Previews Picks

October 2021

Με το Comicdom Con Athens 2021 να αποτελεί πια μια ευχάριστη ανάμνηση, ανασυντασσόμαστε εν όψει του επερχόμενου χειμώνα και πιάνουμε ξανά το PREVIEWS στα χέρια μας! Συγκεκριμένα, μιλάμε για τα χέρια του Σόλωνα Παπαγεωργίου και της Τόνιας Στεφανάτου…

Blue Pages

Καθώς απομακρυνόμαστε από τη φεστιβαλική περίοδο και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο lockd– εεε… για τον χειμώνα, οι συντάκτες του Comicdom επιστρέφουμε στο μηνιαίο καθήκον μας και σας παρουσιάζουμε περιληπτικά ό,τι καλύτερο υπάρχει στον κατάλογο των Previews.

Devil’s Reign #1 (of 6)

$5.99 page M6 Marvel Comics

Ο Wilson Fisk πέταξε τη μάσκα του Kingpin για να φορέσει τη μάσκα του δημάρχου της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής θητείας του, ο Fisk θα θέσει στο στόχαστρο τους ντόπιους superheroes, για να αποδείξει ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στην πόλη.

Ο βραβευμένος Chip Zdarsky τελεί χρέη συγγραφέα και μας παραδίδει μια σειρά που υπόσχεται να φέρει τον Spider-Man, τους Fantastic Four και τους υπόλοιπους, πίσω στις ρίζες τους – δηλαδή στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Τα πρώτα δείγματα παρουσιάζουν τους πρωταγωνιστές σε ένα εξαντλητικό ανθρωποκυνηγητό, γεμάτο δράση και ένταση.

Timeless #1

$5.99 page M8 Marvel Comics

Η Marvel πλέον επιβάλει μια στενή σχέση μεταξύ των κινηματογραφικών και των έντυπων κυκλοφοριών της, με τις πρώτες να υπαγορεύουν τον τόνο, αλλά και τους χαρακτήρες που θα παρουσιάζουν οι δεύτερες. Ο Kang έχει ήδη κάνει τα πρώτα του, δειλά βήματα στον τηλεοπτικό κόσμο, οπότε είναι απολύτως λογικό να υπάρξουν και οι αντίστοιχες εξελίξεις στην παρουσία του στο χαρτί.

Προσωπικά, βρίσκω την επιλογή του εξωφύλλου βαρετή και άκυρη – πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένα εξαιρετικό variant για όσους από εμάς λατρεύουμε το ρετρό.

Avengers Forever #1

$4.99 page M10 Marvel Comics

Στον αντίποδα του DEVIL’S REIGN, η εκδοτική παρουσιάζει μια ιστορία κοσμικών διαστάσεων, με πρωταγωνιστές μια ομάδα των Avengers, τα μέλη της οποίας προέρχονται από διαφορετικά σύμπαντα.

Από τα φειδωλά δείγματα του καταλόγου, από το λεπτοδουλεμένο εξώφυλλο και τη σύνοψη της ιστορίας, δηλαδή, θεωρώ πως θα είναι μια κλασσική, διασκεδαστική περιπέτεια για το πολυσύμπαν της Marvel, με ωραίο σχέδιο. Τουλάχιστον, ευελπιστώ.

Demon Days: Rising Storm #1

$4.99 page M12 Marvel Comics

Η Peach Momoko, η οποία είναι βραβευμένη με Eisner στην κατηγορία του Καλύτερου Εξωφύλλου, είναι ο ιθύνων νους της καινούριας αυτής σειράς. Οι ικανότητές της στη συγγραφή δεν είναι τόσο δοκιμασμένες, αλλά το σχέδιό της είναι μια περίεργη μίξη manga και ukiyo-e, οπότε τραβάει γρήγορα το μάτι.

King Conan #1 (of 6)

$4.99 page M26 Marvel Comics

Η παρουσία του Conan στις σελίδες της Marvel είναι μεν ιστορική, αλλά πέρασε απαρατήρητη για εμένα, καθώς δεν έχω την παραμικρή άποψη για τις ιστορίες του. Κατά συνέπεια, μάλλον είμαι μια ατυχής επιλογή για τη σύνοψη που διαβάζετε.

