Previews Picks

January 2021

Μπήκαμε, λοιπόν, στο 2021… Μια χρονιά που ελπίζουμε να φέρει πολλές και θετικές αλλαγές σε σχέση με αυτή που πέρασε. Ένα πράγμα που δεν πρόκειται να αλλάξει, όμως, είναι το καθιερωμένο μηνιαίο μας ραντεβού με το PREVIEWS της Diamond!

Γι’ αυτό το μήνα, την ευθύνη της αναζήτησης και παρουσίασης των πιο σημαντικών μελλοντικών κυκλοφοριών αναλαμβάνουν ο Γιώργος Ξύδης και ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου!

Blue Pages

Καλή χρονιά στους απανταχού comic fans! (Στους υπόλοιπους ούτε γεια.) Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, και έχοντας την εμπειρία του 2020, ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με το “καλό μήνα” και να να μην ξανοιγόμαστε και πολύ.

Νέος μήνας, λοιπόν, και αυτό ένα πράγμα σημαίνει: νέος κατάλ… εεε… τρεις νέοι κατάλογοι, περίπου 720 σελίδων συνολικά (πράγμα πολύ λογικό για μια βιομηχανία σε κρίση). Τέλος πάντων. Ας μην είμαι αρνητικούλης (όχι ακόμα τουλάχιστον) και ας βουτήξουμε στις (πάλαι ποτέ) μπλε σελίδες, για να δούμε τι μας επιφυλάσσουν οι μεγάλοι του χώρου.

Infinite Frontier #0

$5.99 page DC3 DC Comics

Η κλασσική επιλογή “αν πάρετε ένα comic αυτό το μήνα, θα είναι αυτό”. Όχι τόσο γιατί μοιάζει μια εγγυημένη, ποιοτικά, επιλογή, όσο γιατί είναι ένα one-shot σε λογική τιμή, για τις σελίδες του, και γιατί είναι το επόμενο βήμα του DC Universe. Οι καμιά τριανταριά συντελεστές, βέβαια, μόνο καλό σημάδι δεν είναι.

Το DARK KNIGHTS: DEATH METAL μου άρεσε περισσότερο από ότι, ίσως, θα έπρεπε, ενώ το DC FUTURE STATE το προσπέρασα εντελώς. Για να δούμε τί θα δούμε, γιατί δεν τη βλέπω καθόλου καλά τη DC.

Batman: Urban Legends #1

$7.99 page DC6 DC Comics

Γιατί, τί μας έλειπε; Ένας ακόμα τίτλος Batman! Η φάση στη DC αυτή την εποχή είναι οι ανθολογίες (από μένα είναι όχι) και μια τέτοια είναι και αυτός ο τίτλος. Το ότι δεν είναι χαλαρές αυτοτελείς ιστορίες, αλλά κολλάνε με το υπόλοιπο continuity, μάλλον εις βάρος του θα βγει, όπως και η υψηλή τιμή. Η ελπίδα είναι ότι κάποιες ιστορίες θα αποδειχθούν πολύ καλές για να καλύψουν τις αναμενόμενες… πατάτες.

Βέβαια, η ελπίδα χλωμιάζει λίγο, όταν στο solicitation διαβάζουμε “Superstar writer Chip Zdarsky”…

Superman #29

$4.99 page DC19 DC Comics

Το 2021 έχει τη δεύτερη πιο εύκολη αποστολή στην ιστορία. Να είναι απλά καλύτερο από το 2020. Ο Phillip Kennedy Johnson έχει την πιο εύκολη αποστολή στην ιστορία. Να μας δώσει ένα run στους Super-titles, που να είναι καλύτερο από αυτό του Bendis. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να είναι πολύ καλύτερο.

Ένα πολύ θετικό των ongoing τίτλων της DC είναι ότι φαίνεται να σταματούν το double shipping. Ένα πολύ αρνητικό είναι ότι εισάγονται back-up features (δεν είμαι καθόλου, μα καθόλου fan) και η τιμή ανεβαίνει κατά ένα δολάριο.

Superman: Red & Blue #1

$5.99 page DC39 DC Comics

Μια και μιλήσαμε προηγουμένως για ανθολογίες, ας δούμε άλλη μία. Το SUPERMAN: RED & BLUE, προφανώς, ακολουθεί την αρκετά πετυχημένη πεπατημένη του BATMAN: BLACK & WHITE, το οποίο μας έχει δώσει πολλές καλές ιστορίες (τις περισσότερες, βέβαια, στα πρώτα volumes).

Το θετικό των ανθολογιών είναι ταυτόχρονα και το αρνητικό τους. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Ευελπιστώ να δούμε διάφορες ωραίες εκδοχές του τι εστί Superman.

SUPER SOS: Στο τεύχος αυτό συμμετέχει και η Dani!

Alien #1

$4.99 page M18 Marvel Comics

Το ALIEN #1 θα το δείτε να διαφημίζεται στο εξώφυλλο του καταλόγου της Marvel, αλλά για να βρείτε το actual solicitation θα πρέπει να προσπεράστε τις ορδές των KING IN BLACK tie-ins. Το Alien, πακέτο με το Predator, είναι το δύο νέα licensed franchises που απέκτησε η Marvel και τα οποία, επί δεκαετίες, εκδίδονταν από την Dark Horse. Αν και fan των ταινιών, ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα comics (κακώς, αν πιστέψω τα πολύ καλά λόγια που έχω ακούσει κατά καιρούς), οπότε αυτό το νέο relaunch είναι μια καλή ευκαιρία.

Σημειώνω ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί οι πρώτες collected editions, που θα ανατυπώνουν το υλικό της Dark Horse, τις οποίες περιμένω με ενθουσιασμό.

Captain America Anniversary Tribute #1

$5.99 page M30 Marvel Comics

Καμιά… πενηνταριά σχεδιαστές αναλαμβάνουν να επανασχεδιάσουν τις σελίδες των CAPTAIN AMERICA COMICS #1 και AVENGERS #4, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων από τη δημιουργία του κλασσικού ήρωα. Ο purist μέσα μου λέει ότι θα είναι μια κουταμάρα. Ο χαβαλετζής λέει ότι θα έχει πλάκα.

Σε δύο μήνες θα ξέρουμε ποιος από τους δύο θα δικαιωθεί.

Friend Of The Devil: A Reckless Book

$24.99 page 56 Image Comics

Μπορεί να μην έχουμε, ακόμα, στα χέρια μας το πρώτο volume του RECKLESS, όμως λίγα πράγματα εγγυώνται μια ποιοτική αναγνωστική εμπειρία στο χώρο των αμερικανικών comics σήμερα, όσο το δίδυμο των Brubaker και Phillips.

Έγκλημα, 80s και Hollywood… Ακούγεται μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Οπωσδήποτε μία από τις must αγορές του μήνα.

Orphan And The Five Beasts #1 (of 4)

$3.99 page 84 Dark Horse Comics

Σίγουρα μια επιλογή που γίνεται, κατά κύριο λόγο, λόγω του artwork. Πραγματικά, τόσο το εξώφυλλο, όσο και το δείγμα από τις εσωτερικές σελίδες, σου κινούν το ενδιαφέρον για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Το ORPHAN AND THE FIVE BEASTS είναι ένα kung-fu epic, στο οποίο η Orphan Mo θα αναζητήσει πέντε πρώην συμμαθητές της, που προξενούν την καταστροφή με τις δαιμονικές τους δυνάμεις, με σκοπό να τους σκοτώσει. Χμμ… Ξαφνικά μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να ξαναδώ το KILL BILL.

EC Archives: Tales From The Crypt Vol. 1

$19.99 page 105 Dark Horse Comics

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Να κάτι που περίμενα καιρό! Μία από τις μεγαλύτερες ελλείψεις της βιβλιοθήκης μου είναι τα EC Comics, που αποτελούν σταθμό στην ιστορία της 9ης Τέχνης. Η ειδική στον τομέα των ανατυπώσεων κλασσικών comics, Fantagraphics, έχει μία σειρά, η οποία, όμως, είναι ασπρόμαυρη και artist-centric. Η Dark Horse έχει τη σειρά των hardcover EC Archives (που είχε ξεκινήσει η Gemstone), αλλά τη θεωρώ πολύ ακριβή (στα 50 δολάρια για τόμους των 200 και κάτι σελίδων). Αυτή η σειρά trade paperbacks είναι πολύ πιο προσιτή.

Οι απόψεις για το coloring διίστανται, αλλά, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο (όπως το να μεταφερθούν κάποια στιγμή τα EC Archives στην Fantagraphics), θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Vampirella Vs Purgatori #1

$3.99 page 146 Dynamite Entertainment

Έλα, η 90ίλα να χτυπάει κόκκινο!

Η Purgatori θέλει να καταστρέψει τους 36, τη δύναμη που αντιστέκεται στην πλήρη επικράτηση του κακού. Το μόνο της εμπόδιο; Η Vampirella! Αρκετά υποσχόμενο mindless fun, που το μόνο που του λείπει για να φτάσει το απόλυτο 90s awesomeness είναι τα σήματα Harris Comics και Chaos Comics στο εξώφυλλο!

Green Pages

Δεν ξέρω αν είναι θέμα μέσης ηλικίας, κακών οικονομικών, προσωπικού γούστου, ή χαμηλής ποιότητας των νέων κυκλοφοριών, αλλά παρατηρώντας τον αριθμό των προτάσεών μου στην παρούσα στήλη σήμερα, σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, αυτές είναι σαφώς λιγότερες!

