Previews Picks

August 2020

Μπήκε κι ο Αύγουστους και η ζέστη εξακολουθεί να δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές μας (και δεν είναι η μόνη). Μοναδική ανάσα δροσιάς, η προοπτική καλών comics, έστω και αν αυτά θα φτάσουν στα χέρια μας όταν πλέον θα έχει πέσει και η θερμοκρασία, αν και τότε μπορεί να μας βασανίζουν άλλα προβλήματα…

Τί τα θέλετε, ησυχία δεν θα βρούμε ποτέ. Χαρά στο κουράγιο των θαραλλέων συντακτών μας, Γιώργου Ξύδη και Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, που καταφέρνουν και μελετούν ενδελεχώς τον κατάλογο της Diamond υπό αυτές τις συνθήκες…

Blue Pages

Μου φαίνεται ότι έχουν περάσει αιώνες από την τελευταία φορά που έγραψα Previews Picks. Μετά τα κοσμοϊστορικά κορονοϊογεγονότα, που επηρέασαν σε τεράστιο βαθμό και τη βιομηχανία των comics, το τοπίο έχει αλλάξει σημαντικά και στον τομέα των παραγγελιών.

Καθίστε, λοιπόν, αναπαυτικά, βάλτε το κλιματιστικό στους… -10°C, γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι με παγωμένο τσάι και βουρ στους διάφορους καταλόγους για τις, λεγόμενες, μπλε σελίδες!

Batman #100

$6.99 page DC6 DC Comics

Μου φαίνεται ότι, εδώ και κάνα χρόνο, δεν υπάρχει μήνας που να μην περιέχει κάποιο επετειακό τεύχος της DC, με το οποίο η εταιρεία να θέλει να αρμέξει το πορτοφ… εεε, να θέλει να γιορτάσει κάποιο κορυφαίο εκδοτικό γεγονός, ήθελα να πω. Αυτόν τον μήνα, σειρά έχει το εκατοστό τεύχος του BATMAN από το Rebirth relaunch, με το φινάλε του “Joker War” storyline.

Περιέργως, το τεύχος δεν προσφέρεται με πεντακόσια variants. Ευτυχώς, γιατί η κατάσταση είχε καταντήσει γελοία.

Rorschach #1

$4.99 page DC15 DC Comics

Λίγους μήνες μετά το τέλος του DOOMSDAY CLOCK, άλλο ένα εκδοτικό εγχείρημα που έχει να κάνει με τον κόσμο του WATCHMEN κάνει την εμφάνισή του. Είναι προφανές ότι θα βλέπουμε όλο και συχνότερα τέτοια projects. Ακόμα και οι συνήθεις διαμαρτυρίες “πως τολμάτε, ρε αλήτες, να πειράζετε τους χαρακτήρες του Moore”, έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Για την ακρίβεια, πιο πολύ απασχόλησε την επικαιρότητα η επίθεση του Tom King στον (variant cover artist) Jae Lee. Ο King μας έχει δώσει ωραία comics, αλλά προέρχεται από μια παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος. Είμαι πολύ περίεργος για το αποτέλεσμα.

Batman: White Knight Presents: Harley Quinn #1

$4.99 page DC18 DC Comics

Ένας spin-off τίτλος από τις σελίδες του επιτυχημένου White Knight Universe (ή Murphy-verse), με πρωταγωνίστρια τη δημοφιλή Harley Quinn. Θέλετε κι άλλα; Εντάξει. Στο σχέδιο, ο αγαπημένος μας “απόφοιτος” του Comicdom Con Athens, Matteo Scalera (BLACK SCIENCE).

Ένα υψηλό minimum ποιότητας μοιάζει εγγυημένο.

