Comicdom Con Athens 2021

Παιδικό πρόγραμμα!!!

Πολύ πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον το παιδικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, που περιλαμβάνει Στρουμφάκια, Παραμυθοκόρες, γνωστούς Έλληνες δημιουργούς, αλλά και ποντικάκια από την Τσεχία!

Φτιάχνουμε Comics Με Την Anca Και Τον Pepik

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου
15:00-16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Κέννεντυ

Τα πιο διάσημα ποντίκια της Τσεχίας έρχονται στο Comicdom Con Athens, σε ένα διασκεδαστικό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης Τσέχας εικονογράφου και συγγραφέα Lucie Lomová.

Για γονείς και παιδιά 6-10 ετών

Παρουσίαση: Lucie Lomová

Η Lucie Lomová είναι μια Τσέχα εικονογράφος και δημιουργός comics, που γεννήθκε στην Πράγα όπου ζει μέχρι σήμερα και όπου επίσης έκανε θεατρικές σπουδές στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Ξεκίνησε να εργάζεται ως κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος, αλλά σύντομα την κέρδισαν η δημιουργία comics. Εκτός από τα comics, το πορτφόλιό της περιλαμβάνει εικονογραφήσεις σε παιδικά βιβλία και περιοδικά. Στην Τσεχία είναι διάεσημη από το γνωστό ζευγάρι ποντικιών που δημιούργησε, την Anča και τον Pepík. Οι ιστορίες τους δημοσιεύτηκαν στο παιδικό περιοδικό “Čtyřlístek” και αργότερα συλλέχθηκαν σε πέντε τόμους. Αποτέλεσαν, επίσης, τη βάση για τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς animation.

Η δουλειά της Lomova είναι γνωστή όχι μόνο στη χώρα της αλλά και στο εξωτερικό. Το πρώτο της graphic novel για ενήλικους, ANNA EN CAVALE, που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία το 2006, κέρδιζε το γνωστό βραβείο Muriel ως καλύτερο πρωτότυπο έργο. Σε ένα άλλο της έργο, το LES SAUVAGES (2011), μετέφερε σε comic την ιστορία του A.V. Frič, γνωστού Τσέχου βοτανολόγου και εθνογράφου, ο οποίος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Ινδιάνους της Παραγουάης στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Τέλος, η μεταφορά της σε comic των ΤΣΕΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ του K.J. Erben, μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα αγγλική, τα ρωσικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα ιαπωνικά και τα κινεζικά..

Εκτός από τη δουλειά της στα comics, η Lomová επίσης διδάσκει comics στη Σχολή Τέχνης Και Σχεδίου του Pilsen εδώ και κάποια χρόνια, και συνεργάζεται με την ιστοσελίδα της Τσεχικής Τηλεόρασης με παιχνίδια και διαδραστικά ημερολόγια.


Ταξίδι Στο Στρουμφοχωριό!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
10:30-11:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Πως θα ήταν, άραγε, αν ήμασταν Στρουμφάκια και ζούσαμε στο Στρουμφοχωριό; Ναι, σίγουρα θα ήμασταν μπλε. Ναι, θα φορούσαμε λευκό σκουφάκι. Αλλά πως θα μοιάζαμε; Ποια θα ήταν τα χαρακτηριστικά μας;

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να σχεδιάσουμε τον εαυτό μας ως Στρουμφάκι και να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας στον ονειρικό τόπο των Στρουμφ!

Παρουσίαση: Νικόλας Στεφαδούρος (Stef)

Ο Νικόλας Στεφαδούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εργάστηκε ως μηχανικός, αλλά σύντομα τον τράβηξε το αντικείμενο του εικονογράφου και του κομίστα. Παρακολούθησε με υποτροφία στη σχολή Βακαλό το μονοετές εργαστήριο comics, με δάσκαλο τον γνωστό κομίστα Νίκο Κούτση.

Εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια ως κομίστας και εικονογράφος και έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όπως οι Desyllas Games, MAC Cosmetics, Dufry, Νουνού, ΙΟΝ και με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Κορινθίου κ.α. Έχει στο ενεργητικό του ήδη πολλές εκδόσεις, και έχει βραβευτεί δύο φορές στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, με ένα Βραβείο Κοινού το 2017 και ένα Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη το 2016.

Σχεδιάζει comics, εικονογραφήσεις, έχει ως “καλλιτεχνικό του σπίτι” το Teesney.com, και διδάσκει comics στο Εργαστήρι Τέχνης “Ζωγραφίζω” και στο Robolab Cyprus.


Βόλτα Στο Στρουμφοχωριό

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
10:30-11:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Ελάτε να περιπλανηθούμε στον φανταστικό κόσμο των Στρουμφ!

Τί σημαίνει Στρουμφ; Τί είναι αυτό το περίεργο καπέλο που φοράνε; Πόσο είναι, τελικά, το ύψος ενός Στρουμφ;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα τα μάθουμε παρέα, θα διηγηθούμε μια διασκεδαστική ιστορία που μιλάει για την αλλαγή του καιρού και θα “στρουμφίσουμε” τη δική μας ιστορία με πρωταγωνιστές τα αξιαγάπητα μπλε πλασματάκια!

Παρουσίαση: Άκης Τριανταφύλλου

Ο Άκης Τριανταφύλλου εργάζεται σε κατάστημα comics τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά τον κέρδισε η τέχνη των comics και της φωτογραφίας. Είναι μέλος του Comicdom 14 χρόνια, αρθρογραφώντας για τα κόμικς με κριτικές και συνεντεύξεις από καταξιωμένους δημιουργούς comics. Συμμετέχει και βοηθά στη διοργάνωση του Comicdom Con όλα τα χρόνια του φεστιβάλ. Επιπλέον, συνδυάζει την αγάπη του για τη φωτογραφία ως ο επίσημος φωτογράφος της εκδήλωσης.


Παραμυθοκόμιξ

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
11:30-13:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Εκεί που τα παραμύθια ανταμώνουν τα comics, οι Παραμυθοκόρες συναντούν τον Παραμυθογένη!

Λίγο πριν την έκδοση της νέας τους συνεργασίας, οι αφηγήτριες Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη, μαζί με τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη, προσκαλούν τους μικρούς φίλους να ανακαλύψουν την μαγεία των comics, μέσα από μια ιδιαίτερη και άκρως δημιουργική αφήγηση παραμυθιών.

Ο Δημήτρης Κάσδαγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι εικονογράφος βιβλίων για παιδιά και δημιουργός comics. Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αγγλίας στο Μπέρμινγκχαμ και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφία του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, με μάστερ στην αφηγηματική εικονογράφηση. Η δουλειά του έχει βραβευτεί και διακριθεί σε διαγωνισμούς και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον φορέα Comicdom, συμμετέχει ως σκιτσογράφος σε δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, κάνει μαθήματα δημιουργίας comics σε παιδιά και εφήβους, ενώ έχει κάνει σεμινάρια και παρουσιάσει τη δουλειά του στην Ένωση Γραφιστών και στα φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens και AthensCon.


Για να εξασφαλίσετε μια θέση στα παιδικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στις Γκαλερί Κέννεντυ και Γκίκα, δηλώστε συμμετοχή στο contact@athenscomicslibrary.gr

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στα παιδικά προγράμματα του Comicdom Con Athens 2021 απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).