Top 20 Writer/Artists

Οι καλλιτέχνες που είναι κορυφαίοι και στους δύο δημιουργικούς τομείς (Μέρος 1ο)
19

Chester Brown

Δεν είναι και πολλοί οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να πειραματιστούν με τόσα διαφορετικά είδη, με την επιτυχία που τα έχει καταφέρει ο Chester Brown. Από τον σουρεαλισμό και το σκατολογικό χιούμορ του ED THE HAPPY CLOWN, στα αριστουργηματικά THE PLAYBOY και I NEVER LIKED YOU, και από εκεί στο αφοπλιστικά ειλικρινές PAYING FOR IT και στο MARY WEPT AT THE FEET OF JESUS, όπου επέλεξε να μας διηγηθεί ιστορίες από τη Βίβλο ώστε να υπερασπιστεί την πορνεία, ο κύριος Brown είναι σίγουρα ο πιο πολυεπίπεδος δημιουργός από τους  “Toronto Three”, που συμπληρώνουν οι Seth και Joe Matt.

Και δεν είναι μόνο τα θέματα που επιλέγει κάθε φορά να μας διηγηθεί, που τον κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά, κυρίως, ο τρόπος με τον οποίο ο καλλιτέχνης δομεί τις ιστορίες του. Και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα σενάρια του, αλλά περισσότερο με τις αδιαμφισβήτητα σπουδαίες ικανότητες storytelling που διαθέτει, καθώς και με το πως κάθε φορά πετυχαίνει να αποτυπώσει στο χαρτί ένα σχεδιαστικό στιλ που παραμένει οικείο και χαρακτηριστικό ενώ, παράλληλα, μοιάζει φρέσκο και διαφορετικό.

Ο Brown γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες των comics ως Μέσο και τολμά να κινείται στα όρια του τι είναι αποδεκτό και τι όχι, ενώ με κάθε νέα του δουλειά καταφέρνει να εξελίσσεται καλλιτεχνικά. Με προβοκατόρικη διάθεση που έχουν μόνο οι μεγάλοι καλλιτέχνες, ένα κοφτερό μυαλό που πάντα πετυχαίνει να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη, και δείχνοντας να έχει μηδενικό ενδιαφέρον για κάθε λογής κοινωνικές συμβάσεις, δεν χωρά αμφιβολία πως ο Chester Brown ανήκει στους κορυφαίους δημιουργούς comics όλων των εποχών.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11