Amazing Spider-Man #50

$5.99 page M12 Marvel Comics

Φυσικά, η DC δεν κατέχει το μονοπώλιο της δημιουργίας “επετειακών” τευχών που θα φέρουν κάνα φραγκάκι παραπάνω. Δείτε, για παράδειγμα, τη Marvel. Μόλις τον προηγούμενο μήνα είδαμε στον κατάλογο το AMAZING SPIDER-MAN #850, με ένα τσουβάλι variant covers και – εννοείται – φουσκωμένη τιμή. Αυτό το μήνα γιορτάζουμε το… wait for it… AMAZING SPIDER-MAN #50!

Δεν περιγράφω άλλο…

Spider-Woman #100 (ή #5... ποιος ξέρει...)

$4.99 page M20 Marvel Comics

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

(Το ξέρω ότι αυτή η αντίδραση δεν ταιριάζει σε ένα κείμενο για ένα comic σε μια λίστα με προτάσεις, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ.)

Μπράβο στο παλικάρι (ή στην κοπελιά) που προσθαφαίρεσε τα διάφορά volumes της Spider-Woman, ώστε να βγει το #100.

The Walking Dead Deluxe #1

$3.99 page 40 Image Comics

Αν κι εσείς, όπως κι εγώ, βρίσκατε πάντα περίεργο το γεγονός ότι το WALKING DEAD εκδιδόταν ασπρόμαυρο, αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαβάσετε, ή να ξαναδιαβάσετε, την αγαπημένη σειρά, η οποία επανακυκλοφορεί πλήρως έγχρωμη, με νέα εξώφυλλα και extra υλικό.

Αν και, γενικά, είμαι purist και προτιμώ τα comics όπως πρωτοεκδόθηκαν, στο παρελθόν υπήρχαν παραδείγματα επιτυχημένων χρωματισμών ασπρόμαυρων comics (BONE, AGE OF BRONZE). Δεν σας κρύβω ότι με ψήνει αρκετά!

Norse Mythology #1

$3.99 page 78 Dark Horse Comics

Neil Gaiman, P. Craig Russell, Mike Mignola, Jerry Ordaway! Όχι δεν είναι οι καλεσμένοι ενός ονειρικού Comicdom Con Athens (ααααχ…), αλλά οι συντελεστές αυτής της νέας σειράς, που αποδίδει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Gaiman σε comic.

Τα ονόματα είναι εγγύηση για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα και το αντικείμενο είναι, νομίζω, βούτυρο στο ψωμί του Russell. Μακράν το Pick Of The Month (και δεν έχω τελειώσει ακόμα τον κατάλογο).

Locke & Key/Sandman: Hell & Gone #0

$3.99 page 122 IDW Publishing, DC Comics

Αυτό μάλιστα! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Δύο από τις πλέον αγαπημένες μου (και πολλών άλλων) σειρές, σε ένα crossover που έχει τα φόντα να μην αποτελέσει μια ακόμα αρπαχτή. Μου προκαλεί εντύπωση που δεν το είχα πάρει χαμπάρι, αν αναλογιστεί κανείς τα δύο πολύ δυνατά properties. Μπορεί να αποδειχθεί το διαμαντάκι της χρονιάς.

Die!Namite #1

$3.99 page 144 Dynamite Entertainment

Ένα comic που καθοοοοοοόλου δεν έχει επηρεαστεί από τον τίτλο του DCEASED, το DIE!NAMITE συγκεντρώνει όλα τα ονόματα της εταιρείας (Vampirella, Red Sonja) σε ένα event. Tο αποτέλεσμα μπορεί να είναι διασκεδαστικό ή απογοητευτικό. Σίγουρα, πάντως, θα συνοδεύεται από ωραία εξώφυλλα, που είναι και η ειδίκευση της Dynamite.

Brzrkr #1

$4.99 page 182 Boom! Studios

Ένα comic για έναν ημίθεο που, μετά από αιώνες μαχών ανά τον κόσμο, δουλεύει για την αμερικανική κυβέρνηση με αντάλλαγμα στοιχεία για τη μυστηριώδη ύπαρξή του, σίγουρα δεν θα είναι υποψήφιο για κάποιο βραβείο πρωτοτυπίας (όπως λέει και το ίδιο το solicitation “for fans of Wolverine and John Wick”), δεν παύει, όμως, να βασίζεται σε ένα premise που μας έχει δώσει αρκετές καλές ιστορίες κατά το παρελθόν.

