Top 20 Writer/Artists

Οι καλλιτέχνες που είναι κορυφαίοι και στους δύο δημιουργικούς τομείς (Μέρος 2ο)
6

Jaime Hernandez

Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος…

Αν έπρεπε να επιλέξουμε έναν δημιουργό comics στον οποίο ταιριάζει γάντι ο στίχος του Καβάφη, αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Jaime Hernandez. Από τις πρώτες κιόλας ιστορίες του στο LOVE AND ROCKETS, στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, βλέπουμε έναν ώριμο καλλιτέχνη, με μεστό γράψιμο, ζωντανούς χαρακτήρες και, φυσικά, εξαιρετικό σχέδιο. Και επρόκειτο για έναν εικοσάχρονο νέο!

Φυσικά, αυτή ήταν μόνον η αρχή. Για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, ο Jaime Hernandez θα δίνει ζωή στη Maggie, τη Hopey και σε όλο τον κόσμο των Locas και θα μας προσφέρει υπέροχες ιστορίες, ισορροπώντας μαεστρικά το δράμα με την κωμωδία. Αυτές οι ιστορίες, μαζί με τις αντίστοιχες του μεγαλύτερου αδελφού του, Gilbert (και, σε μικρότερο βαθμό, του τρίτου αδελφού Mario), ήταν που κατέστησαν το LOVE AND ROCKETS ένα από τα πιο σημαντικά comics όλων των εποχών, το οποίο βρίσκεται σε πολλές best of λίστες κριτικών και αναγνωστών.

Σχεδιαστικά, το στιλ του αποτελεί μια μίξη ρεαλισμού και cartoony (σαν να βάλαμε στο blender τον Alex Toth και τον Dan DeCarlo), με το αποτέλεσμα όχι απλά να μην ξενίζει, αλλά να είναι υπέροχο, με υποδειγματική χρήση του ασπρόμαυρου, των σκιών και της σιλουέτας.

Αν έχετε διαβάσει έστω και λίγα από τα comics του Jaime Hernandez, σίγουρα δεν αμφιβάλλατε για την παρουσία του σε αυτή τη λίστα. Αν όχι, τί περιμένετε;

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1