Top 5 Wolverine Stories

Oι πέντε κορυφαίες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον δημοφιλέστερο X-Man!

Ο Wolverine δημιουργήθηκε το 1974 από τον τότε συγγραφέα του συγγραφέα INCREDIBLE HULK, Len Wein, και τον σχεδιαστή John Romita (Sr.), ο οποίος εμπνεύστηκε το design του χαρακτήρα. Τυπικά, όμως, η  τιμή του καλλιτέχνη που σχεδίασε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του ήρωα ανήκει στον τότε σχεδιαστή του INCREDIBLE HULK, Ηerb Trimpe, που στο τελευταίο panel του τεύχους #180 (Οκτώβριος 1974) παρουσιάζει τον χαρακτήρα που στο επόμενο τεύχος κλέβει την παράσταση (στο εξώφυλλο και όχι μόνο).

Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο Wolverine παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες, όχι μόνο της Marvel, αλλά και της 9ης Τέχνης γενικότερα, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις των περισσότερων top lists με τους καλύτερους ή/και αγαπημένους χαρακτήρες comics όλων των εποχών, πλάι σε iconic heroes όπως ο Superman, o Batman και ο Spider-Man.

Πολλοί δημιουργοί έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ήρωα μέσα από εκατοντάδες ιστορίες. Ας δούμε μαζί τις πέντε καλύτερες και πιο κλασικές ιστορίες που γράφτηκαν για τον Logan, με την επισήμανση ότι αυτές είναι οι δικές μου, προσωπικές επιλογές. Σίγουρα υπάρχουν πολλές αξιόλογες ιστορίες ακόμα, τις οποίες ίσως αξίζει να αναφέρω σε κάποιο μελλοντικό κείμενο…

5

Enemy Of The State

Δεκέμβριος 2004 - Απρίλιος 2005WriterMark MillarArtistJohn Romita Jr.Marvel Comics

Πριν το αριστουργηματικό OLD MAN LOGAN, ο Mark Millar έγραψε άλλη μία ιστορία για τον Logan, που με τα χρόνια έχει βρει και εκείνη τη θέση της ανάμεσα στις definitive stοries που έχουν γραφτεί ποτέ για τον χαρακτήρα. Στο ENEMY OF THE STATE, που εκτυλίσσεται στα τεύχη #20-26 του WOLVERINE vol. 3, ο Wolverine για μία ακόμα φορά απαγάγεται (αυτή τη φορά από την εγκληματική οργάνωση Hydra και την the Hand), θα υποστεί πλύση εγκεφάλου και θα μετατραπεί σε εγκληματικό όπλο, ερχόμενος αντιμέτωπος με φίλους και συμμάχους, στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν και να τον επαναφέρουν. Αυτό, δηλαδή, που φοβόταν περισσότερο στη ζωή του, σε περίπτωση που θα έχανε τον έλεγχο…

Οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τι γίνεται σε περίπτωση που ο Logan άνηκε στην “αντίπαλη ομάδα”, εκείνη των villains, ενώ ο ίδιος ο Logan κυριολεκτικά μετατρέπεται σε αυτό που φοβόταν περισσότερο στη ζωή του, πράξη η οποία θα τον στοιχειώνει για πολλά χρόνια ακόμη, επιβαρύνοντας το ήδη βεβαρημένο από σκοτωμούς παρελθόν του. Κάθε τεύχος είναι γεμάτο δράση, αγωνία και ανατροπές, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο και τα cliffhangers να καθιστούν την αναγνωστική εμπειρία μοναδική!

Με όμορφο artwork από τον John Romita Jr., όταν ακόμα μπορούσες να τον ανεχτείς, και τον Millar να παραδίνει μαθήματα Χιτσκοκικού θρίλερ, με μία γεύση δράσης που συναντάς στις ταινίες του Tarantino. Ο κόσμος του Logan δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος!

#5 #4 #3 #2 #1