Top 100 Comics Of The 70s: 50-41

Whoever knows where fear lurks, burns at the touch of the... Shadow?
48

Amazing Spider-Man

1978-1979WriterMarv WolfmanArtistsRoss Andru, Keith Pollard, John ByrneMarvel Comics

Από τον κεντρικό τίτλο του αγαπημένου μας wall-crawler, έχουν περάσει ορισμένοι από τους κορυφαίους superhero writers όλων των εποχών. Stan Lee, Roy Thomas, Gerry Conway, Len Wein, Archie Goodwin, Roger Stern, J.M. DeMatteis, David Michelinie. .. Απίστευτη λίστα!

Από μια τέτοια λίστα, θα ήταν δύσκολο να λείπει ο μεγάλος Marv Wolfman, οπότε εντελώς φυσιολογικά τον βλέπουμε και αυτόν εδώ, με ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά απολύτως αντιπροσωπευτικό run. Στα χέρια του Wolfman, ο “ώριμος” Peter αποφοιτεί από το πανεπιστήμιο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα γνωστά καθημερινά προβλήματα, τα οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να τον βασανίζουν, αλλά παράλληλα τα βάζει και με πολύ ενδιαφέροντες εχθρούς, όπως ο “τώρα-φαντάζει-κιτς-αλλα-όταν-ήμασταν-παιδια-ήταν-the-coolest-shit-ever” Rocket Racer, ο σχεδόν συνονόματος του συγγραφέα, Man Wolf, ο απρόσμενα δυσκολοκατάβλητος Fly, και οι “κλασικοί” Kingpin και Mysterio.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όμως, η ιστορική αξία του run του του Wolfman στον τίτλο είναι εξασφαλισμένη από τη δημιουργία της απόλυτης villain/love interest, Black Cat, που στα νεανικά μας μάτια έμοιαζε με την πιο σέξι γυναίκα που είχε εμφανιστεί ποτέ στα comics! Κάτι μου λέει πως πάνω-κάτω το ίδιο ίσχυε και για τα μάτια του Peter.

Σχεδιαστικά, το run ξεκινάει με τον, “κληροδοτημένο” από το προηγούμενο run του Len Wein, Ross Andru, και συνεχίζει με ορισμένα εξαιρετικά τεύχη από τον βασικό συνεργάτη του Wolfman στο τίτλο, τον παραγνωρισμένο Keith Pollard, ενώ στα δύο τεύχη με τον Man-Wolf, το artwork αναλαμβάνει ο κολοσσός John Byrne, σε ένα από τα σπάνια περάσματά του από το ASM. Not bad, methinks…

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41