Διάλεξη & Εργαστήριο Από Την Colleen Doran

Σε συνεργασία με την Athens Comics Library και την Αμερικανική Πρεσβεία

Η Athens Comics Library και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα σας προσκαλούν σε ένα διήμερο online εκδηλώσεων, με κεντρικό πρόσωπο τη δημοφιλή δημιουργό comics, Colleen Doran. Μάθετε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου.

Πώς μια γυναίκα εικονογράφος και δημιουργός comics επιτυγχάνει σε μία ανδροκρατούμενη βιομηχανία; Πώς μετατρέπεις το πάθος σου σε επάγγελμα; Πώς γίνεσαι η εικονογράφος με τις υψηλότερες πωλήσεις των New York Times; Η γνωστή δημιουργός Colleen Doran θα απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις και σε πολλά άλλα, σε μία ιδιαίτερη παρουσίαση της δουλειάς της, απο την Athens Comics Library και την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα την Τετάρτη 7 Απριλίου, 19.00-20.00μμ.

Η Colleen Doran θα συζητήσει για το έργο της, την τεχνική της, αλλά και  την εμπειρία της ως μια από τις πρώτες γυναίκες δημιουργούς στη βιομηχανία των comics, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς της σε μικρότερους εκδοτικούς οίκους, αλλά και στις Marvel και DC Comics, καθώς και τις συνεργασίες της με κορυφαίους συγγραφείς, όπως οι Neil Gaiman και Margaret Atwood. Η παρουσίαση θα είναι στα αγγλικά και θα ακολουθήσει χρόνος για ερωτήσεις από το κοινό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας Facebook της Athens Comics Library και θα είναι στα αγγλικά. Δεν απαιτείται προεγγραφή.

Ως μέρος της συνεργασίας της με την Αμερικανική Πρεσβεία και την Athens Comics Library, η Colleen Doran θα παρουσιάσει το εργαστήριο “Writing and Drawing Comics”, την Πέμπτη 8 Απριλίου 19.00-20.30μμ. Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες από την τοπική και την προσφυγική κοινότητα, με ενδιαφέρον για την εικονογράφηση, τα comics και την οπτική αφήγηση. Το εργαστήριο θα καλύψει μία σειρά θεμάτων, όπως η δημιουργική διαδικασία και η θεωρία της δημιουργικής αφήγησης, διαφορετικοί μέθοδοι γραφής, εκδόσεις και επικοινωνία. Θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, αλλά θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση σε ελληνικά και φαρσί για τις συμμετέχουσες.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Επισκεφθείτε το site της Athens Comics Library για προεγγραφή.

Η δουλειά της Colleen έχει παρουσιαστεί στις Walt Disney Company, Marvel Entertainment, DC Comics, Image Comics, Lucasfilm, Dark Horse Comics, Harper Collins, Houghton Mifflin, Sony, και Scholastic. Έργα της περιλαμβάνουν  τα Amazing Spider-Man, Guardians of the Galaxy, Sandman, Captain America, Wonder Woman, The Legion of Superheroes, The Teen Titans, Walt Disney’s Beauty and the Beast, Anne Rice’s The Master of Rampling Gate, Clive Barker’s Hellraiser, Clive Barker’s Nightbreed, A Distant Soil, The Silver Surfer, Lucifer και πολλά άλλα. Η πιο πρόσφατη δουλειά της περιλαμβάνει το Spectacular Wonder Woman. The Doors: Morrison Hotel, μια επίσημη ανθολογία για το θρυλικό ροκ συγκρότημα καθώς και το Generations Forged για τη DC Comics.