Previews Picks

July 2021

Κατακαλόκαιρο, με τον Covid να μη μας έχει απαλλάξει εντελώς από την παρουσία του και σε μια μέρα που οποιοδήποτε άλλο post στο site μας ωχριά μπροστά στη “μεγάλη και σημαντική ανακοίνωση” (που είτε έχετε ήδη διαβάσει είτε θα διαβάσετε σε λίγο), αποφασίσαμε να ανεβάσουμε Previews Picks. Το λες και παράνοια…

Blue Pages

Αίσθημα ευθύνης θα πει να βράζει ο τόπος εκεί έξω κι εσύ χωρίς air-condition (ας μην επεκταθούμε παραπάνω) να προσπαθείς να βρεις 5-10 καλά comics στον κατάλογο της Diamond, για να γράψεις αυτή τη στήλη.

Τα βρήκα με δυσκολία και σας τα παρουσιάζω ενώ, παράλληλα, γκρινιάζω. Και όχι, και να είχα air-condition, πάλι θα γκρίνιαζα.

Dark Ages #1 (of 6)

$4.99 page M2 Marvel Comics

Εντάξει, νομίζω πως η Marvel κάθε χρόνο πλέον παίζει το χαρτί του “έρχεται το τέλος” και “τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο”. Ιδιαίτερες προσδοκίες δεν έχω, σε καμία περίπτωση, παρ’ όλο που η παρουσία του Tom Taylor δίνει έξτρα πόντους στη σειρά, οπότε μόνο θετικά μπορεί να με εκπλήξει.

Inferno #1 (of 4)

$5.99 page M6 Marvel Comics

Απ’ όλα τα υπερηρωικά κομιξοπρεζάκια, εμείς οι “των μεταλλαγμένων”, πιθανότατα είμαστε οι χειρότεροι. Πάνω από 30 χρόνια, η Marvel μας βομβαρδίζει με τίτλους κι εμείς αγοράζουμε, κι αγοράζουμε, κι αγοράζουμε. Κι άντε, μας το δίνω, μέχρι πριν κάποια χρόνια είχε νόημα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, όμως, γιατί συνεχίζουμε, αδέρφια;

Όπως και να έχει, μπορεί η post- HOUSE OF X/POWERS OF X περίοδος να είναι ψιλοαπογοητευτική, μπορεί ο Hickman να συνεχίζει να οικοδομεί ένα απολύτως αντί-X-Men, τραβηγμένο από τα μαλλιά, σύμπαν, όμως το INFERNO θα το τσιμπήσω γιατί έχω περιέργεια για την ιστορία της Moira και τις αποκαλύψεις που θα προκύψουν. Μια τελευταία φορά, ρε φίλε, και θα σταματήσω…

Death Of Doctor Strange #1 (of 5)

$4.99 page M16 Marvel Comics

Ποιός σκότωσε τον Doctor Strange; Ακόμη ένα gimmick από την Marvel, προκειμένου να δώσει λίγο hype στον Dr. Strange, εν όψει της δεύτερης κινηματογραφικής ταινίας του, που αναμένεται τον Μάρτιο του 2022.

Συγγραφέας που δεν ενθουσιάζει (Jed MacKay), σχεδιαστής που ξέρουμε πως μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα από αυτά που κάνει στη Marvel (Lee Garbett), και γενικότερα ένα κλίμα μετριότητας. Χωρίς αμφιβολία το πιο ωραίο πράγμα στο εν λόγω comic είναι το hidden gem variant του τεράστιου Gene Colan.

Eternals: Thanos Rises #1

$3.99 page M21 Marvel Comics

Με το κινηματογραφικό ETERNALS να παραμένει ένα τεράστιο στοίχημα για την εκδοτική, η Marvel ρίχνει τα μεγάλα όπλα στη μάχη. Ο δημοφιλής villain Thanos μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, ενώ το όνομα του Kieron Gillen, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί εγγύηση για αρκετούς.

Σίγουρα όχι για μένα, πάντως, που θα το αποφύγω χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά είπα να μην είμαι εγκάθετος, οπότε το συμπεριέλαβα σε αυτή τη στήλη.

X-Men: The Onslaught Revelation #1

$4.99 page M23 Marvel Comics

Παιδιά, τι θέλετε τώρα; Είπαμε, έχουμε πρόβλημα. Λίγο ο εθισμός, λίγο ο Si Spurrier, λίγο τα 25 χρόνια από τον Onslaught, λίγο η περιέργεια, θα μου κοστίσουν $4.99 και κάποιον λίγο χρόνο ανάγνωσης. Το ορκίζομαι, όμως. Αυτή είναι η τελευταία φορά.