Επίσης, είναι από γνωστούς δημιουργούς, ή γνωστές ιστορίες. Χμμ, σαν να κερδίζει πόντους το θέμα της ηλικίας ως απάντηση…

Alex Ross Marvel Comics Poster Book

$24.99 page 207 PublisherAbrams Comicarts

Αν σας έχει μείνει χώρος σε κάποιον τοίχο μετά από τα δεκάδες art prints που αγοράσατε στα εγχώρια Cons, ή αν απλώς η συλλογή σας χρειάζεται ένα αξιόλογο poster book, το συγκεκριμένο περιλαμβάνει 35 posters δια χειρός Alex Ross, έτοιμα για κορνιζάρισμα, καθώς και σχόλια του καλλιτέχνη, sketches και bonus ένα τετρασέλιδο gatefold των πορτρέτων, ενωμένο σε μια τοιχογραφία που είχε ανατεθεί στον Ross για τα γραφεία της Marvel στη Νέα Υόρκη.

American Ronin

$9.99 page 249 PublisherAWA Studios

Ο πόλεμος τελείωσε και η Δημοκρατία είναι μια ψευδαίσθηση, ενώ η πραγματική δύναμη δεν έγκειται πλέον στα έθνη-κράτη, αλλά σε τεράστιες εταιρείες που συμμετέχουν σε έναν σιωπηλό πόλεμο για την παγκόσμια κυριαρχία. Το νούμερο ένα όπλο τους: υψηλής εξειδίκευσης, τεχνολογικά ενισχυμένοι Ronins, που εκπαιδεύτηκαν από την παιδική τους ηλικία για να προσφέρουν αποκλειστικά τις υπηρεσίες τους στην εταιρική σημαία. Αλλά τί συμβαίνει όταν ένας Ronin απελευθερώνεται από τις νοητικές του αλυσίδες και αποφασίζει να στραφεί ενάντια στο σύστημα; Μπορεί ένας, να κάνει τη διαφορά;

Το γεγονός ότι την απάντηση δίνει ο Peter Milligan, από τη θέση του σεναριογράφου, προσφέρει, αν μη τι άλλο, ασφάλεια ως προς το ενδιαφέρον της ιστορίας.

Count

$19.99 page 278 PublisherHumanoids

Μία από τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες εκδίκησης στην κλασσική λογοτεχνία, αυτή του Κόμη Μόντε Κρίστο, έρχεται σε σενάριο και σχέδιο Ibrahim Moustafa, σε μία sci-fi εκδοχή που φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Φυλακισμένος για προδοσία, ως αποτέλεσμα της συνομωσίας ενός ζηλότυπου αντιπάλου και ενός διεφθαρμένου δικαστή, ο Redxan Samud δραπετεύει από την αιωρούμενη αποικία-φυλακή του, με έναν και μοναδικό στόχο: να εκδικηθεί αυτούς που τον άφησαν να σαπίσει σε ένα κελί.

Smurfs 3-In-1 Vol 1 & 2

$14.99 page 311 PublisherPapercutz

Όλοι ξέρουν τα Στρουμφ, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι αυτά ξεκίνησαν από τα comics! Σήμερα, η Papercutz παρουσιάζει, σε δύο συλλογές, αυτά τα αυθεντικά comics του Peyo.

Το Vol. 1 συλλέγει, μεταξύ άλλων, τις κλασσικές ιστορίες “The Purple Smurfs”, “The Smurfs And The Magic Flute” και “The Smurf King”, ενώ στο Vol. 2 θα βρείτε την πρώτη εμφάνιση της Στρουμφίτας, καθώς και τις – επίσης – κλασσικές ιστορίες “The Smurfette”, “The Smurfs And The Egg”, “The Smurfs And The Howlibird” και πολλές άλλες! Κάθε συλλογή αριθμεί 172 σελίδες.

Jack Kirby’s Dingbat Love

$43.95 page 334 PublisherTwoMorrows Publishing

Η TwoMorrows συγκεντρώνει, σε μία έκδοση 172 σελίδων, ολοκληρωμένα, αδημοσίευτα comics του Jack Kirby, από τη δεκαετία του 1970, που παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά!

Περιλαμβάνει δύο ιστορίες Dingbats of Danger Street, την τελευταία ιστορία του Kid Gang (με μελάνια από τους Mike Royer και D. Bruce Berry, και πρόσφατα χρωματισμένη ειδικά για αυτή την έκδοση), το θρυλικό newsstand magazine, True-Life Divorce, και το romance comic, Soul Love, με μελάνια των θρυλικών Vince Colletta και Tony DeZuniga.