Vamvakou Comics Festival

Ο κόσμος των comics ζωντανεύει στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας!

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί θαυμαστά έργα της 9ης Τέχνης, μέσα από ένα πρωτότυπο διήμερο Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου, στο σχολείο της Βαμβακούς! Στο επίκεντρο; Τα γνωστά και αγαπημένα μικρών και μεγάλων, comics! Μία ιδιαίτερη έκθεση Ελλήνων δημιουργών, διαδικτυακά εργαστήρια και συζητήσεις, αλλά και ταινίες, έρχονται να μας μεταφέρουν στον κόσμο των comics και της εικονογράφησης!

Η Vamvakou Revival, σε συνεργασία με τo διεθνές φεστιβάλ comics, Comicdom Con Athens, πραγματοποιεί για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ comics στη Βαμβακού, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, που υλοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Έκθεση Ελλήνων Δημιουργών, 01/08- 02/08
Στη δέκατη, επετειακή διοργάνωσή της, η έκθεση “Εν Αιθρία” έρχεται στη Βαμβακού και παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 74 Ελλήνων δημιουργών. Η σειρά εκθέσεων “Εν Αιθρία”, μία πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού comics, Γαβριήλ Τομπαλίδη, συνδυάζει σε έναν χώρο έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των comics και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γαβριήλ Τομπαλίδης, επιμελητές: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρης Σακαρίδης, με τη συμβολή του Μέλανδρου Γκανά.

Διαδικτυακό εργαστήριο comics για παιδιά, 01/08, 16:00
Μια αφηγήτρια (Βασιλεία Βαξεβάνη) και ένας δημιουργός comics (Δημήτρης Κάσδαγλης) ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό εργαστήριο comics για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Διαδικτυακή συζήτηση: Οι πόλεις στα comics, 02/08, 18:30
Από τη Λιμνούπολη μέχρι την Gotham και από τη Νέα Υόρκη του Spider-Man ως τις φουτουριστικές πόλεις των manga, οι πόλεις δεν είναι απλώς σκηνικό στις ιστορίες comics. Είναι μέρος της πλοκής, χαρακτήρες τόσο ζωντανοί όσο και οι πρωταγωνιστές, και διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας, την ανάπτυξη των χαρακτήρων, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Προβολή ταινιών, 02/08
Οι συνεργάτες του Comicdom Con Athens επιλέγουν και προτείνουν ταινίες και ντοκιμαντέρ από καταξιωμένους δημιουργούς comics. Ο θερινός κινηματογράφος της Βαμβακούς θα φιλοξενήσει δύο μοναδικές ταινίες:
Luna του Dave McKean, 16:00
H βραβευμένη ταινία του διεθνώς καταξιωμένου εικονογράφου και σκηνοθέτη, Dave McKean, είναι ένα συναρπαστικό κράμα ζωντανής δράσης και κινουμένων σχεδίων.
Chris Claremont’s X-Men, 18:00
Ένα ντοκιμαντέρ, για τον σεναριογράφο που έφερε τους X-Men στην κορυφή των πωλήσεων και έκανε τον ίδιο ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια των comics.

Δείτε περισσότερα και κάντε κράτηση στο www.vamvakourevival.org/events

Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί στον μαγικό κόσμο των comics, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας!