Previews Picks

May 2021

Βγαίνοντας σιγά-σιγά από την καραντίνα και με την ελπίδα οι επόμενοι μήνες να αποτελέσουν την απαρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, οι συντάκτες του Comicdom ρίχνουν μια προσεκτική ματιά στο τρέχον PREVIEWS της Diamond και επιλέγουν τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που θα καταφθάσουν στα comic shops τον Ιούλιο.

Υπεύθυνοι για τα Picks αυτού του μήνα είναι ο Ορέστης Καρέλης και ο Πάνος Παπαγεωργίου. All the fame and blame should go directly to them.

Blue Pages

This is the world we live in
And these are the hands we’re given
Use them and let’s start trying
To make it a place worth living in

Βάλτε τέρμα τη διασκευή των Disturbed και να ευχηθώ καλή υγεία σε όλο τον κόσμο. Ενημερωτικά, το Free Comic Book Day φέτος θα λάβει χώρα Δεκατετραύγουστο, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Amazing Fantasy #1 (of 5)

$4.99 page M2 Marvel Comics

Ανάμεσα σε έναν συρφετό από αχρείαστα #1, βλέπε ένα ακόμα X-Men #1 και ένα ντόμινο από events στους τίτλους του Spider-Man, θα σκάσει αυτό το παντελώς απρόβλεπτο πράγμα, που θυμίζει και λίγο EXILES. Η εκπαιδευόμενη Black Widow, ο Spidey έφηβος και ο Cap του WWII, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια φανταστική διάσταση, σε έναν τίτλο tribute στη θρυλική σειρά της εκδοτικής, δια χειρός Kaare Andrews.

Superman: Son Of Kal-El #1

$3.99 page DC1 DC Comics

Ενώ οι Super Sons είναι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες πλέον στο CW-verse, η DC καλεί τον Tom Taylor να εμφυσήσει ζωή στον νέο super τίτλο με πρωταγωνιστή τον Jonathan Kent. Ο οποίος ήρθε η ώρα να φορέσει περήφανα το σήμα του πατέρα του και να γίνει ο νέος υπερασπιστής της Γης.

Το σχέδιο θα το αναλάβει ο John Timms (INFINITE FRONTIER) και είναι το μόνο #1 που ξεχωρίζει σε ένα DC Connect γεμάτο από #1 σκύβαλα τεύχη.

Skybound X #1-5

$4.99 page 50 Image Comics

Επτά Ιουλίου, λίγο μετά το Independence Day, η εκδοτική φαινόμενο που ξεπήδησε από τα indie comics, θα βγάλει ένα εβδομαδιαίο mini series, με μία θεότρελη ιστορία RICK GRIMES 2000, από Kirkman και Ottley, ενώ σε κάθε τεύχος θα έχει ως δεύτερη ιστορία παρθενικές εμφανίσεις νέων ιστοριών και χαρακτήρων της εκδοτικής.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως θα έχουμε την πρώτη κομιξική εμφάνιση της Clementine, από τα παιχνίδια της Telltale.

Chivalry

$19.99 page 108 Dark Horse Comics

Νέα συνεργασία από το δίδυμο που μας έδωσε το πολύ ενδιαφέρον SNOW, GLASS, APPLES.

Αυτή τη φορά, ο Neil Gaiman και η Colleen Doran μας ταξιδεύουν στη Βρετανία, όπου μια ηλικιωμένη χήρα αγοράζει κατά λάθος το ιερό δισκοπότηρο, από ένα μαγαζάκι με μεταχειρισμένα, με αποτέλεσμα να καταφθάσει στο κατώφλι της ένας ιππότης που το αναζητούσε τόσους αιώνες.

Groo Meets Tarzan #1 (of 4)

$3.99 page 110 Dark Horse Comics

“Και καλά του κάνει”, θα σκεφτείτε. Όμως, εδώ μιλάμε για κάτι σημαντικό. Από τη μία, ο Groo επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια και θα είναι το πρώτο του comic την τρέχουσα δεκαετία, ενώ παράλληλα θα κάνει crossover με τον θρυλικό TARZAN του Edgar Rice Burroughs, οπότε θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Groo θα συναντήσει λογοτεχνικό χαρακτήρα βαρέων βαρών, μετά το crossover με τον Conan, το 2015, χώρια το θρυλικό comic strip όπου μέχρι και ο Hal Foster είχε συνδράμει.