Ως co-writer, παρουσιάζεται ο ίδιος ο John Wi.. εεε… ο Keanu Reeves, αλλά θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο επιφυλακτικός για το κατά πόσο διάφοροι celebrities (που δεν είναι συγγραφείς) ασχολούνται πραγματικά με τη δημιουργία των comics, στα οποία διαφημίζεται η συμμετοχή τους.

Green Pages

Αυτός ο τύπος που κάποτε έστησε το Comicdom, μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη, Δημήτρη Σακαρίδη, και πλέον γράφει σπάνια, επιστρέφει εν μέσω του πιο cruel summer που θυμάται, για να προτείνει λίγα και ακριβά comics από τις λεγόμενες πράσινες σελίδες του Αυγουστιάτικου PREVIEWS και να απευθύνει ένα μήνυμα: στηρίξτε μικρές εταιρείες, ξένες και εγχώριες, δώστε αέρα στα πανιά τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν νέα comics.

Strangers In Paradise Omnibus

$109.99 page 211 PublisherAbstract Studios

H εμβληματική σειρά του Terry Moore, που ξεκίνησε το 1993 και ολοκληρώθηκε το 2007, είναι ένα απολαυστικό slice of life dramedy, που αξίζει να ανακαλύψετε ή να ξαναθυμηθείτε. Το παρόν omnibus αποτελείται από τρία volumes και εκτείνεται σε περισσότερες από 2000 σελίδες ιστορίας και ένα έγχρωμο gallery με όλα τα εξώφυλλα της σειράς, ενώ το πρώτο volume περιλαμβάνει και ένα υπογεγραμμένο bookplate, όλα αυτά σε ένα προσεγμένο slipcase.

Η softcover έκδοση διατίθεται στα 109.99 δολάρια με 2128 σελίδες και η hardcover στα 179.99, με 2296 σελίδες.

Kill A Man

$17.99 page 218 PublisherAfterShock Comics

Έχω μια ιδιαίτερη εκτίμηση στις ιστορίες που σπάνε τα στερεότυπα, τόσο σε επίπεδο χαρακτήρων, όσο και με το πάντρεμα genres. Ειδικά όταν αυτά μπλέκουν στην πλοκή το πώς η προηγούμενη γενιά μπορεί να στοιχειώσει την επόμενη, δημιουργώντας εσωτερικές συγκρούσεις. Μία από αυτές τις ιστορίες δείχνει να είναι και το KILL A MAN των Steve Orlando (MARTIAN MANHUNTER, DEAD KINGS), Phillip K. Johnson (AQUAMAN, ADVENTURE TIME, THE LAST TIME) και Alec Morgan (MIDNIGHTER, DAREDEVIL, BATTLESTAR GALACTICA).

Ως παιδί, ο James Bellyi είδε τον πατέρα του να πεθαίνει στο ρινγκ, ως απάντηση στους χλευασμούς που δέχτηκε ο άλλος μαχητής. Σήμερα, ο James είναι αστέρας Μικτών Πολεμικών Τεχνών στο απόγειο της καριέρας του, και ένας από τους πιο δημοφιλείς μαχητές στον κόσμο… έως ότου θα υποστεί outing ως ομοφυλόφιλος και μέσα σε μία νύχτα θα χάσει τους συνεργάτες και τους fans του. Για να πάρει πίσω τη ζωή του, ο Bellyi αναγκάζεται να στραφεί στο τελευταίο άτομο που θα ήθελε να δει ξανά: τον Xavier Mayne, έναν gay που κάποτε υπήρξε μεγάλος μαχητής… και είναι ο άντρας που ο James παρακολούθησε κάποτε να σκοτώνει τον πατέρα του.

