Top 5 Wolverine Stories

Oι πέντε κορυφαίες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον δημοφιλέστερο X-Man!
1

Wolverine

Σεπτέμβριος 1982 - Δεκέμβριος 1982WriterChris ClaremontArtistFrank MillerMarvel Comics

Τον Σεπτέμβριο του 1982, ο Wolverine αποκτά το δικό του 4-issue limited series, με δημιουργούς τον Chris Claremont (ήδη είχε διαμορφώσει τον χαρακτήρα του ήρωα στο UNCANNY Χ-ΜΕΝ στο σενάριο και Frank Miller (στην εποχή που η καριέρα του ήταν συνεχώς ανερχόμενη) στο σχέδιο, και αυτή η συνεργασία βοηθά να αναθεωρηθεί και να εξελιχθεί ο χαρακτήρας ακόμα περισσότερο. Aν και ο, ανερχόμενος τότε, Miller ήθελε να δουλέψει με τον Claremont, τη δουλειά του οποίου στους X-Men θαύμαζε, ο χαρακτήρας του Wolverine δεν τον ενθουσίαζε και τόσο, αφού τον θεωρούσε μονοδιάστατο (μόνο σκότωνε τους αντιπάλους του). Kαι ίσως, αρχικά, να ήταν… .

Ο Claremont, όμως, είχε κάνει σημαντική δουλειά στην εξέλιξη του χαρακτήρα, μαζί με τον σχεδιαστή και co-plotter του UNCANNY, John Byrne, και θεωρούσε ότι με ένα limited series, το οποίο δεν θα ακολουθούσε απόλυτα to continuity της μηνιαίας σειράς των μεταλλαγμένων (αν και οι εξελίξεις του επηρέασαν εν τέλει τον ongoing τίτλο), θα μπορούσε να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του Logan και να παρουσιάσει στοιχεία τα οποία δεν μπορούσε να παρουσιάσει απόλυτα με τον ήρωα ως μέλος μιας ομάδας.

Ο Wolverine βρίσκεται στην Ιαπωνία, αναζητώντας την αγαπημένη του, Mariko, και προσπαθεί να καταλάβει τους λόγους που αυτή τον εγκατέλειψε λίγο πριν το γάμο τους. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πατέρα της Mariko, ο οποίος θέλει να ελέγξει τον υπόκοσμο, θα πρέπει να αγωνιστεί για να κερδίσει ξανά τη καρδιά της αγαπημένης του, αλλά και την χαμένη του αξιοπρέπεια. Φυσικά, στον δρόμο του θα εμφανιστεί η εγκληματική οργάνωση The Hand, καθώς και η μυστηριώδης Yukio (μία σχέση με τον Logan που θυμίζει αυτήν των Daredevil-Elektra), που σίγουρα κρύβει περισσότερα από όσα δείχνει…

Περιπέτεια, καταιγιστική δράση, σπαθιά, αίμα και μοιραίες γυναίκες, ενίοτε noir ατμόσφαιρα, αλλά και στοιχεία από θρυλικά ιαπωνικά spaghetti western με samurai (YOJIMBO, SANJURO), όπου ο ήρωας αγωνίζεται μόνος εναντίων όλων για την τιμή και τη σωτηρία της ψυχής του, συνθέτουν αυτή την εντυπωσιακή πρώτη solo περιπέτεια του Logan. Ο οποίος, φυσικά, βρίσκεται μέσα στο στοιχείο του και αποδεικνύει ότι ίσως να ήταν καλύτερος samurai απ’ όσο τον θεωρούσαν οι Ιάπωνες, αλλά και ότι διαθέτει πιο τρυφερή καρδιά απ’ όσο θεωρούσε ο ίδιος, καθώς επίσης ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη γυναίκα που αγαπά. Και πάνω απ’ όλα, δεν θα αφήσει την κτηνωδία που, αναγκαστικά, τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα, παρά τη θέλησή του, να υπερισχύσει της ανθρωπιάς του.

Το limited series αυτό έθεσε τις βάσεις όχι μόνο για τις μετέπειτα σειρές του Wolverine και την ακόμα μεγαλύτερη του εξέλιξη ως χαρακτήρα, αλλά αποτέλεσε και έμπνευση για τη δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Hugh Jackman, THE WOLVERINE του 2013 (ειδικά η αρχική σεκάνς με την αρκούδα, είναι πιστή αντιγραφή). Είναι σίγουρα μια από τις definitive ιστορίες του Logan, που ακόμα και σήμερα, 38 χρόνια μετά τη κυκλοφορία της, διαβάζεται το ίδιο ευχάριστα και μοιάζει να είναι φρέσκια χωρίς να πέρασε ούτε χρόνος από επάνω της. Aν αγαπάτε τον χαρακτήρα του Logan, αν σας αρέσει η δράση, οι ninja και η ιαπωνική κουλτούρα, ή απλά θέλετε να διαβάσετε μία κλασική ιστορία του Wolverine, τότε αυτή η σειρά αξίζει τη θέση που της αρμόζει στη βιβλιοθήκη σας.

#5 #4 #3 #2 #1