Forever

Ένα μεγάλο παντοτινό καλοκαίρι
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Forever

WriterAssia PetricelliArtistSergio RiccardiPublisherEurope Comics

Η εφηβεία είναι από τις πιο ζόρικες στιγμές στη ζωή μας. Θύελλες συναισθημάτων, ψυχολογικές τρικυμίες και σωματικές αλλαγές, πλάθουν ένα μοναδικό, πλην τρομακτικό, παζλ. Όλα αυτά, καλείται να αντιμετωπίσει και η πρωταγωνίστρια στο καλοκαιρινό FOREVER, που κυκλοφόρησε στα Αγγλικά από την Europe Comics (πρωτότυπος τίτλος, “Per Sempre”).

Η Viola πηγαίνει για οικογενειακές διακοπές στον Ιταλικό νότο, από τον Βορρά που μένουν, έτοιμη να ζήσει ένα μαγευτικό και χαλαρωτικό καλοκαίρι, παρέα με φίλες της που μένουν εκεί, αλλά και έναν γεροδεμένο καζανόβα. Όμως, με το που πατάνε πόδι στο θέρετρο, τίποτα δεν πάει όπως τα περίμενε. Αναπάντεχα, γνωρίζει έναν συνομήλικό της με ελληνικό όνομα, ο οποίος της ανοίγει τα μάτια σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, πιο αγνό και νατουραλιστικό, από αυτόν του τετριμμένου κοσμοπολίτικου θέρετρου.

Σχεδιαστικά, ο Sergio Riccardi μας προσφέρει μία απολαυστική “ελαστική” εκδοχή της Ευρωπαϊκής καθαρής γραμμής, με εξίσου ωραίο χρωματισμό, μυώντας τον αναγνώστη σε μία πολύ εθιστική ροή. Οι 160 σελίδες φεύγουν νεράκι, παρ’ όλο που η αφήγηση της Assia Petricelli έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, κυρίως λόγω των υπερβολικά συχνών εμβόλιμων τραγουδιών.

Το καλοκαίρι, όπως και κάθε τι σε αυτή τη ζωή, δεν κρατάει για πάντα, όμως το FOREVER θα σας κρατήσει πολύ καλή συντροφιά στο e-reader σας (δυστυχώς, η Europe Comics δεν κυκλοφορεί έντυπες εκδόσεις), θυμίζοντάς σας ότι τα συναισθήματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης και οι εμπειρίες είναι παντοτινές.