Top 50 Newspaper Comic Strips

25-21: Lulu baked lasagna for Hagar and Mike
24

Garfield

1978-Writer/ArtistJim DavisUniversal Press Syndicate, United Feature Syndicate

Αν με ρωτούσατε ποιο θεωρώ το καλύτερο, σημαντικότερο ή ιστορικότερο comic strip, θα σας έλεγα ότι μου βάζετε πολύ δύσκολα και ότι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα απαιτούν πολλή σκέψη και τεκμηρίωση. Αν, όμως, μου ζητούσατε να επιλέξω το αγαπημένο μου strip, τότε η απάντηση είναι πανεύκολη. Και δεν είναι άλλη από το GARFIELD!

Οι περιπέτειες του τεμπέλη και μονίμως πεινασμένου πορτοκαλί γατούλη, δια χειρός Jim Davis μας κρατούν συντροφιά εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια και αποτελούν ένα από τα πιο αστεία και χαριτωμένα strips.

Ο Garfield λατρεύει τα λαζάνια, είναι εθισμένος στον καφέ, μισεί τις Δευτέρες και απεχθάνεται τις δίαιτες. Πώς, λοιπόν, να μην ταυτιστείς μαζί του και να μην τον λατρέψεις; Αυτή η λατρεία έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, με το GARFIELD να γίνεται το πιο διαδεδομένο strip παγκοσμίως. Λογικό ήταν, λοιπόν, αυτή η επιτυχία να τον οδηγήσει και εκτός των ορίων των comics, σε τηλεόραση, κινηματογράφο, video games και κάθε είδους marchandise μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου (μέχρι και themed εστιατόριο). Ειδικά τη δεκαετία του ’90, ο Garfield ήταν παντού και είχε και το ελληνικό περιοδικό του, που ξεπέρασε μια δεκαετία συνεχούς έκδοσης!

Θα ήταν άδικο, όμως, να μείνουμε μόνο στον πρωταγωνιστή και να μην κάνουμε μια αναφορά στο αγαπημένο supporting cast (που, τις περισσότερες φορές, πέφτει θύμα του πονηρού Garfield). Ο καλόκαρδος, αλλά ατζαμής ιδιοκτήτης Jon, ο – μονίμως στην τσίτα – και αφελής σκύλος Odie, η γλυκιά κτηνίατρος Liz, με τις φαρμακερές ατάκες της, που αποτελέι το αντικείμενο του πόθου του Jon και, φυσικά, ο Pookie, το αγαπημένο αρκουδάκι του Garfield.

Το GARFIELD είναι το ιδανικό ανάγνωσμα για να σου φτιάξει τη διάθεση, ειδικά αν είναι τσαγκαροδευτέρα. Μόνο προσέξτε να έχετε το τηλέφωνο του αγαπημένου σας ιταλικού εστιατορίου κοντά. Είναι βέβαιο ότι θα σας πιάσει μια λιγούρα για λαζάνια!

#25 #24 #23 #22 #21