Top 5 Hulk Stories

Οι καλύτερες στιγμές του Πράσινου Γολιάθ!
1

Future Imperfect

Δεκέμβριος 1992 - Ιανουάριος 1993WriterPeter DavidArtistGeorge PerezMarvel Comics

Δημοσιεύθηκε στα INCREDIBLE HULK: FUTURE IMPERFECT #1-2

“Persecution… Betrayal… Hatred… These things don’t change” -Maestro

Στα τέλη του 1992, παράλληλα με το εκπληκτικό run του στον κεντρικό τίτλο INCREDIBLE HULK, o Peter David μας παρουσίασε μία ακόμα αριστουργηματική του ιστορία για τον πράσινο γίγαντα. Η ιδέα για το FUTURE IMPERFECT ήταν της τότε editor του τίτλου, Βobby Chase. Ήθελε ο David να συνεργαστεί με έναν Ευρωπαίο σχεδιαστή, που ειδικευόταν στο να σχεδιάζει δυστοπικά/μελλοντολογικά τοπία. Ο David θα έγραφε την ιστορία τοποθετώντας τον Hulk σε ένα τέτοιο περιβάλλον, σε ένα δυστοπικό μέλλον. Η συνεργασία δεν έγινε ποτέ, αλλά εκείνη η ιστορία ολοκληρώθηκε από τον David, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο “αντέστρεψε” το σενάριο του TERMINATOR, δηλαδή αντί να έρθουν στο παρόν χαρακτήρες από το μέλλον, θα πήγαιναν σε αυτό από το παρόν, και με παρτενέρ τον σχεδιαστή George Perez, ο David θα δημιουργήσει ένα δυστοπικό αριστούργημα.

Βρισκόμαστε στο (ίσως όχι και τόσο μακρινό) μέλλον και ο κόσμος έτσι όπως τον γνωρίζαμε έχει καταστραφεί από έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και έναν ακόμα που ακολούθησε σε σύντομο διάστημα, βάζοντας τη ταφόπλακα. Μέσα σε όλη αυτή τη καταστροφή και την κόλαση που ακολούθησε, η μελλοντική εκδοχή του Hulk, που πλέον ονομάζεται Maestro, όχι απλά επιβίωσε αλλά κρατάει και τα κλειδιά της πύλης αυτής της κολάσεως. Έχοντας δημιουργήσει την πόλη Dystopia, της οποίας είναι ο βασιλιάς, εξουσιάζει με σιδερένια γροθιά, καταδυναστεύοντας τους επιζώντες, οι οποίοι δεν τον σέβονται απλά, αλλά τον φοβούνται. Μία ομάδα επαναστατών με αρχηγό την εγγονή του Rick Jones, Janis, χρησιμοποιώντας τη μηχανή του χρόνου του Doctor Doom (since FANTASTIC FOUR #4) έρχονται στη δική μας εποχή για να ζητήσουν τη βοήθεια του Hulk (την εποχή εκείνη ήταν γνωστός ως Professor Hulk, αφού διατηρούσε την προσωπικότητα του Banner με το attitude του grey Hulk), του μόνου που μπορεί να νικήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Θα είναι όμως εύκολη η αποστολή του;

Σενάριο γεμάτο σασπένς, δράση και αγωνία για τη τελική έκβαση της μάχης, με έναν υπέροχο μαέστρο του λόγου όπως ο Peter David, σε μεγάλα κέφια, να παραθέτει έξυπνους και ζωντανούς διαλόγους, χωρίς όμως να παραβλέπει να θέσει και κάποιους προβληματισμούς στην πορεία. Μέσα από το στόμα του Maestro, o συγγραφέας δηλώνει ότι “το πραγματικό τέρας δεν ήταν ο Hulk, όπως τον έβλεπαν οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εκείνοι που έφεραν τη καταστροφή στο γένος τους”.

Ένα αθάνατο έργο δυστοπικής φαντασίας και χρονικού παράδοξου, από δύο δημιουργούς που, στον χώρο της 9ης Τέχνης, έχουν ήδη περάσει στην αιωνιότητα! Κλασικό και εικονογραφημένο!

#5 #4 #3 #2 #1