Top 20 Writer/Artists

Οι καλλιτέχνες που είναι κορυφαίοι και στους δύο δημιουργικούς τομείς (Μέρος 1ο)
14

Matt Wagner

Ο Matt Wagner μπήκε δυναμικά στη βιομηχανία των comics, καθώς με δύο από τις πρώτες του creator-owned δουλειές ξεχώρισε ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νέους δημιουργούς της εποχής του. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, βέβαια, όταν η μία είναι το GRENDEL και η άλλη το MAGE.

Από τη μία, δηλαδή, μιλάμε για ένα comic που έχει όλα αυτά τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει κλασικό. Εμβληματικός πρωταγωνιστής, συναρπαστικό σενάριο κι υπέροχο ατμοσφαιρικό σχέδιο, που κρατάει τον αναγνώστη κολλημένο πάνω από τις σελίδες του. Από την άλλη, το MAGE είναι ένα επικό αριστούργημα, που πετυχαίνει να συνδυάσει το δέος των μυθικών ιστοριών του Βασιλιά Αρθούρουμ με τον αστικό κυνισμό της δεκαετίας του 1980. Βέβαια, ο Wagner δεν έμεινε εκεί, αλλά προχώρησε σε εξαιρετικές mainstream δουλειές, όπως το BATMAN/SUPERMAN/WONDER WOMAN: TRINITY, το BATMAN: FACES και το GRENDEL/BATMAN, ενώ, η συμμετοχή του στο σενάριο του SANDMAN MYSTERY THEATRE, μας χάρισε ένα από τα κορυφαία comics της Vertigo.

Ο Matt Wagner είναι ένας ικανότατος συγγραφέας, που σπάνια (έως ποτέ) αποτυγχάνει να μας παραδώσει μια ιστορία που δεν αξίζει την προσοχή μας, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο ικανούς storytellers εκεί έξω. Παράλληλα, όμως, σε σχεδιαστικό επίπεδο, δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχει εντυπωσιάσει, ενώ η εξέλιξη του μέσα στα χρόνια είναι πραγματικά συγκλονιστική. Και μπορεί ποτέ να μην άγγιξε επίπεδα “superstar artist”, όμως ο συνδυασμός των δύο ταλέντων του τον καθιστά, οπωσδήποτε, έναν δημιουργό που η απουσία του από εδώ θα ήταν σχεδόν εγκληματική.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11