Οπότε θα σηκώσω τα χέρια ψηλά και απλώς θα αναφέρω πως το συγκεκριμένο comic, ένα comic σαράντα ολόκληρων σελίδων, είναι μια τίμια επιλογή – πόσο μάλλον αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις εξωφρενικές τιμές που χρεώνει συνήθως η Marvel.

The Thing #2 (of 6)

$3.99 page M32 Marvel Comics

Αγαπάμε τον Thing. Τον αγαπάμε λίγο περισσότερο, όταν παίζει μπουνιές στο εξώφυλλο του ίδιου του του comic.

Swamp Thing: Green Hell #1 (of 3)

$6.99 page DC12 DC Comics

Ο Jeff Lemire είναι ένας νους γεμάτος δημιουργικές ιδέες. Ο Doug Mahnke είναι παλιά καραβάνα στον χώρο, και το σχέδιό του έχει κάτι τρομακτικά αλλόκοσμο – θα του πήγαινε γάντι μια διασκευή των ιστοριών του Lovecraft σε comics. Ο συνδυασμός αυτών των δύο δημιουργών λειτουργεί τέλεια! το GREEN HELL μοιάζει με όαση στην ατελείωτη έρημο που ονομάζεται “Batman comics”.

World Of Krypton #1 (of 6)

$4.99 page DC14 DC Comics

Αυτές οι σειρές, που αφήνουν πίσω τους κλασσικούς πρωταγωνιστές της DC και εκτυλίσσονται σε κόσμους λιγότερο χαρτογραφημένους, ίσως να αποτελούν το μέλλον για τις μεγάλες εκδοτικές. Είναι, άλλωστε, μια δίοδος ώστε να αφηγηθούν καινούριες ιστορίες, να παρουσιάσουν νέους χαρακτήρες και να περιορίσουν το “ξαναζεσταμένο φαγητό”.

One Star Squadron #1 (of 6)

$4.99 page DC16 DC Comics

Αντίστοιχα, μια εξίσου ωραία ιδέα – η οποία, μάλιστα, υιοθετείται συχνά τα τελευταία χρόνια – είναι οι περιπέτειες με πρωταγωνιστές τους άλλοτε δευτερεύοντες ή και τριτεύοντες χαρακτήρες. Εν προκειμένω, έχουμε μια ομάδα η οποία θυμίζει εν μέρει τους All Star Squadron, εν μέρει την αλλοπρόσαλλη Doom Patrol, και εν μέρει τους εταιρικούς Heroes for Hire. Υπόσχεται μια ευχάριστη, φωτεινή περιπέτεια, με δυνατό σημείο τη σάτιρα κι όχι τη δράση.

Green Pages

Καιρος για comics! Ο Οκτωβρης, που εχει καταφθασει φερνοντας αλλαγες στη θερμοκρασια και περισσοτερα χουχουλιασματα στο σπιτι, ειναι μια καλη αφορμη να τσεκαρει κανεις τα επερχομενα comics, που θα μας κρατησουν συντροφια το χειμωνα. Καποιες ιστοριες τις εχουμε ξαναδει, αλλα δεν λειπουν οι φρεσκιες προσεγγισεις και τα κρυφα διαμαντακια. Ετσι ειναι το PREVIEWS, έχει κατι για τον καθενα…

Buckhead #1 (of 5)

$3.99 page 182 PublisherBoom! Studios

Ο Toba φτάνει με τη μητέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυο τους φτιάχνουν το νέο τους σπιτικό στη μικρή πολη Buckhead. Aλλά επειδή πάντα κάτι πρέπει να συμβεί στις επαρχιακές πόλεις της Αμερικής, ο Toba ανακαλύπτει ένα video game που απεικονίζει την πόλη και τους κατοίκους της, και μπλέκει σε περιπέτειες μαζί με τους καινούργιους φίλους του.

Το τετριμμένο σενάριο και το στατικό σχέδιο δεν υπόσχονται πολλά, αλλά μπορεί κάποιος να βρει ενδιαφέρονται στοιχεία στο comic, αναλόγως και με το πόσο καλογραμμένοι είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία, αν και χιλιοπαιγμένη, φαίνεται τίμια.

