Top 10 Christmas Covers

'Tis the season to be jolly!

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι κάπως διαφορετικά, λόγω Covid-19, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπούμε στο πνεύμα των ημερών! Τα Χριστούγεννα είναι εκείνη η μαγική περίοδος που αγγίζει τις ψυχές όλων των ανθρώπων, με αγάπη, ζεστασιά και ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Από αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν και τα αγαπημένα μας comics, που μέσα στις δεκαετίες απαθανάτισαν στα εξώφυλλά τους τη μοναδική μαγεία των εορτών. Ας δούμε, λοιπόν, τα (κατά τη γνώμη μου) καλύτερα από αυτά, σε χρονολογική σειρά σύμφωνα με την ημερομηνία κυκλόφορίας τους.

Ναι, σε χρονολογική… Πόσο άδικο θα ήταν να βάλει κάποιος κατάταξη σε χριστουγεννιάτικα εξώφυλλα!

1

King Comics #9

Δεκέμβριος 1936ArtistJoe MusialDavid McKay Publications

O Popeye κουβαλάει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο εξώφυλλο ενός τεύχους γεμάτου με strips ηρώων της King Features Syndicate (Brick Bradford, Little Annie Rooney, Henry, Radio Patrol, Mandrake the Magician, Thimble Theatre, Flash Gordon), σχεδιασμένους από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της 9ης Τέχνης όπως Lee Falk, Phil Davis, E.C. Segar, George Clarke, Lou Hanlon, George McManus, Otto Soglow, Clayton Knight, Ed Anthony, Romer Grey, Charles Flanders, Ruth Plumly Thompson, Don Moore, Alex Raymond κ.α.

#1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10