Top 100 Comics Of The 70s: 90-81

Λοχαγοί στο διάστημα, δαίμονες, άγνωστοι στρατιώτες, αλλά και ηλικιωμένοι στο Τόκιο...
86

The Brave & The Bold

1971-1979WritersBob Haney, Gerry Conway, Dennis O'Neil, Cary Burkett, Marty Pasko, Michael Fleisher, Robert Kanigher, Mike W. BarrArtistJim AparoDC Comics

Πώς γίνεται ένας τίτλος από τον οποίο, στη διάρκεια της δεκαετίας, πέρασαν οκτώ διαφορετικοί συγγραφείς, με διαφορετικά συγγραφικά στιλ, προσεγγίσεις και θεματικές, να διατηρεί τέτοια σταθερότητα και ομοιογένεια; Η απάντηση έχει ονοματεπώνυμο. Jim Aparo! Ο σπουδαίος καλλιτέχνης ανέλαβε τα σχεδιαστικά ηνία στον τίτλο το 1971 και παρέμεινε σταθερά στη θέση του (εξαιρούνται κάποια fill-ins) μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και ο συχνότερος “regular artist” για όσο κράτησε το BRAVE & THE BOLD στα 80s.

Το πανέμορφο σχεδιαστικό στιλ του, με υπέροχα ραφιναρισμένες γραμμές και δυναμικά layouts, μοιάζει με ένα απολύτως ισορροπημένο μίγμα Neal Adams και Jose Luis Garcia-Lopez, και ταιριάζει απόλυτα στον Batman, χωρίς όμως να μοιάζει παράταιρο σε άλλους χαρακτήρες. Στην πραγματικότητα, με την ικανότητά του να σχεδιάζει πάντα on model όλους τους ήρωες της DC, αλλά και την ταχύτητα και τη συνέπειά του, ο Aparo ήταν ιδανικός για έναν τέτοιο τίτλο, όπου οι συμπρωταγωνιστές άλλαζαν κάθε μήνα και τα σενάρια συχνά έρχονταν με καθυστέρηση.

 

 

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81