I Am Batman #1

$4.99 page DC2 DC Comics

Πόσο Batman αντέχετε; Όπως το πάει η DC, αυτή η ερώτηση θα έχει πολύ σύντομα απάντηση. Ο “Jace” Fox είναι ο Batman του μέλλοντος κι αυτή είναι η ιστορία του. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Batman Vs. Bigby! A Wolf In Gotham #1

$4.99 page DC12 DC Comics

Ω, τί έκπληξη! Ακόμη ένας τίτλος με πρωταγωνιστή τον Batman! Το ενδιαφέρον, βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στον Bill Willingham και τη μεγάλη επιστροφή του FABLES, αφού το συγκεκριμένο comic φαίνεται πως θα λειτουργήσει ως πρόλογος για τη νέα σειρά.

Φήμες ότι η συντακτική ομάδα του comicdom θα το βγάλει το καλύτερο comic και γι’ αυτή τη δεκαετία, κρίνονται ως αναληθείς – κι ελαφρώς κακοήθεις για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς.

Deathstroke Inc. #1

$4.99 page DC16 DC Comics

Νέος τίτλος για τον Deathstroke! Ο Slade Wilson πλέον δουλεύει για την T.R.U.S.T., μια οργάνωση που στοχεύει πανίσχυρους εγκληματίες, και συνεργάζεται με την Black Canary για να επιτύχει στις αποστολές του.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα αντέξει πάνω από 12 τεύχη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως με κάνα guest του Batman, να πάρει τα πάνω του…

Primordial #1 (of 6)

$3.99 page 42 Image Comics

Καλός συγγραφέας (Jeff Lemire). Check. Καλός σχεδιαστής (Andrea Sorrentino). Check. Limited series που σημαίνει πως θα γλυτώσουμε ανούσια ξεχειλώματα. Check. Ψυχροπολεμικό science-fiction με πρωταγωνιστές δυο πίθηκους κι ένα σκύλο. Check.

Από μένα είναι ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Mazebook #1 (of 5)

$3.99 page 92 Dark Horse Comics

Οι φήμες λένε ότι, αν αποσυνθέσεις το PREVIEWS, στο τέλος αυτά που θα απομείνουν θα είναι ο Batman, ο Jeff Lemire και ο Andrea Sorrentino. Που σημαίνει πως με αυτά, το ξαναφτιάχνεις.

Δεύτερος νέος τίτλος λοιπόν για το άκρως παραγωγικό δίδυμο, στη Dark Horse αυτή τη φορά, με πιο σκοτεινή θεματική που, αν μην τι άλλο, αξίζει την προσοχή σας.

Red Sonja #1

$3.99 page 156 Dynamite Entertainment

Ομολογώ πως είμαι απολύτως άσχετος όσον αφορά την Red Sonja και, γενικότερα, έχω τεράστιες αναγνωστικές ελλείψεις όσον αφορά το σύμπαν του Conan. Το συγκεκριμένο, λοιπόν, φαίνεται ως ένα ιδανικό jumping point για όλους εμάς τους φασαίους του fantasy genre.

Maw #1 (of 5)

$3.99 page 202 Boom! Studios

Ένα comic με θέμα “τον θυμό των γυναικών, τον εγκλωβισμό τους από τις προσδοκίες τις κοινωνίας, και την ενδυνάμωση τους μέσα από τη συλλογική οργή”, με μπόλικα horror στοιχεία, για αναγνώστες που λατρεύουν comic όπως το REDLANDS και το SOMETHING IS KILLING THE CHILDREN.

Είμαι σχεδόν βέβαιος πως το περιεχόμενο θα αποτελείται από καρά-mainstream κοινοτοπίες με “ψαγμένο” περιτύλιγμα και με μικρό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, αλλά είναι σαφές πως εκεί έξω υπάρχει ένα κοινό που ανυπομονεί να πιάσει το πρώτο τεύχος στα χέρια του και μπράβο του.

