Top 100 Comics Of The 70s: 50-41

Whoever knows where fear lurks, burns at the touch of the... Shadow?
47

Doctor Strange

1973-1974WriterSteve EnglehartArtistFrank BrunnerMarvel Comics

Ότι καλύτερο έχει γραφτεί για τον Doctor Strange, από τη ψυχεδελική εποχή των Stan Lee και Steve Ditko. Εδώ, ο Englehart, που σε αυτή τη δεκαετία μας έδωσε τις ωραιότερες δουλειές του, όπως και το εκπληκτικό run στον Captain America, μένει πιστός στο πνεύμα του Stan Lee, αλλά εμπλουτίζει τις ιστορίες του και με Λαβκραφτικό horror, fantasy και religion themes (εμφανής η κριτική του Englehart στις θρησκευτικές οργανώσεις), παρουσιάζοντας τις επικές μάχες του Stephen Strange απέναντι σε εχθρούς όπως Suma Gorath, Baron Mordo, Sise-Neg, Silver Dagger, ακόμα και του ίδιου του… Death!

Στο οπτικό κομμάτι, τα τεύχη είναι χάρμα οφθαλμών, σχεδιασμένα από τον Frank Brunner, του οποίου οι σχεδιαστικές επιρροές από τον Neal Adams είναι εμφανείς. Ο Strange ταξιδεύει στον χώρο, στο χρόνο, σε άλλες διαστάσεις, ακόμη και στην “εξωπραγματικότητα”, πριν έρθει τελικά αντιμέτωπος με τον Θάνατο και το χαμό του μέντορά του, Ancient One, μέσα σε ένα ψυχεδελικό και μυστικιστικό κρεσέντο από ένα δημιουργικό δίδυμο σε μεγάλα κέφια.

Κατά την προσωπική μου άποψη, άνετα μέσα στους 10 καλύτερους τίτλους που έβγαλε η Marvel στη δεκαετία του ’70 όταν πραγματικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο στο παιχνίδι των εντυπώσεων και των καλών εκδόσεων…

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41