Previews Picks

January 2022

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, ο covid δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους και η καθημερινότητά μας εξακολουθεί να παραμένει περίεργη και απαιτητική. Ευτυχώς, μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει η σταθερή αξία του PREVIEWS, το οποίο, για αυτόν τον μήνα, ξεφυλλίζουν ο Γιώργος Ξύδης και ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος.

Blue Pages

Καλή χρονιά, με ποδαρικό από τους τρεις (ζωή να ‘χουνε) καταλόγους με τα νέα comics, που περιμένουμε να καταφθάσουν σε κάνα δίμηνο. Ελπίζω αυτό το μήνα να μας επιφυλάσσουν κάποιες θετικές εκπλήξεις, καθώς οι τρεις τελευταίοι μήνες είχαν ελάχιστες νέες επιλογές (για μένα τουλάχιστον).

Για να δούμε τι θα δούμε…

Batman/Superman: World’s Finest #1

$3.99 page DC4 DC Comics

Ξεκινάμε με DCάρα, που εδώ και πολύ καιρό μας τα έχει κάνει μαντάρα. Δυστυχώς, καμία από τις team-up σειρές των δύο μεγαλύτερων ηρώων της DC (και όχι μόνο) δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει τα επίπεδα του SUPERMAN/BATMAN που κυκλοφόρησε… πριν είκοσι χρόνια σχεδόν (ω, να σου…).

Το δίδυμο των Waid/Mora αφήνει κάποιες υποσχέσεις ότι αυτό μπορεί να αλλάξει και να δούμε κάτι καλό.

Batman: Beyond The White Knight #1 (of 8)

$4.99 page DC6 DC Comics

Το τρίτο μέρος του Batman Murphyverse (μετά τα WHITE KNIGHT και CURSE OF THE WHITE KNIGHT) είναι εδώ και αποτελεί μια όαση μέσα στους τόνους πατάτας που μας σερβίρουν κάθε μήνα ως υπερηρωικά comics.

Rogues #1 (of 4)

$6.99 page DC21 DC Comics

Χμμ… αυτό φαίνεται ενδιαφέρον, μια και ο Flash είναι γνωστό ότι διαθέτει μια διαβόητη (και αρκετά δημοφιλή) ομάδα αντιπάλων, γνωστή και ως Rogues Gallery. Η ιστορία διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά τη διάλυση της ομάδας και αφού οι ζωές των αγαπημένων κακών δεν έχουν πάει και πολύ καλά. Ευτυχώς ο αρχηγός τους, Captain Cold, έχει ένα σχέδιο που υπόσχεται να αλλάξει τη μοίρα τους.

Phantom Stranger Omnibus

$125.00 page DC45 DC Comics

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μία έκδοση που όλο ανακοινωνόταν και όλο ακυρωνόταν, σε λίγο καιρό θα είναι στα ράφια μας! Ουσιαστικά, πρόκειται για τη συλλογή των περιπετειών του Phantom Stranger από τη δημιουργία του, το 1952, έως και το CRISIS ON INFINITE EARTHS. Μπορεί το κόστος να είναι υψηλό, όμως αξίζει, μέχρι τελευταίου ευρώ, τα λεφτά του.

Wolverine: Patch #1 (of 5)

$3.99 page M12 Marvel Comics

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά, όταν σε έναν κατάλογο 132 σελίδων, η πιο θελκτική πρόταση της Marvel είναι το αναμάσημα παλιών ιστοριών από έναν βετεράνο δημιουργό του δημοφιλούς ήρωα.

Venom: Lethal Protector #1 (of 5)

$4.99 page M18 Marvel Comics

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά όταν σε έναν κατάλογο 132 σελίδων, η πιο θελκτική πρόταση της Marvel είναι το αναμάσημα παλιών ιστοριών από έναν βετεράνο δημιουργό του ήρωα.

Hulk Grand Design: Monster #1

$5.99 page M52 Marvel Comics

Μετά τον Ed Piskor (X-MEN GRAND DESIGN) και τον Tom Scioli (FANTASTIC FOUR GRAND DESIGN), ο τρίτος της παρέας του YouTube Channel CARTOONIST KAYFABE, Jim Rugg, αναλαμβάνει, με τη σειρά του, να αναπτύξει, σε μερικές δεκάδες σελίδες, όλη την ιστορία ενός χαρακτήρα της Marvel και επιλέγει τον Incredible Hulk.

Ένα ομολογουμένως δύσκολο έργο, το αποτέλεσμα του οποίου είμαι πολύ περίεργος να διαβάσω.

Astro City: That Was Then...

$3.99 page 40 Image Comics

Το δημοφιλέστατο ASTRO CITY επιστρέφει και το νέο του σπίτι είναι η Image Comics. Και τί καλύτερο για ορεκτικό, από ένα one-shot με γνώριμους, αλλά και νέους χαρακτήρες, η ιστορία του οποίου θα συνεχιστεί στην επερχόμενη ongoing σειρά.

We Have Demons #1 (of 3)

$4.99 page 94 Dark Horse Comics

Το δίδυμο των μεγάλων επιτυχιών, Scott Snyder και Greg Capullo, παίρνει μεταγραφή στη Dark Horse και μας προσφέρει ένα mini series για τη μάχη του καλού με τα κακά δαιμόνια.