The Resistance

$9.99 page 250 PublisherAWA Studios

O J. Michael Straczynski, δημιουργός του BABYLON 5, συν-δημιουργός του SENSE8, και συγγραφέας σειρών όπως AMAZING SPIDERMAN, THOR και SUPERMAN: EARTH ONE, επιστρέφει στα comics, και μαζί με τον Mike Deodato Jr. (AMAZING SPIDER-MAN, INCREDIBLE HULK, INFINITY WARS) θέτουν εδώ τις βάσεις για ένα νέο σύμπαν ηρώων και villains.

Μια παγκόσμια καταστροφή αφήνει εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς στο πέρασμα της. Λίγο αργότερα, μερικές χιλιάδες ξαφνικά εκδηλώνουν υπεράνθρωπες δυνάμεις. Είναι αυτό το φαινόμενο προάγγελος περισσότερων επερχόμενων κινδύνων, ή η τελευταία ελπίδα της Γης;

168 σελίδες, μόλις στα 10 ευρώ, με εγγυημένα εξαιρετικό σχέδιο και πολλά υποσχόμενο σενάριο, αποτελεί μια αναμφίβολα συμφέρουσα αγορά.

American Ronin #1

$3.99 page 252 PublisherAWA Studios

Ο πόλεμος τελείωσε, η δημοκρατία είναι μια ψευδαίσθηση, η πραγματική δύναμη δεν ανήκει πλέον στα εθνικά κράτη, αλλά σε τεράστιες εταιρείες που εμπλέκονται σε έναν σιωπηλό πόλεμο για παγκόσμια κυριαρχία. Το νούμερο ένα όπλο τους: υψηλής εξειδίκευσης, τεχνολογικά ενισχυμένοι χειριστές, που εκπαιδεύτηκαν από την παιδική τους ηλικία για να υπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας τους. Αλλά τί συμβαίνει όταν ένας τέτοιος χειριστής απελευθερώνεται από τα νοητικά του δεσμά και αποφασίζει να κατεβάσει ολόκληρο το σύστημα; Μπορεί ένας “Ronin” να κάνει τη διαφορά;

Σε σενάριο του βετεράνου Peter Milligan και υπέροχο σχέδιο από τον ACO, θα δώσω οπωσδήποτε μια ευκαιρία σε αυτή τη μίνι σειρά των 5 τευχών.

Geek Of The Gods

$14.99 page 258 PublisherCaliber Entertainment

ΟK, αναγνωρίζω τις αυξημένες πιθανότητες να είναι μούφα, αλλά κάτι geeky έρχεται προς τα εδώ και έχει την απόλυτη προσοχή μου! Το GEEK OF THE GODS είναι μια ανθολογία εικονογραφημένων ιστοριών για την κουλτούρα των comics.

Γνωρίστε τον Norman Radinski, κοσμικό ταξιδιώτη και τον πνευματικό φύλακα μιας ολόκληρης μορφής Τέχνης. Ακολουθήστε τον Captain Bill, ιδιοκτήτη καταστήματος comics, του οποίου το κατάστημα έχει κολλήσει στο 1971. Μοιραστείτε τον αγώνα του Kalabogie Jake να νικήσει τον εθισμό του στα comics. Διαβάστε την πρώτη ιστορία του Cerebus από τότε που σταμάτησε με το τεύχος #300. Δείτε, τέλος, τον Bif Davis να ακολουθεί ένα comic γηραιότερο από τον ίδιο.

Robert E. Howard's Rattle Of Bones

$30.00 page 262 PublisherClover Press

Μία συλλογή horror comics βασισμένων σε ιστορίες του δημιουργού του Conan, Robert E. Howard, δεν είναι κάτι που προσπερνάς εύκολα, ειδικά αν τσεκάρεις το σχέδιο του Gabriel Rodríguez και συνυπολογίσεις τόσο το προσεγμένο της έκδοσης, όσο και την εισαγωγή από τον Steve Niles.

Περιλαμβάνει τις ιστορίες The Haunter of the Ring, In the Forest of Villefere, Wolfshead, Sea Curse, Rattle of Bones, The Touch of Death, Dig Me No Grave, People of the Dark και The House of Arabu.