Previews Picks

December 2021

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και με τα πρώτα κρύα να κάνουν (επιτέλους!) την εμφάνισή τους, ο Πάνος Παπαγεωργίου και ο Ορέστης Καρέλης, παρέα με έναν αχνιστό καπουτσίνο ή μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα (ή ό,τι άλλο εποχιακό ρόφημα επιθυμεί ο καθένας), ξεφυλλίζουν το PREVIEWS, για να επιλέξουν τα κορυφαία comics που θα έρθουν στα χέρια μας σε περίπου δύο μήνες…

Blue Pages

Πέρασαν μήνες από την τελευταία φορά που τα είπαμε από αυτή τη στήλη και με τον συναναγνώστη Ορέστη αποφασίσαμε να κάνουμε μια αλλαγή στις συνήθειές μας, οπότε οι μπλε σελίδες του καταλόγου της Diamond, αλλά και οι κατάλογοι των Marvel, DC, ξεφυλλίστηκαν από εμένα αυτή τη φορά.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα πολλές προσδοκίες, ωστόσο οι ενδιαφέρουσες επικείμενες εκδόσεις ήταν σίγουρα πάνω από δέκα, αλλά οι προτάσεις που ακολουθούν ήταν εκείνες που διέκρινα ως εξόχως ιδιαίτερες. Πάμε να τις δούμε.

X-Cellent #1

$3.99 page M34 Marvel Comics

Peter Milligan και Μichael Allred ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για έναν νέο X-title. Μετά το X-STATIX, το ντουέτο δημιουργών επιστρέφει για να μας συστήσει την “καλύτερη υπερηρωική ομάδα που δεν ξέραμε πόσο χρειαζόμασταν”.

Η παρουσίαση απλά δηλώνει ότι η νέα ομάδα θα κάνει οοοοσα έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά καλύτερα. Περιμένουμε να δούμε.

X-Men Legends #12

$3.99 page M36 Marvel Comics

Το όνομα Chris Claremont σε τίτλο που περιέχει το γράμμα Χ είναι ένα ιερό τοτέμ για τους φίλους των μεταλλαγμένων. Προφανώς και η νέα ιστορία του εν λόγω τίτλου, που τοποθετείται πριν τα γεγονότα του ΕΧCALIBUR, αποτελεί μια από τις πιο αναμενόμενες προτάσεις που με αγωνία περιμένουμε.

Suicide Squad: Blaze #1

$6.99 page DC12 DC Comics

Ένα ενδιαφέρον mini series τριών τευχών σε σενάριο Simon Spurrier και σχέδιο Aaron Campbell. Ο συνδυασμός της αφηγηματικής ικανότητας του Spurrier με το ιδιαίτερο σκίτσο του Campbell αποτελεί έναν σημαντικό λόγο ακόμα και για δύσπιστους αναγνώστες να δώσουν μια ευκαιρία στον εν λόγω τίτλο.

Represent!

$24.99 page DC23 DC Comics

Ένα πολυσυλλεκτικό έργο, αποτελούμενο από επι μέρους ιστορίες εξ ολοκλήρου ή εν μέρει πραγματικές, που διερευνούν το πώς ο πολιτισμός οδηγεί στην κατανόηση για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Μια ενδιαφέρουσα έκδοση, που πέραν του κοινωνικού σχολιασμού, παρουσιάζει στο ευρύ κοινό μια σειρά νέων ταλαντούχων δημιουργών.

Step By Bloody Step #1 (of 4)

$4.99 page 42 Image Comics

O Simon Spurrier εμφανίζεται εκ νέου σε αυτή τη λίστα, με ένα ακόμα έργο του που επίκειται να κυκλοφορήσει. Η μίνι σειρά των τεσσάρων τευχών με αντίστοιχα κεφάλαια που ξεδιπλώνονται σε 48 σελίδες χωρίς καθόλου κείμενο, υπόσχεται ένα ταξίδι σε έναν fantasy κόσμο, με συνοδοιπόρους έναν οπλισμένο γίγαντα και ένα κοριτσάκι.

Νομίζω ότι είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

7174 Annual 01

$9.99 page 54 Image Comics

Μια συλλογή δημοφιλών έργων του Ashley Wood, σε μεγάλο μέγεθος. Η τέχνη του Wood κάνει καλό στα μάτια. Ίσως να τη συνιστούν και οφθαλμίατροι, δεν ξέρω.

Manor Black: Fire In The Wood #1 (of 4)

$3.99 page 92 Dark Horse Comics

Το επόμενο κεφάλαιο της horror σειράς του Cullen Bunn και η συνέχεια των περιπετειών της οικογένειας μάγων, θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2022.

Captain Action Classic Collection

$29.99 page 123 IDW Publishing

Μια συνεκτική έκδοση των πέντε τευχών της σειράς του Jim Shooter, με ψηφιακά επεξεργασμένα τα αρχικά έργα. Στον σκληρόδετο τόμο θα περιλαμβάνεται και extra υλικό με τις εικόνες των πρωτότυπων έργων, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να προβεί στην απευθείας σύγκριση της ανα χείρας έκδοσης.