Eve

$17.99 page 201 PublisherBoom! Studios

Τί κόσμος έχουμε αφήσει στα παιδιά μας, αναρωτιέται το συγκεκριμένο comic, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι, που έχει επιβιώσει μετά από μια αρρώστια κατά την οποία αφανίστηκε η ανθρωπότητα, μετά το λιώσιμο των πολικών πάγων.

Με μια επίκαιρη ιστορία και ένα καλοσχεδιασμένο εξώφυλλο, το EVE χρησιμοποιεί το post-apocalyptic genre ως σχόλιο για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις ευθύνες των παλαιότερων και των νέων γενιών. Δεν είναι η μόνη ιστορία που κάνει κάτι αντίστοιχο, όμως πάραυτα φαίνεται πολλά υποσχόμενο και ιδανικό για εφήβους αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες.

Animal Castle #1

$3.99 page 210 PublisherAblaze Media

Σε ένα κάστρο, τα ζώα ζουν υποταγμένα από μια κεντρική εξουσία ενός ταύρου και των σκύλων του, μέχρι τη στιγμή που ένα ποντίκι έρχεται στο κάστρο να διαλύσει το status quo και να ανατρέψει τα δεδομένα.

Εμπνευσμένο από τη ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, αλλά ίσως καλύτερα προσαρμοσμένο στις πραγματικές συνθήκες εκμετάλλευσης και ανισότητας, αυτό το comic φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και συνοδεύεται από υψηλής ποιότητας σχέδιο. Επίσης, έχει κάτι να πει για την κοινωνία των ζώων (και, κατά συνέπεια, των ανθρώπων), που ίσως το καθιστά πιο τολμηρό σε σχέση με άλλες παρόμοιες προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου και του διάσημου μυθιστορήματος του Orwell, από το οποίο ξεκάθαρα αντλεί έμπνευση. Το αναμένουμε με προσμονή και ελπίζουμε πως δεν θα απογοητεύσει.

Tales Of Mother F. Goose

$6.99 page 222 PublisherAfterShock Comics

Κλασσικοί χαρακτήρες από τα παραμύθια, όπως τα Τρία Μικρά Γουρουνάκια, επαναπροσδιορίζονται ως εγκληματίες και καθάρματα, σε ένα σύμπαν που αντλεί έμπνευση από το στιλ του πασίγνωστου σκηνοθέτη Quentin Tarantino.

Ιντριγκαδόρικο comic, που υπόσχεται πολλά, και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Πάντως, τα εξώφυλλα, που κοπιάρουν, διάσημες σκηνές από τις ταινίες του Tarantino, με πρωταγωνιστές από παραμύθια, είναι άκρως διασκεδαστικά.

Afternoon At McBurgers

$16.99 page 290 PublisherFantagraphics Books

Μια σουρεαλιστική προσέγγιση στη συνηθισμένη, αλλά ποτέ απλή, πορεία προς την ενηλικίωση και τα προβλήματα των εφηβικών χρόνων. Το AFTERNOON AT MCBURGERS είναι πολύχρωμο, φαντασιώδες και δημιουργικό, εντάσσοντας φουτουριστικά στοιχεία σε μια αφήγηση για τις γνωστές σε όλους δυσκολίες της εφηβείας. Κερδίζει την προσοχή και φαίνεται να το αξίζει.

We Ride Titans #1

$3.99 page 366 PublisherVault Comics

Πιασάρικος τίτλος και όμορφα εξώφυλλα, για μια ιστορία που καταπιάνεται με τη μάχη ανάμεσα σε μεγάλα ρομπότ, τα οποία πιλοτάρουν άνθρωποι, και καταστροφικά. Θυμίζει αρκετά PACIFIC RIM, μόνο που στο συγκεκριμένο η ηρωίδα καλείται να σώσει την προβληματική οικογένειά της, που ασχολείται με τον έλεγχο των Τιτάνων, όπως ονομάζονται τα τεράστια ρομπότ.

Αν το artwork στο εσωτερικό του comic είναι τόσο καλό όσο το εξώφυλλο, έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά προσεγμένη και ενδιαφέρουσα δουλεια.