Top 100 Comics Of The 70s: 100-91

Σαμουράι, θεοί και cyborgs, κόντρα σε Ισπανούς επαναστάτες!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά και στην πρώτη αυτή δεκάδα του φετινού Top 100 βρίσκουμε τρία manga, ένα ευρωπαϊκό, αρκετούς λιγότερο γνωστούς χαρακτήρες από DC και Marvel, αλλά και κάποιους που το MCU προσπαθεί με το ζόρι να μετατρέψει σε household name…

100

Sgt. Rock

1970-1971, 1977WritersJoe Kubert, Robert KanigherArtistJoe KubertDC Comics

Υπάρχουν δημιουργοί που το όνομά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με έναν χαρακτήρα και σχεδόν πάντα “πάνε μαζί”, ακόμα και σε περίπτωσεις που ο δημιουργός έχει αρκετές ακόμα σημαντικές δημιουργίες στο ρεπερτόριό του. Ο Joe Kubert και ο σκληροτράχηλος λοχίας των war comics της DC, Sgt. Rock, αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο κλασικά παραδείγματα αυτού του κανόνα! Στα 60+ χρόνια παρουσίας του ήρωα, πολλοί σπουδαίοι δημιουργοί έχουν αναλάβει να διηγηθούν τις ιστορίες του, συχνά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Κι όμως, όταν δεν υπάρχει το artwork του Kubert, είναι σαν κάποιο κομμάτι του παζλ να έχει μπει ανάποδα και μολονότι η γενική εικόνα είναι όμορφη, το μάτι του αναγνώστη αντιλαμβάνεται πως κάτι είναι “λάθος”.

Στο ξεκίνημα των 70s, η δουλειά του Kubert είχε πιθανότατα φτάσει στην απόλυτη κορύφωσή της, ενώ η σύντομη επιστροφή του στον χαρακτήρα, το 1977, έδειξε πως η μαγεία μιας συμβιωτικής σχέσης δημιουργού-δημιουργήματος, είναι πολύ δύσκολο να χαθεί!

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91