Aragonés και Evanier δηλώνουν πορωμένοι, οπότε αναμένουμε μερακλίδικο αποτέλεσμα.

Ballad For Sophie

$24.99 page 135 IDW Publishing (Top Shelf)

Εδώ έχουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο, σε σενάριο του Πορτογάλου Filipe Melo και σχέδιο του Αργεντίνου Juan Cavia.

Βρισκόμαστε στον Μεσοπόλεμο, σε ένα μικρό Γαλατικό χωριουδάκι, όπου εκτυλίσσεται ένας διαγωνισμός για πιάνο και οι δύο βιρτουόζοι συμμετέχοντες έχουν αντιδιαμετρικά αντίθετα κοινωνικά υπόβαθρα. Αυτός ο διαγωνισμός, θα τους αλλάξει για πάντα τη ζωή, ενώ τα μαύρα σύννεφα του πολέμου πλησιάζουν…

Green Pages

Κάθε φορά που γράφω για τα PREVIEWS PICKS, αισθάνομαι σαν εκείνους τους τύπους που γράφουν στις εφημερίδες για το στοίχημα. Ένας συνδυασμός κάποιων γνώσεων, με προαίσθημα και με την ελπίδα ότι δεν έχεις παραπλανηθεί εντελώς από την παρουσίαση.

Αυτή τη φορά όμως, θα πρότεινα τα παρακάτω 8 σημεία με απόλυτη σιγουριά! Οι παραλαβές σας του Ιουλίου θα είναι εγγυημένη επιτυχία, ώστε οι αγορές σας να είναι επένδυση, φίλες και φίλοι!

Octavia Butler’s Parable Of The Sower

$16.99 page 227 PublisherAbrams Comicarts

Προφανώς, η αναφορά του ονόματος της Οctavia Butler στον τίτλο του έργου λειτουργεί ως κράχτης. Το PARABLE OF THE SOWER είναι το πρώτο από τα δυο έργα της σειράς “Parable”, που η βραβευμένη συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1990. Σε αυτό το πρώτο έργο, η δημιουργός πραγματεύεται τον αγώνα επιβίωσης μιας κοινότητας, μετά την κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος και της οικολογικής ισορροπίας τον 21ο Aιώνα.

Το περιεχόμενο του έργου της Butler διασκευάστηκε σε comic με την εικονογράφηση του John Jennings. Σε γενικές γραμμές, φαίνεται μια πολύ καλή επιλογή δεδομένης και της τιμής.

Cassidy’s Secret #1

$4.99 page 285 PublisherClover Press

Το συγκεκριμένο comic ίσως το επέλεξα και λόγω επαγγελματικής διαστροφής. Σε έναν κόσμο που άνθρωποι αποκτούν υπερδυνάμεις, ποιός θα προστατεύσει τους νέους υπερανθρώπους; Μα, φυσικά, ένας υπερ-δικηγόρος! Ναι, αυτό το superhero comic έχει να κάνει με έναν δικηγόρο που υπερασπίζεται υπερανθρώπους, σε έναν κόσμο που τους μισεί και τους φοβάται…

Κάτι από X-Men και Daredevil, αλλά πιο πολύ, όπως λέει και η παρουσίαση, ένας αέρας από τα τηλεοπτικά SUITS και ΤΗΕ ΒΟYS, μιας και ο συγγραφέας Charles Holland, είναι τηλεοπτικός παραγωγός και σεναριογράφος (μεταξύ άλλων και των τηλεοπτικών BLACK LIGHTNING και ΤΗΕ QUAD – αν είστε fans) αλλά και…δικηγόρος. Όταν γίνει υπερήρωας θα γράψει μάλλον κάτι ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, η κεντρική ιδέα και το σχέδιο του Antonio Fuso με έψησαν να του δώσω μια ευκαιρία.

