Someone To Talk To

Η επικοινωνία αρχίζει πάντα από τον ίδιο μας τον εαυτό...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Someone To Talk To

WriterCyril MassarottoArtistGrégory PanaccionePublisherEurope Comics

Τέλη Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε μία ακόμα αναπάντεχη έκδοση, από την e-κδοτική που ολοένα και εμπλουτίζει τον ψηφιακό κατάλογό της με αγγλόφωνες μεταφράσεις Ευρωπαϊκών τίτλων. Αυτή τη φορά, σειρά είχε μία από τις καλύτερες μεταφορές που έχουν γίνει ποτέ!

Το SOMEONE TO TALK TO είναι διασκεύη του ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα Cyril Massarotto, QUELQU’UN A QUI PARLER, σε σχέδιο του ταλαντούχου Grégory Panaccione, ο οποίος, το 2014, μας είχε δώσει το πολύ δυνατό UN OCEAN D’AMOUR (A SEA OF LOVE, αγγλιστί). Εν αντιθέσει, όμως, με εκείνη τη σχεδόν καρτουνίστικα μινιμαλιστική δουλειά, εδώ ο Βέλγος Panaccione μεγαλουργεί σε όλα τα επίπεδα, έχοντας αποκτήσει πιο ρευστή και ρεαλιστική γραμμή.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας 35χρονος millennial, που ζει μόνος του στο Παρίσι, έχοντας πετάξει στα σκουπίδια όλα του τα όνειρα, για να δουλέψει ως σχεδιαστής σε εταιρεία μόδας για σκύλους. Στα 35α του γενέθλια, αφού έσβησε ακόμη μια φορά μόνος του τα κεριά της τούρτας του, αποφασίζει να καλέσει τον αριθμό του σπιτιού που μεγάλωσε. Και το σηκώνει το πιο απρόσμενο άτομο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: ο 10χρονος εαυτός του! Αυτό που ακολουθεί, για 250 σελίδες, είναι μία εκπληκτική αμφίδρομη επικοινωνία, που θα αλλάξει τα πάντα. Μία πολύ δυνατή σύγκρουση των ανεκπλήρωτων πόθων και ονείρων, με την παιδική αθωότητα, που θα αντηχήσει σαν πυρηνική σχάση, διαπερνώντας το διάφραγμα των δύο χιλιετιών και την καρδιά του ίδιου του αναγνώστη.

Το SOMEONE TO TALK TO είναι προϊόν των καιρών μας και ακόμα πιο επίκαιρο εν μέσω πανδημίας, αναδεικνύοντας, με τον πιο δυνατό τρόπο, την ανάγκη για επικοινωνία, η οποία πρέπει να αρχίζει, τελικά, από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αφουγκραστείτε και κάντε ένα μακροβούτι στην άβυσσο των χαμένων ονείρων. Θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να ανακαλύψετε.