Top 5 Hulk Stories

Οι καλύτερες στιγμές του Πράσινου Γολιάθ!
3

The End

Αύγουστος 2002WriterPeter DavidArtistDale KeownMarvel Comics

(Δημοσιεύθηκε στο INCREDIBLE HULK: THE END #1)

“Hulk… strongest one there is. Hulk… only one there is… Hulk feels… cold.”

Το 2001, η Marvel ξεκίνησε μία νέα σειρά από one-shots και limited series, με γενικό τίτλο “The End”, στην οποία παρουσιάζονταν οι κυριότεροι χαρακτήρες της σε αυτό που θα ονομάζαμε “τελευταία ιστορία τους”. Η αρχή έγινε με την τελευταία ιστορία του Hulk, όπως την παρουσίασε σε ένα one-shot ο Peter David, με τον παλιό συνεργάτη του, Dale Keown. Aπό τότε, αξιόλογοι δημιουργοί παρουσίασαν μικρά διαμαντάκια μέσα από μεμονωμένα τεύχη ή limited series, με ήρωες όπως ο Wolverine, ο Iron Man, ο Punisher και φυσικά οι X-MEN, στο πολύ μεγαλύτερο σε έκταση X-MEN: THE END, που ολοκληρώθηκε σε τρία ltd series σειρές των 6 τευχών (18 συνολικά), από τον Chris Claremont.

Εδώ, έχουμε έναν Hulk ο οποίος είναι ο τελευταίος επιζών πάνω στη Γη. Τα πάντα έχουν εξαφανιστεί, καμία άλλη ζωή δεν υπάρχει στον πλανήτη, εκτός από γιγαντιαία έντομα που επιτίθονται στον Hulk και τον τρώνε, για να αποκαταστήσει τη σάρκα του ξανά και να ζήσει το ίδιο μαρτύριο (κάτι σαν τον Προμηθέα). Ο Hulk επιτέλους πήρε αυτό που επιθυμούσε σε όλη του την ύπαρξη, να είναι μόνος, αλλά πλέον χωρίς να μπορεί να εκφράσει την οργή του σε κανέναν άλλο πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό….

Ο David μας παρουσιάζει, με τον πλέον πιο περιγραφικό τρόπο και με τον ίδιο τον Hulk ως αφηγητή, την πολύπλοκη ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα, μέσα σε ένα εφιαλτικό, δυστοπικό τοπίο, όπου ο πράσινος Γολιάθ θα νιώσει πραγματικά στο πετσί του,τί σημαίνει η μοναξιά.

Το σχέδιο από τον Dale Keown δικαιολογεί, για μία ακόμα φορά, γιατί τον θεωρώ τον definitive Hulk artist…

#5 #4 #3 #2 #1