Green Pages

Καύσωνας, κούραση, άπειρες υποχρεώσεις, δεκάδες ετοιμασίες για το επερχόμενο Comicdom Con Athens… Πού μυαλό για PREVIEWS PICKS, υπό αυτές τις συνθήκες;

Παρ’ όλα αυτά, έστω και με μικρή (μεγάλη) καθυστέρηση, είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας, επειδή οτιδήποτε άλλο θα ήταν απλά ανεπίτρεπτο για τη συνείδησή μας! Είναι σαφές πως, από εδώ και πέρα, τον Αντώνη και εμένα μπορείτε να μας αποκαλείτε ήρωες. Για την ακρίβεια, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας αποκαλείτε ήρωες…

Almost American #1

$4.99 page 244 PublisherAfterShock Comics

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του ζεύγους Janosh και Victoria Neumann, οι οποίοι ήταν Ρώσοι κατάσκοποι που αυτομόλησαν στις ΗΠΑ και αντιμετώπισαν τρομερές δυσκολίες, τόσο από τα πρόσωπα του παρελθόντος τους, που αναζητούσαν να τους σκοτώσουν (KGB can be wherever you’ll be), αλλά και από την απίστευτη γραφειοκρατία του κράτους που επέλεξαν για νέα πατρίδα τους, καθώς και από τις κόντρες ανάμεσα στις μυστικές (CIA) και τις φανερές (FBI) υπηρεσίες αυτής.

Σε σενάριο του συνήθως “τίμιου” Ron Marz και artwork του αξιοπρεπέστατου Marco Castiello, μοναδική μου ανησυχία για το comic είναι μήπως το παρακάνει στον αντιαμερικανισμό και αρχίσει να εξομοιώνει ανόμοια (και άνισα) πράγματα, just to prove a point. Αλλά φαντάζομαι πως δεν θα έπρεπε να ανησυχώ για κάτι τέτοιο. Τώρα έσφαξαν τον δράκο και οι ΗΠΑ είναι ξανά ένας παράδεισος, υπό την καθοδήγηση πραγματικών ηγετών, σωστά;

Was the sarcasm too thick? Yeah, I thought so…

Deliciously FoxTrot

$18.99 page 261 PublisherAndrews McMeel

Όπως σας εξήγησε πάρα πολύ καλά η αγαπημένη μου φίλη και συνεργάτιδα, Βασιλεία Βαξεβάνη, στο πρόσφατο Top 50 των κορυφαίων Newspaper Strips, το FOXTROT του Bill Amend είναι ένα nerdy, οικογενειακό, feelgood strip, που μπορεί να μην προσφέρει τις profound στιγμές άλλων, πιο σημαντικών και σπουδαίων έργων, αλλά προσφέρει απλόχερα γέλιο, διασκέδαση και καλή διάθεση, χωρίς να σε κάνει να βαρεθείς ούτε στιγμή.

Κάθε collection του είναι must buy!

Telepaths #1

$3.99 page 276 PublisherAWA Studios

Η σχέση μου με τον J.M. Straczynski είναι λίγο περίεργη. Τα μισά comics που έχει γράψει, τα θεωρώ ανυπόφορα και τα άλλα μισά από πολύ καλά έως εξαιρετικά, συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, κάθε φορά που υπάρχει solicitation για καινούργια δουλειά του, δεν έχω ιδέα τι να περιμένω!

Σύμφωνα με το plot, όπως αυτό αναφέρεται στο solicitation, μια ηλεκτρομαγνητική αναταραχή έχει ως αποτέλεσμα το 10% του ανθρώπινου πληθυσμού να αποκτήσει τηλεπαθητικές δυνάμεις. ΟΚ, είναι high concept του κερατά και συνήθως δεν τα μπορώ αυτά, αλλά ως ιδέα μοιάζει αρκετά Straczysnkική (όχι όπως, για παράδειγμα, το Spider-Totem), οπότε μου δίνει ελπίδες πως μπορεί η εκτέλεση να έχει ενδιαφέρον. Αν συνυπολογίσουμε και το artwork του πάντα εξαιρετικού Steve Epting, ενδέχεται να έχουμε ένα major winner στα σκαριά!

Leonard Cohen: On A Wire

$24.95 page 301 PublisherDrawn & Quarterly

H Drawn & Quarterly έχει βγάλει κατά καιρούς ορισμένα εξαιρετικά graphic novels, ενώ έχει εκδόσει τις δουλειές των κορυφαίων Καναδών δημιουργών. Δεν ξέρω αν ο Philippe Girard είναι (ή θα γίνει) ένας από αυτούς, αλλά απ’ όσα έχω δει φαίνεται να έχει τα φόντα. Επίσης, διαβάζοντας τις συνεντεύξεις του σχετικά με το συγκεκριμένο graphic novel, φαίνεται πως έχει ρίξει πολύ δουλειά και έχει προσεγγίσει το project με τεράστιο πάθος και μεγάλη προσήλωση.

Όλα αυτά είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά, αλλά για μένα υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Δεν τον αντέχω τον Leonard Cohen!!!

