Top 5 Wolverine Stories

Oι πέντε κορυφαίες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον δημοφιλέστερο X-Man!
4

Origin

Νοέμβριος 2001 - Μάρτιος 2002WritersBill Jemas, Joe Quesada, Paul JenkinsArtistAndy KubertMarvel Comics

Ήδη από την πρώτη του εμφάνιση, ο Wolverine δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο χαρακτήρα που είχε εμφανιστεί μέχρι τότε στα υπερηρωικά comics. Ο Lein Wein ήθελε έναν ήρωα που δεν θα έμοιαζε με κανέναν άλλο και θα απομακρύνονταν από τα στερεότυπα που χαρακτήριζαν τους υπερήρωες, σε βαθμό που δεν θα δίσταζε ακόμα και να σκοτώσει, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Για πρώτη φορά, το αναγνωστικό κοινό υποδεχόταν έναν βίαιο χαρακτήρα, που έβγαζε τους αντίπαλους του εκτός μάχης με αιματηρό τρόπο…

Η πρώτη εμφάνιση του Wolverine άφηνε πολλά πράγματα στη φαντασία. Το μόνο που γνώριζαν οι αναγνώστες, διαβάζοντας τα πρώτα εκείνα panels, ήταν ότι ο νέος αυτός χαρακτήρας ήταν ένας (μεταλλαγμένος) πράκτορας της Καναδικής κυβέρνησης, με το κωδικό όνομα Weapon X. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι οι αναγνώστες να μάθουν μερικές ακόμα διάσπαρτες πληροφορίες για τον ήρωα και το παρελθόν του. Ένα όνομα (Logan) και κάποια στοιχεία για διάφορες εποχές που είχε ζήσει ο ήρωας, το πώς απέκτησε τον αδαμάντινο σκελετό του (στο περίφημο WEAPON X του Barry Windsor Smith), αλλά παρ’ όλα αυτά ο Wolverine για χρόνια παρέμενε ένα μυστήριο για όλους.

Αυτό έμελλε να αλλάξει το 2001, όταν κυκλοφόρησε ένα limited series με τίτλο ORIGIN. Γραμμένη από τους Bill Jemas, Joe Quesada και Paul Jenkins και υπέροχα σχεδιασμένη από τον Αndy Kubert με τα εκπληκτικά χρώματα του Richard Isanove, η σειρά αναλάμβανε το μεγάλο ρίσκο του να εξιστορήσει το παρελθόν ενός χαρακτήρα που όφειλε τη μεγάλη του δημοτικότητα όλα αυτά τα χρόνια ακριβώς στο μυστήριο που έκρυβε η καταγωγή του! Ένα ρίσκο, όμως, που στη συγκεκριμένη πέριπτωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Χωρίς άλλα spoilers, θα πω ότι αποκαλύφθηκαν όσα έπρεπε να αποκαλυφθούν, χωρίς τίποτα το περιττό, όπου ακριβώς έπρεπε μέσα στην ιστορία, αλλά και πάλι το μυστήριο παρέμεινε, μαζί με κάποια αναπάντητα ερωτήματα. Μετά από δεκαετίες μυστηρίου γύρω από το πρόσωπο του Logan, αυτή η σειρά έδινε επιτέλους απαντήσεις για την προέλευση του χαρακτήρα και τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του, χωρίς όμως να τον απομυθοποιούν, κατορθώνοντας τελικά να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ για τον Wolverine.

Aυτό που αποζημιώνει τα όποια τυχόν σεναριακά κλισέ που μπορεί να υπάρχουν, είναι το εκπληκτικό artwork του Andy Kubert, που στον Wolverine ειδικά πάντα “έδινε ρέστα”,και βέβαια τα εκπληκτικά χρώματα του Richard Isanove, που κάνουν κάθε panel να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

#5 #4 #3 #2 #1