Ελληνικά Βραβεία Κόμικς

Επιστρέφουν στις 10 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2021!

Τα αγαπημένα βραβεία των Ελλήνων δημιουργών comics (και όχι μόνο!) επιστρέφουν μετά από μια απολύτως δικαιολογημένη απουσία, για να τιμήσουν τους κορυφαίους της… προπέρσινης χρονιάς!

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου
20:00-21:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς επιστρέφουν! Ο θεσμός που φέρνει κοντά όλη την ελληνική σκηνή των comics έκανε και αυτός ένα διάλειμμα, όπως όλα τα πράγματα εξαιτίας της πανδημίας. Ήρθε, όμως, η ώρα να δώσει πάλι πνοή στη δημιουργικότητα των Ελλήνων δημιουργών και χαρά στους αναγνώστες.

Η ψηφοφορία έχει γίνει και τα αποτελέσματα έχουν μείνει μυστικά για πολύ καιρό. Ήρθε όμως η ώρα να αποκαλυφθούν σε όλους, στo πλαίσιο του επετειακού 15ου Comicdom Con Athens 2021.

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, για να τιμήσουμε την ελληνική σκηνή των comics που δοκιμάστηκε από την πανδημία, να χειροκροτήσουμε τους νικητές και να δώσουμε μια υπόσχεση για ένα λαμπρό μέλλον.

Χορηγός των φετινών Ελληνικών Βραβείων Κόμικς είναι το ComicStrip

Τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς δημιουργήθηκαν το 2015, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα Comicdom Awards και εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή για τα βραβεία, τα οποία πλέον πέρασαν εξ ολοκλήρου στα χέρια των κατεξοχήν ενδιαφερομένων, των μελών της ελληνικής σκηνής comics. Tο Comicdom Con Athens εξακολουθεί να φιλοξενεί την τελετή απονομής, δίχως όμως να εμπλέκεται στα βραβεία σε επίπεδο διοργάνωσης ή λήψης αποφάσεων, καθώς το οργανωτικό και εκτελεστικό κομμάτι το χειρίζεται η Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, που αποτελείται από καλλιτέχνες, εκδότες, δημοσιογράφους, μεταφραστές, ιδιοκτήτες καταστημάτων comics και ιδιοκτήτες διαδικτυακών ιστότοπων και είναι αυτοί που, με την ψήφο τους, αναδεικνύουν τις εκδόσεις και τους καλλιτέχνες που διακρίνονται κάθε χρόνο.