Noir Is The New Black

$25.00 page 306 PublisherFairsquare Comics

Ο τίτλος είναι “Noir Is The New Black”, όπου η λέξη “black” έρχεται να υποδηλώσει τη φυλή των δημιουργών αυτής της ανθολογίας, αλλά παράλληλα να παίξει και με την κλισέ έκφραση “x is the new black”, η οποία, άσχετα με το τι μπορεί να πιστεύουν οι hipster millennial φίλοι σας (ή οι hipster millennial εαυτοί σας), δεν είναι έμπνευση της δημιουργού της εκνευριστικής σειράς του Netflix ORANGE IS THE NEW BLACK, αλλά προυπήρχε για κάποιες δεκαετίες και προέρχεται από τον χώρο της μόδας.

Fuck… Έχασα τον ειρμό των σκέψεων μου…

Α, ναι, θυμήθηκα. Εδώ, καλά μου παιδιά, έχουμε ακόμα μια περίπτωση ξεκάθαρου segregation, το οποίο βαφτίζουμε diversity για να κερδίζουμε woke points. Αγοράστε το και βοηθήστε και εσείς στην περιθωριοποίηση των φυλών! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συγχρωτιζόμαστε μόνο με ανθρώπους που μας μοιάζουν!

Τoo thick again? Gotta be more careful…

Popeye Vol. 1: Olive Oyl And Her Sweety

$24.99 page 310 PublisherFantagraphics Books

Αν δεν είχατε πάρει τους έξι ογκωδέστατους τόμους POPEYE που είχε βγάλει η Fantagraphics πριν από κάποια χρόνια, οι οποίοι περιείχαν συγκεντρωμένο όλο το run του σπουδαίου E.C. Segar στο strip, αυτή η τετράτομη softcover έκδοση, που θα περιλαμβάνει όλα τα sunday strips, είναι μια καλή ευκαιρία για να διορθώσετε εν μέρει το λάθος σας.

Μεταξύ μας, ακόμα και αν είχατε πάρει τους έξι ογκωδέστατους τόμους, ίσως η συγκεκριμένη έκδοση να σας ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς. Εμένα σίγουρα, πάντως.

The DC Book Of Lists

$24.00 page 358 PublisherRunning Press

Αν κάποιος μου ζητούσε να του απαριθμήσω τα αγαπημένα μου πράγματα σε αυτή τη ζωή, μέσα στα πρώτα 8-10 που θα ανέφερα θα ήταν σίγουρα η πλούσια ιστορία της DC, τα trivia και οι λίστες. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το βιβλίο φτιάχτηκε ειδικά για μένα…

Gun Honey #1 (of 4)

$3.99 page 374 PublisherTitan Comics

ΟΚ, εντυπωσιακή εξωφυλλάρα από τον κολοσσό Bill Sienkiewicz, αλλά πραγματικά, αυτό που χρειάζεται η mainstream comics σκηνή είναι ένα ακόμα comic με πρωταγωνίστρια μια badass chick/femme fatale;

To “endorsement” του Stephen King, που παρουσιάζεται στο solicitation, δεν με γεμίζει αισιοδοξία. “Charles Ardai is a very smart and very cool fellow.” Ακούγεται σαν κάτι που θα έλεγε κάποιος που του έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο, αφού πρώτα τον έχουν ταϊσει βαρβιτουρικά και τον έχουν σαπίσει στο ξύλο. Η ομολογία του Οτσαλάν έμοιαζε πιο πιστευτή…

Our Artists At War: The Best Of The Best American War Comics

$27.95 page 384 PublisherTwoMorrows Publishing

Τα war comics της DC είναι ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια στην Ιστορία των mainstream comics και ο μέσος όρος ποιότητας των ιστοριών (τόσο σεναριακά όσο και σχεδιαστικά) είναι σαφέστατα πολύ πάνω από τα αντίστοιχα υπερηρωικά των 50s και 60s. Ακόμα και στα 70s ή 80s, όμως, διατήρησαν ένα υψηλότατο επίπεδο και προσέφεραν ατελείωτες ώρες αναγνωστικής απόλαυσης σε όσους αναγνώστους τολμούσαν να διαβάσουν κάτι άλλο πέρα από superheroes.

Οι ειδικές εκδόσεις της TwoMorrows είναι πάντα υπέροχες και βοηθάνε τους γνώστες του αντικειμένου να ξεσκονίσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, ενώ αποτελούν και ιδανικό εφαλτήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την πλούσια Ιστορία της 9ης Τέχνης. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι και αυτό το βιβλίο θα κινηθεί στα γνωστά υψηλά στάνταρ της εκδοτικής.

Yotsuba&! Vol. 15

$13.00 page 425 PublisherYen Press

She’s baaaaaaaaack!!!

Yes! Yes! Yeeeeeeeeeeeeeeeesssssss!!!!!!!!