Από σχέδιο, τουλάχιστον, θα είναι super. Για την ιστορία, οψόμεθα.

Bettie Page: The Alien Agenda #1

$3.99 page 150 Dynamite Entertainment

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν τη Bettie Page επικεφαλής μιας ομάδας για να ερευνήσει τι στο καλό συμβαίνει στην Area 51.

Ναι, τί;

Green Pages

Το πρώτο PREVIEWS της χρονιάς είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση, όχι επειδή ακόμα κολλάνε τα χέρια από τα μελομακάρονα, αλλά επειδή έχουν συνήθως προηγηθεί, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τα μεγάλα όπλα των εκδοτικών, και ο Μάρτιος (με τον οποίο καταπιάνεται ο κατάλογος αυτού του μήνα) αρκείται σε πιο… διακριτικές κυκλοφορίες.

Μικρό το κακό, αφού (όπως αναφέρει και το άγαλμα του αγνώστου αναγνώστη comics έξω από τα γραφεία της Diamond), όποιος ψάχνει βρίσκει!

Rave

$22.95 page 284 PublisherDrawn & Quarterly

Oι coming of age ιστορίες έχουν παραφορεθεί τελευταία, ειδικά όταν οι πρωταγωνιστές έχουν να αντιμετωπίσουν και πόλεμο για τις ιδιαιτερότητές τους. Το RAVE της Jessica Campbell ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς φέρνει τους Ευαγγελιστές απέναντι σε μια νεαρή που εξερευνά τη σεξουαλικότητά της.

Ναι, δεν ακούγεται ως κάτι το ιδιαίτερο, το ξέρω, αλλά με έχει κερδίσει το σχέδιο.

Keeping Two

$29.99 page 290 PublisherFantagraphics Books

Ο Jordan Crane είναι ο master των γλυκόπικρων ιστοριών και το KEEPING TWO υπόσχεται να είναι το μεγαλύτερο project του των τελευταίων 20 χρόνων. Στην επιφάνεια, βρίσκεται η καταδικασμένη σχέση ενός ζευγαριού, αλλά έχουμε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, με μπρος-πίσω στο χρόνο, αλλά και μια χιτσκοκική ατμόσφαιρα, που πολύ με εξιτάρει.

Ανυπομονώ και το προτείνω και σε όσους γνωρίζουν τη δουλειά του Crane και σε όσους τον ακούν για πρώτη φορά.

Life Of Che

$19.99 page 291 PublisherFantagraphics Books

Oι βιογραφίες του Che Guevara αποτελούν ένα ακόμα πολυφορεμένο trend, αλλά δεν συναντάμε κάθε ημέρα μια βιογραφία από τους Hector German Oesterheld (EL ETERNAUTA) και Alberto Breccia (MORT CINDER)!

Δεδομένων των υπογραφών των δύο δημιουργών, θα έπαιρνα το συγκεκριμένο, ακόμα κι αν αποτελούσε τη βιογραφία της τρύπιας κάλτσας που έχω καταχωνιάσει στο συρτάρι μου, επειδή ακόμα δε μπορώ να βρω το ταίρι της…

Asphalt Blues

$34.99 page 308 PublisherHumanoids

Μια ακόμα ιστορία χωρισμού σε αυτό το PREVIEWS, αυτή τη φορά από το χέρι του Jaouen Salaun. Βρισκόμαστε στο μέλλον, όπου ένα εδώ και χρόνια χωρισμένο ζευγάρι παραμένει ενωμένο (αλλά μη με ρωτήσετε ακόμα από τί, γιατί δεν έχω καταλάβει – από τη μοίρα, τις συνθήκες, τί;).

Slow burn ιστορία, απεικόνιση του εγγύς μέλλοντος και εντυπωσιακό φωτορεαλιστικό σχέδιο (ναι, το παραδέχομαι, αυτό ήταν που με τράβηξε να μάθω περισσότερα).

Shadowman

$24.99 page 376 PublisherValiant

Η επανέκδοση του μήνα είναι αυτό το TPB από τη Valiant, που συγκεντρώνει τα τεύχη #5-15 από το SHADOWMAN των Jamie Delano και Charlie Adlard! Ή μήπως έχει μείνει ακόμα μία πρόταση στο Previews Picks μου;

Ode To Kirihito Omnibus

$34.95 page 436 PublisherVertical

Η επανέκδοση του μήνα είναι τελικά αυτό εδώ το omnibus από τη Vertical Comics!

Ο Osamu Tezuka καταπιάνεται με μια ασθένεια που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε κτήνη. Ένας νεαρός γιατρός ταξιδεύει σε μια απομονωμένη γωνιά της επαρχίας, για να ερευνήσει, και ξεκινά ένας εφιάλτης συγκαλύψεων, υπερμεταδόσεων και γεγονότων, που θα ρουφήξουν τους λάτρεις του δυστοπικού, του συνομωσιολογικού και του… ψεκαστικού, σε ένα φρενήρες ξεφύλλισμα!