Beautiful Darkness

$17.95 page 290 PublisherDrawn & Quarterly

Ο συγγραφέας Fabien Vehlmann είναι αρκετά αναγνωρισμένος στη Γαλλία και έχει προταθεί αρκετές φορές για βραβείο στην Αngouleme, ενώ είχε επίσης χαρακτηριστεί από τον Yvan Delporte ως “ο Goscinny της νέας χιλιετίας”. Σε αυτήν την επανέκδοση του horror έργου με νεράιδες στο δάσος, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και extra υλικό.

Το ιδιαίτερο artwork και η τιμή αποτελούν επίσης καλούς λόγους για την παραγγελία του.

Visual Crime

$24.99 page 299 PublisherFantagraphics Books

Ένα αφιέρωμα στους καλλιτέχνες που κάνουν εμπορικά πράγματα για να βγάλουν τα προς το ζην. Ομολογώ ότι η περιγραφή του έργου μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον και θα ήθελα να το διαβάσω. Ένας ζωγράφος που εικονογραφεί αστυνομικές ιστορίες αναλαμβάνει δουλειές οι οποίες έρχονται μαζί με παράδοξα αιτήματα. Στις δυο βασικές ιστορίες εγκιβωτίζονται πολλές περισσότερες και όλες μαζί δημιουργούν αυτόν τον μυστηριώδη κόσμο του έργου.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι από εκείνες που μου κέντρισαν πάρα πολύ το ενδιαφέρον στον εν λόγω κατάλογο.

Hand Of Black

$24.99 page 299 PublisherFantagraphics Books

Δεύτερη επιλογή από Fantagraphics στην παρούσα λίστα και σίγουρα το ίδιο αινιγματική. Ο δημιουργός Martin Cedrera, που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με πολλές από τις εταιρίες του χώρου (Τοp Shelf Productions, Drawn & Quarterly, Fantagraphics, Giant Robot), αλλά έχει δουλέψει και στην τηλεόραση (ΒOJACK HORSEMAN, SOUTH PARK) συλλέγει σε αυτήν την έκδοση επτά μικρές σιωπηλές ιστορίες μαύρου χιούμορ και τρόμου σε μαύρο, κόκκινο και λευκό φόντο.

Για όσους αντέχουν…

Τhe Black Beacon #1 (of 6)

$2.99 page 307 PublisherHeavy Metal

Ένα sci-fi θρίλερ κάπου στο διάστημα. Μια ιστορία επιβίωσης σε έναν διαγαλαξιακό διαστημικό σταθμό, μεγαλύτερο από το ηλιακό μας σύστημα, όπου επικρατεί ανομία.

Η συγκεκριμένη limited σειρά 6 τευχών φαίνεται πολλά υποσχόμενη ως μια διαστημική αλληγορία.

River Of Ink

$22.99 page 312 PublisherHumanoids

H ιστορία της εικονογράφησης μέσα από την τέχνη του Etienne Appert. Ένα ταξίδι στον ποταμό από μελάνι, από την πρώτη εικονογράφηση της ιστορίας μέχρι σήμερα.

Πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση, η οποία δεν απευθύνεται μόνο σε φίλους των comics.

The Strange Death Of Alex Raymond

$39.99 page 318 PublisherLiving The line

Στο ίδιο μήκος κύματος με την αμέσως προηγούμενη επιλογή, έρχεται το εν λόγω πάρα πολύ ενδιαφέρον έργο. Ένα comic που χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί και πραγματεύεται την ιστορία του ίδιου του Μέσου, μέσα από την αφήγηση διάφορων δημιουργών σε σχέση με την ζωή του δημιουργού Alex Raymond (Flash Gordon, Rip Kirby). Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα μάθημα ιστορίας των comics, με δραματοποιημένη αφήγηση από τον Dave Sim, και σε πρώτο πλάνο τη βιογραφία ενός δημιουργού. Tαυτόχρονα συνδυάζονται πολλές τεχνοτροπίες artwork ώστε να γίνει καλύτερο αυτό το αφιέρωμα.

Επίσης προλογίζει ο Eddie Campbell και η έκδοση έχει πολλές σελίδες σε καλή τιμή. Σίγουρα μέσα στις παραγγελίες μου.