώματα εξωγήινων θεών, προκειμένου να επιζήσει η ανθρωπότητα. Όμως, ο καπετάνιος του αποφασίζει να σπάσει τη νόρμα και να βγει από το σύστημα, προκειμένου να βρει έναν ζωντανό θεό! Στο βαθύ, σκοτεινό, ανεξερεύνητο διάστημα, από όπου κανείς δεν έχει γυρίσει ζωντανός…

Green Pages

Στην πρόσοψη του κτιρίου των κεντρικών γραφείων των ταχυδρομείων των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη, αναγράφεται η φράση “Neither snow, nor rain, nor heat, nor gloom of night stays these couriers from the swift completion of their appointed rounds”. Κάτι σαν το “Αγριολούλουδο” του Καζαντζίδη, δηλαδή. Έτσι και οι άοκνοι εργάτες του Comicdom, δεν χαμπαριάζουν από πανδημίες, καραντίνες, αναστολές εκδόσεων και τις λοιπές πληγές του Φαραώ, και πιστοί στο καθήκον ξεψαχνίσαμε (και αυτόν) τον κατάλογο επικείμενων εκδόσεων για να προτείνουμε ο,τι καλό βρήκαμε εκεί.

Στις πράσινες σελίδες υπήρξαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα… Aκολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα για να ξοδέψετε τα λεφτά σας.

Only What’s Necessary: Charles M. Schulz And The Artistry Of Peanuts 70th

$29.99 page 204 PublisherAbrams Comicarts

Επετειακή επανέκδοση της προταθείσας για Eisner συλλογής έργων του Charles Schulz, σε τιμή που δελεάζει. Η πρώτη έκδοση αυτού του τόμου ήταν πριν από πέντε χρόνια. Εάν δεν την πήρατε τότε, ή εάν σαν ενδιαφέρει να την έχετε σε νέο φορμάτ, σπεύσατε να την παραγγείλετε.

The Spirit: An 80th Anniversary Celebration

$12.99 page 251 PublisherClover Press

Άλλη μια επετειακή έκδοση, πάλι σε πολύ καλή τιμή. Εδώ έχουμε δέκα κλασικές ιστορίες του Will Eisner, πέντε εκ των οποίων έχουν νέο coloring από τη βραβευμένη με Eisner καλλιτέχνη, Laura Martin. Ο εν λόγω τόμος επανεκδίδεται, καθώς η πρώτη του κυκλοφορία ήταν τον Απρίλιο. Ίσως το χάσατε εξ αιτίας της πανδημίασ και του lockdown, οπότε έχετε μια δεύτερη ευκαιρία.

Atlas At War

$65.00 page 253 PublisherDead Reckoning

Mια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή από 50 ιστορίες πολεμικών comics της περιόδου 1951-1960. Οι ιστορίες αυτές είχαν εκδοθεί από την Atlas Comics, την εταιρία που εξελίχθηκε στην Marvel Comics, και ορισμένες από αυτές επανεκδίδονται για πρώτη φορά.

Η συλλογή αποτελεί, στην ουσία, μια ανθολογία των πολεμικών comics, εκπροσωπώντας τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του genre. Σκληρόδετη έκδοση 272 σελίδων.

Aquatlantic

$19.99 page 259 PublisherFantagraphics Books

Η ιδέα του συγκεκριμένου comic μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σίγουρα θα το διαβάσω. Ένας κωμικός στην Ατλαντίδα, μιμείται τους ανθρώπους της επιφάνειας. Οι Ατλάντιοι, θεωρούν εαυτούς την πραγματική ανθρωπότητα και απλά ανέχονται την συνύπαρξη με τους ανθρώπους της επιφάνειας, καθώς, άλλωστε, το γεγονός ότι η Ατλαντίδα θεωρείται ένας μύθος τους βοηθά να ζουν στην ησυχία τους.

Τί γίνεται, όμως, όταν ο κωμικός αρχίζει να συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο όπως οι άνθρωποι που μιμείται; Ο κυνισμός και η χυδαιότητα του ανθρώπου της επιφάνειας θέτει σε κίνδυνο την κοινωνία της Ατλαντίδας.

Trots And Bonnie

$37.95 page 281 PublisherOni Press

Μια ακόμα αξιοπρόσεκτη συλλογή ενός από τα πιο προκλητικά comic strips του περασμένου αιώνα. Ο σχολιασμός της καθημερινότητας της αμερικάνικης ζωής, της πολιτικής και θεμάτων ταμπού, με εύστοχο χιούμορ, συλλέγεται σε αυτόν τον τόμο. H έφηβη Bonnie και ο σκύλος της, Trots, θα μας εισαγάγουν στην τέχνη της Shary Flenniken και την καυστική οπτική της.

The Traveller

$17.99 page 321 PublisherTPub

Εδώ έχουμε μια steampunk περιπέτεια, η οποία εστιάζει στην έννοια του γενικότερου καλού και των θυσιών που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε προκειμένου να το πετύχουμε. Η τεχνοτροπία που ακολούθησε ο δημιουργός είναι ένας συνδυασμός 3D modeling με παραδοσιακό inking με το χέρι.

Καλή περιγραφή για να μου κινήσει το ενδιαφέρον, ενώ και η τιμή δεν ειναι απαγορευτική για τις 108 σελίδες του έργου.

Critical Directions In Comics Studies

$30.00 page 323 PublisherUniversity Press Of Mississippi

Και ένα θεωρητικό πόνημα για την αγαπημένη μας Τέχνη. Οι συγγραφείς προσπαθούν να προσεγγίσουν την μορφή των comics σε σχέση με το οικονομικό και πολιτικό περιεχόμενό τους, κατά τη δημιουργία και την έμπνευση.

Ενδιαφέρον για τους μελετητές της Τέχνης καθώς διερευνά τις προοπτικές της σε πολλαπλά επίπεδα.

The Automnal #1

$3.99 page 334 PublisherVault Comics

Και ένα ongoing από τη Vault, η οποία έχει ενταχθεί στη λίστα των εταιριών που παρακολουθώ στενά. To promotional κείμενο δεν προσφέρει και πολλές λεπτομέρειες, αλλά όλο αυτό το μυστήριο κεντρίζει το ενδιαφέρον. Μια μητέρα με την κόρη της, αφήνουν πίσω τη ζωή τους στο Σικάγο για να ζήσουν σε μια κωμόπολη του New Hampshire.

Στη δεδομένη προσοχή που δίνει η Vault στις εκδόσεις της, προσθέστε την πληροφορία ότι ο συγγραφέας της σειράς είναι ο Daniel Κraus (THE SHAPE OF WATER, TROLLHUNTERS, THE LIVING DEAD) και αυτό ίσως σας πείθει περισσότερο να της δώσετε μια ευκαιρία.