Green Pages

Ύστατος μήνας του έτους, πρώτος του χειμώνα και καθώς αχνοφέγγει το λυκόφως, αναζητούμε κάποιες ρανίδες φωτός, αυτή τη φορά στις πράσινες σελίδες…

Για να κλείσει κάπως γλυκά ένα πολυτάραχο έτος, βουτώντας ατρόμητα και με απαράμιλλο στιλ σε εναλλακτικές ιντίλες και ψαγμενιές.

Zerocalcare: Forget My Name

$19.99 page 214 PublisherAblaze Media

O Zerocalcare είναι, αναμφισβήτητα, το ανερχόμενο αστέρι της γειτονικής Ιταλικής σκηνής. Η Ablaze δίνει τη δυνατότητα και στους μη Ιταλομαθείς να απολαύσουν 240 ασπρόμαυρες σελίδες του φλεγματικού πλην καυστικού χιούμορ που προσφέρει ο Michele Rech.

Συστήνεται ως η καλύτερη αναγνωστική δίαιτα, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τη σειρά του στο Netflix, TEAR ALONG THE DOTTED LINE.

Long Way Down

$12.99 page 252 PublisherAtheneum Books

Το πολυβραβευμένο ομώνυμο best-seller του Jason Reynolds έγινε μεταφορά σε graphic novel! Το σχέδιο και την αρτιστική επιμέλεια ανέλαβε η Danica Novgorodoff, οπότε αναμένουμε ενδιαφέρουσα δουλειά.

Η ιστορία έχει να κάνει με μία γειτονιά, όπου οι κανόνες έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις ζωές των ανθρώπων, μέχρι που χάνει τη ζωή ο Shawn, ο μεγάλος αδερφός του Will.

Fight Girls

$9.99 page 263 PublisherAWA Studios

Δέκα πολύ σκληρές αθλήτριες αγωνίζονται στον πιο ζόρικο και θανατηφόρο στίβο που υπάρχει στο σύμπαν. Η νικήτρια παίρνει τον τίτλο της Βασίλισσας του Γαλαξία, οι ηττημένες πάνε στου χαντάκι.

Και όλα αυτά, δια χειρός Frank Cho. Τί να μην αγαπήσεις; Η συνέχεια τον Κουτσοφλέβαρο.

Messy Roots: A Graphic Memoir Of A Wuhanese American

$14.99 page 268 PublisherBalzer+Bray

Πολύ ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία μιας νέας δημιουργού! Η Laura μεγάλωσε στο διαβόητο Wuhan της Κίνας και λίγα χρόνια μετά μετανάστευσε η οικογένειά της στο Τέξας. Όλα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ένα ντεμπούτο που σίγουρα θα συζητηθεί.

It’s Good We Talked About That

$24.00 page 278 PublisherCentrala

Κατάθλιψη, τοξικότητα, αναβλητικότητα, έλλειψη επικοινωνίας και όλα αυτά με γαρνιτούρα μιας ληθαργίας στο Βερολίνο…

Η Julia Bernhard μας ξεναγεί σε καθημερινές αντιξοότητες, με το ιδιαίτερο και καυστικό βλέμμα της.

Zen Without A Master

$34.00 page 279 PublisherCentrala

Και πηγαίνοντας λίγο πιο δυτικά, ο Ολλανδός Frenk Meeuwsen επιχειρεί σατιρική αποδόμηση του Ιαπωνικού Βουδισμού, ανακαλύπτοντας θαυμαστά πράματα.

Τουλάχιστον θα έχει 280 σελίδες στο κοντέρ του, μέχρι να μας φτάσει στον προορισμό.

Those Who Helped Us: Assisting Japanese-Americans During The War

$19.95 page 280 PublisherChin Music Press

Η Kiku Hughes ξαναχτυπά, μετά το DISPLACEMENT, ξανά με την ίδια θεματολογία, αυτή τη φορά με συγγραφέα τον βετεράνο Ken Mochizuki και δείχνοντάς μας την άλλη όψη του νομίσματος, την ανθρώπινη.

Η εντεκάχρονη Sumiko Tanaka αγαπά την καλαθοσφαίριση, μέχρι που κλείνουν αυτή και την οικογένειά της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όμως, γείτονες και φίλοι από το Seattle προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη δίψα τους για ζωή.

Terry And The Pirates: The Master Collection Vol. 1

$120.00 page 282 PublisherClover Press

Η Βιβλιοθήκη των Αμερικανικών Comics σε συνεργασία με την Clover Press αναλαμβάνει ένα άκρως τολμηρό πλην ιστορικό εγχείρημα. Όλα τα καθημερινά και Κυριακάτικα strips, με την χρωματική παλέτα του Milton Caniff, για πρώτη φορά.

Όσοι επενδύσουν σε αυτή την ιστορική σειρά, θα έχουν την ευκαιρία, εντός της δεκαετίας, να αποκτήσουν ολοκληρωμένο ένα κορυφαίο Μεσοπολεμικό comic σε μόλις 12 υπέροχους τόμους!

Rosa Parks

$19.99 page 319 PublisherNBM

Συγγραφή Mariapaola Pesce, σχέδιο Matteo Mancini και η NBM, που φημίζεται για τις ποιοτικές εκδόσεις της, μας προσφέρει την κλασική πλην πραγματική ιστορία της Αφροαμερικανίδας Rosa Parks, η οποία τόλμησε να μην κάτσει στο πίσω μέρος του λεωφορείου, το 1955, στο Montgomery της Alabama.

Γράφοντας ιστορία.