illustradays

Ένας κόσμος γεμάτος σχέδια, εικόνες και δημιουργικούς ανθρώπους!

Το illustradays, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση και το εικονογραφημένο βιβλίο, έρχεται από τις 3 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων και κάνει ανοιχτό κάλεσμα στους εικονογράφους της χώρας μας!

Πώς φαντάζεσαι την «επόμενη μέρα»;

Το illustradays κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε εικονογράφους με βάση την Ελλάδα!

Το illustradays, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση και το εικονογραφημένο βιβλίο, φέρνει από τις 3 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων, έναν κόσμο γεμάτο σχέδια, εικόνες και δημιουργικούς ανθρώπους που περιστρέφονται γύρω από ένα ερώτημα: «Πώς θα είναι η επόμενη μέρα;». Αυτή είναι, λοιπόν, η φετινή θεματική του φεστιβάλ! Ξέρουμε ότι είναι μια χρονιά που θα τη θυμόμαστε για καιρό, τι έρχεται όμως μετά από αυτή;

Είσαι εικονογράφος; Σου αρέσει να σχεδιάζεις; Θέλεις να δεις το έργο σου να γίνεται κομμάτι του illustradays 2021; Τότε ναι, συνέχισε να διαβάζεις!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Το illustradays προσκαλεί εικονογράφους, με βάση την Ελλάδα να φανταστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους επόμενη μέρα. Μπορεί να μοιάζει τρομακτική ή ελκυστική. Μπορεί να φέρνει αβεβαιότητα, αλλά και ελπίδα. Βάλε χρώματα, ιδέες και ιστορίες και σχεδίασε τη δική σου επόμενη μέρα. Ακόμα κι αν οι αποχρώσεις της δεν είναι τόσο ζωηρές. Ακόμα κι αν οι γραμμές της είναι ακόμα αχνές.

Όλες οι πληροφορίες για το πως να κάνεις την αίτηση σου βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: illustradays.gr/

Οι αιτήσεις θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 10 Ιουλίου!

Αυτό είναι το πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης στην Ελλάδα και θέλει να φέρει κοντά ολόκληρη την καλλιτεχνική κοινότητα. Να δώσει τους τοίχους της έκθεσης σε ανθρώπους που μένουν και δημιουργούν εδώ. Αυτό το ανοιχτό κάλεσμα είναι μόνο η αρχή. Το illustraclub είναι μια ενότητα αφιερωμένη σε εικονογράφους που θέλουν να ανταλλάξουν ιδέες, να σχεδιάσουν και να μάθουν. Portfolio reviews, διαδραστικές γωνιές και networking είναι μερικές από τις δράσεις που έρχονται το Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, αυτό που έχεις να κάνεις είναι η αίτησή σου! Η φόρμα ανοίγει στις 10 Ιουνίου κι έχεις μπροστά σου έναν μήνα για να ονειρευτείς την επόμενη μέρα. Τα έργα που θα επιλεγούν, θα γίνουν μέρος της έκθεσης μαζί με illustrations από τόσα διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Το illustradays 2021: the Next Day θα πραγματοποιηθεί στις 3-12 Σεπτεμβρίου 2021 με δωρεάν είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών.

Η Art Director του φεστιβάλ Φωτεινή Τίκκου, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, συνδιοργανωτής του Comicdom Con Athens  – με το οποίο έρχεται συνεργασία έκπληξη! – και η ομάδα του illustradays θα επιλέξουν μαζί εκείνα τα έργα που θα αποτελέσουν, για φέτος, μέρος της έκθεσης.

Αν χρειάζεσαι λίγη έμπνευση πριν ξεκινήσεις τα σχέδια, ώρα να αποκαλύψουμε την αφίσα του illustradays 2021, όπως την σχεδίασε, φυσικά, η Φωτεινή Τίκκου.

Το illustradays είναι και στα social media! Εκεί μπορείς να μαθαίνεις όλα τα νέα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Facebook: @illustradays
Instagram: @illustradays

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου: Κατερίνα Π. Τριχιά, 6938300975