Top 50 Newspaper Comic Strips

45-41: Magicians, nerds and jokes that go over our heads...
42

FoxTrot

1988-Writer/ArtistBill AmendUniversal Press Syndicate

Θα έγραφα “nerd alert” αλλά είμαστε στο Comicdom.gr, οπότε…

Γιατί το FOXTROT μπορεί να έχει να κάνει με μια πενταμελή οικογένεια που ζει σε ένα προάστιο, αλλά στο βάθος, μέσα στην καρδία του, είναι ένα nerdy comic strip. Και είναι γραμμένο από έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του είδους, μιας και ο θρύλος θέλει τον Bill Amend να αποφασίζει το FOXTROT να δημοσιεύεται αποκλειστικά τις Κυριακές, για να μπορεί να παίζει WoW με την άνεσή του τις υπόλοιπες μέρες.

Ο Roger και η Andrea Fox ζουν σε ένα τυπικό σπίτι στα προάστια, μαζί με τα τρία παιδιά τους, την Paige, τον Peter και τον Jason. Η Paige είναι έφηβη και το μοναδικό κορίτσι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ο Peter είναι το κλασικό αγόρι που παίζει όλη μέρα ηλεκτρονικά και ο Jason, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ο σταρ του strip και πιθανότητα η ενσάρκωση του ίδιου του δημιουργού. Σε βαθμό να προσπερνάω καμιά φορά τα strips στα οποία δεν βλέπω τον ξανθό πιτσιρικά που είναι η χαρά του nerd γονιού. Για τους άλλους γοενίς, δεν ξέρω.

Ναι, ναι, διαβάζω αυτό το strip γιατί λατρεύω ένα ξανθομάλλικό αγόρι που με κάνει πάντα να χαμογελάω. Όταν φτιάχνει κουλουράκια και τους βάζει κόκκινες στολές Star Trek (κόκκινες, το έπιασες;), όταν παίζει σκάκι με κανόνες AD&D, όταν βάζει λοσιόν για να βγάλει τρίχες για να παίξει στο Hobbit. Είναι ευφυής και εντελώς nerd, αλλά είναι ακόμα παιδάκι και αυτό τον κάνει αξιολάτρευτο.

Μου αρέσει και αυτή η γλυκιά οικογένεια που φαίνεται να έχει αποδεχτεί ο ένας τον άλλο όπως είναι και όλα είναι φωτεινά. Το τελευταίο το εννοώ. Το strip έχει ένα απλό, generic σχέδιο, αλλά μου αρέσουν όλα αυτά τα έντονα χρώματα, όπου όλα φαίνονται καθαρά, ηλιόλουστα, ακόμα και όταν χιονίζει.

Το FOXTROT είναι ένα feelgood strip, όπως θα έπρεπε, λίγο-πολύ, να είναι όλα τα strips. Δεν έχει τίποτα από τη βαθιά φιλοσοφική ματιά που έχουν τα κορυφαία του είδους, ή τη γλυκόπικρη σοφία που έχουν κάποια άλλα, και ίσως γι’ αυτό δε θα το βρείτε στις πιο “ρετιρέ” θέσεις. Αλλά έχει το δικό του μοναδικό στιλ, που αν σου αρέσει, θα σε κρατήσει για πολύ καιρό.

#45 #44 #43 #42 #41