Ο ταλαντούχος κύριος Sejic

Το αστέρι της βιομηχανίας επιστρέφει στις ρίζες του

O Stjepan Sejic είναι πολλά περισσότερα από ένας δημοφιλής κομίστας που ασχολείται κυρίως με erotica θεματολογίες. Στο πρόσωπο του εκφράζεται μια νέα γενιά δημιουργών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Internet ως μέσο προβολής της δουλειάς τους, ενώ έχουν την ικανότητα να δουλεύουν για τους μεγάλους κολοσσούς της βιομηχανίας των comics, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται. Πρόσφατα, όμως, ο Κροάτης δημιουργός ανακοίνωσε την επιθυμία του να αποσυρθεί από τη βιομηχανία των comics, παρ’ όλο που η συνεργασία του με τη DC ήταν άκρως επικερδής και για τις δυο πλευρές και να αφοσιωθεί στα προσωπικά του projects. Με αυτή την τολμηρή κίνηση (και παράλληλα λυπηρή, αν αναλογιστεί κανείς ότι μας είχε υποσχεθεί ένα comic για την Poison Ivy), ο Sejic φαίνεται να θέλει να αποφύγει τις στενές σχέσεις με τη βιομηχανία και να προσηλωθεί στις δικές του ιστορίες, όπως δήλωσε σε ένα tweet του. Και ίσως αυτή η επιλογή του να είναι προς το όφελος των πολλών θαυμαστών της δουλειάς του.

Ακόμα κι όσοι δυσανασχετούν με το στυλ του Sejic, ομολογούν ότι το ιδιαίτερο artwork του σπάνια περνάει απαρατήρητο. Είναι τολμηρό, εκφραστικό και καρτουνίστικο, με βάση τους γυναικείους και ανδρικούς (αλλά όχι πάντοτε ανθρώπινους) χαρακτήρες, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, κατακτώντας την προσοχή του αναγνώστη. Ο Sejic δεν φαίνεται να έχει ενδοιασμούς σχετικά με τα σώματα των χαρακτήρων που σχεδιάζει και με το να καταφέρνει να παρουσιάσει ρεαλιστικές αναλογίες, προσθέτει έναν ερωτισμό που είναι αβίαστος και όχι υπερβολικός και γελοίος. Το πάθος που φαίνεται να έχει για τις φιγούρες του είναι εμφανές και ένας από τους λόγους που η δουλειά του έχει τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Ως σεναριογράφος, ο Sejic ίσως να μην είναι τόσο σπουδαίος, αλλά φαίνεται να εξελίσσεται ακόμα, φτάνοντας σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο με το HARLEEN, στο οποίο κατάφερε να εξερευνήσει την άβυσσο στην ψυχή της δημοφιλούς ψυχιάτρου και εγκληματία. O σεναριογράφος ασχολείται αρκετά με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, προσδοκώντας να δείξει ότι αυτό που ορίζουμε ως συνηθισμένο, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

H δουλειά του στο AQUAMAN είναι σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές του και είναι γεγονός ότι η DC χάνει ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα της. Όμως, είναι επίσης γεγονός ότι ο Sejic δεν πρόκειται να εξαφανιστεί και οι θαυμαστές του ήδη περιμένουν τα επόμενα comics του, καθώς ο δημιουργός έχει ήδη πετύχει στο να αναδείξει τα webcomics ως μια σημαντική και επικερδή ενασχόληση.