StayCOMICDOM – Xmas Edition

Παρασκευή 18/12 - Τετάρτη 23/12

Στην πρώτη καραντίνα, η σειρά online δράσεων StayCOMICDOM ήταν μια πρωτοβουλία των διοργανωτών του Comicdom Con Athens, που έφερε – εξ αποστάσεως – κοντά τους φίλους των comics, με Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, εκδοτικές και καταστήματα. 

Στην τωρινή εορταστική εκδοχή του, το StayCOMICDOM – Xmas Edition θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18, έως και την Τετάρτη 23/12, μέσα από τις σελίδες του Comicdom και της Athens Comics Library στο Facebook, καθώς και στο Comicdom.gr.

Πρόγραμμα

Όλες Τις Ημέρες στη σελίδα του Comicdom στο Facebook

— VIRTUAL ARTISTS ALLEY
Έλληνες δημιουργοί comics προωθούν τις νέες δουλειές τους (είτε αυτές έχουν κυκλοφορήσει, είτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν) με previews, samples, promo images, αλλά και γενικές πληροφορίες για την έκδοση όπως συνόψεις, κ.λπ.

— FREE COMICS & STUFF
Δημιουργοί και εκδοτικές προσφέρουν links από τα οποία θα μπορείτε να κατεβάσετε pdf με ολοκληρωμένες ιστορίες comics!

— SALES & OFFERS
Καταστήματα και εκδοτικές προσφέρουν ειδική έκπτωση ή προσφορές σε όσους αγοράσουν από τα e-shops τους καθ’ όλη τη διάρκεια του event, με τον κωδικό stayCOMICDOM.

— ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ στην πλατφόρμα Dafilms (https://dafilms.com/film/12473-pat-mat-winter-fun
σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας

Ελάτε να περάσουμε πραγματικά χαρούμενα Χριστούγεννα με τους αχώριστους αδέξιους φίλους, τον Πατ και τον Ματ, που συνεχώς κάτι μαστορεύουν. Φέτος, χάρη στα Τσεχικά Κέντρα ανά τον κόσμο, θα φέρουν πολλά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!

Στην ταινία, ο χειμώνας φέρνει πολλές νέες προκλήσεις στον Πατ και τον Mατ. Πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ποσότητα χιονιού στον κήπο τους, να χτίσουν μία σάουνα, να διακοσμήσουν το σπίτι τους για τα Χριστούγεννα, να φτιάξουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα και πολλά άλλα. Όπως πάντα, κανένα πρόβλημα δεν αποτελεί εμπόδιο για αυτούς και καμία πρόκληση δεν είναι αρκετά μεγάλη.

Σενάριο: Štěpán Gandoš, animation: Marek Beneš

Ο Πατ και ο Mατ δημιουργήθηκαν το 1976 και αρχικά προορίζονταν για ψυχαγωγία ενηλίκων, oπότε παιδιά, μην αφήσετε τους γονείς σας απ’ έξω!

Σάββατο 19/12 στο Comicdom.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ
Ο καταξιωμένος συγγραφέας παραχωρεί μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον συντάκτη του Comicdom.gr, Σόλωνα Παπαγεωργίου, όπου μιλάει για τις επιρροές του, την πορεία του στον χώρο, τη συνεισφορά του στη μεταφορά του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ σε comic και την τελευταία του δουλειά, τα ΓΥΜΝΑ ΟΣΤΑ.

Κυριακή 20/12 στο Comicdom.gr
TOP 10 CHRISTMAS COVERS
‘Tis the season to be jolly! Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα εξώφυλλα όλων των εποχών, σύμφωνα με τον συντάκτη του Comicdom.gr, Σπύρο Ανδριανό. Είναι βέβαιο πως κάποιες από τις επιλογές θα σας εκπλήξουν!

Δευτέρα 21/12 στο Comicdom.gr
TOP 20 COMIC BOOK WRITER/ARTISTS – PART 1
Το Comicdom.gr παρουσιάζει τους 20 κορυφαίους writer/artists στην Ιστορία των comics, όπως τους επέλεξαν οι Αντώνης Αντωνιάδης, Γιώργος Ξύδης και Δημήτρης Σακαρίδης. Μάθετε ποιοι δημιουργοί βρέθηκαν στις θέσεις 20 έως 11!

Τρίτη 22/12 στο Comicdom.gr
TOP 20 COMIC BOOK WRITER/ARTISTS – PART 2
Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του κορυφαίου writer/artist όλων των εποχών ολοκληρώνεται με την πρώτη δεκάδα! Ποιός θα βρεθεί, άραγε, στην πρώτη θέση;

Τρίτη 22/12 15:00 στην πλατφόρμα Zoom
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ROB WILLIAMS
Ο δημοφιλής Ουαλός συγγραφέας, γνωστός στους φίλους των comics για τη δουλειά του στο 2000AD, αλλά και από το πέρασμά του σε δημοφιλείς τίτλους των μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών, όπως GHOST RIDER, SUICIDE SQUAD και AQUAMAN, μιλάει ζωντανά στον συντάκτη του Comicdom.gr, Θάνο Φιλάνη. 

Τετάρτη 23/12, στις 11:00 στη σελίδα της Athens Comics Library στο FB
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Παιδικά παραμύθια για την ομορφότερη εποχή του χρόνου, σε ελληνικά, αγγλικά και φαρσί, υπέροχες απλές κατασκευές και μια καλεσμένη έκπληξη! Live με τη Βασιλεια και τον Nawid.

Τετάρτη 23/12, στις 20:00 στη σελίδα της Athens Comics Library στο FB
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ… ΤΟ COMICDOM ΧMAS DRINK & DRAW!
Αφού δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε και να πιούμε από κοντά, θα το κάνουμε από μακριά! Ο Αριστείδης Κώτσης και ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος θα ξεκινήσουν να μιλάνε για comics και για τις αγαπημένες κυκλοφορίες του 2020, στην εκπομπή “Μίλα Μου Για Comics”, και μετά από λίγο θα υποδεχθούν στο Comicdom Christmas Drink & Draw έξι καλλιτέχνες, που θα σχεδιάζουν και θα πίνουν μαζί μας. Συνδεθείτε, σερβιριστείτε και απολαύστε! 

Κατά τη διάρκεια του event, θα κληρωθούν και δύο αντίτυπα του graphic novel Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ της  Άλκης Ζέη, σε εικονογράφηση Δημήτρη Μαστώρου και διασκευή της Αγγελικής Δαρλάση, μια ευγενική προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σταύρος Κιουτσιούκης, Ραφαέλλα Κόνη, Αλέξια Οθωναίου, Γιάννης Ρουμπούλιας, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Νίκος Σκαμάγκας.