Top 100 Comics Of The 70s: 50-41

Whoever knows where fear lurks, burns at the touch of the... Shadow?
43

Amazing Spider-Man

1971WriterRoy ThomasArtistGil KaneMarvel Comics

Ο Roy Thomas είναι μια σημαντική μορφή των αμερικανικών comics. Μέγας γνώστης της ιστορίας του Μέσου (ειδικά της Golden Age) και βασικός παράγων της ύστερης Silver και της Bronze Age, είναι γνωστός και για κάτι ακόμα. Ότι υπήρξε ο αντικαταστάτης του Stan Lee σε διάφορα πόστα, με κυριότερο – φυσικά – αυτό του Editor-in-Chief, όταν ο Lee εγκατέλειπε σιγά-σιγά την καθημερινή ενασχόληση με τη Marvel, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ένα τέτοιο πόστο ήταν και αυτό του συγγραφέα του AMAZING SPIDER-MAN έναν τίτλο όπου ο Lee είχε ένα από τα μακροβιότερα run του. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Thomas πιο πολύ έκανε ένα fill-in για τα τεύχη #101-104, καθώς ο Lee επανήλθε (για λίγο). Συνεργάτης του σε αυτά τα τεύχη ήταν ο μεγάλος Gil Kane.

Τί είναι, όμως, αυτό που κάνει αυτά τα μόλις τέσσερα τεύχη να κατακτούν μια περίοπτη θέση σε αυτή τη λίστα; Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο ιστορίες των δύο τευχών η κάθε μία. Από τη μία, στα #101-102 (που είναι και τα πλέον γνωστά) ο Peter έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του ανατρεπτικού φινάλε του επετειακού εκατοστού τεύχους, όπου βρέθηκε να αποκτά τέσσερα επιπλέον χέρια! Σαν να μην έφτανε αυτό, την πρώτη του εμφάνιση κάνει ο Morbius, περιπλέκοντας την κατάσταση. Από την άλλη, στα #103-104, ο Peter, η Gwen και ο… J. Jonah Jameson, βρίσκονται στην Savage Land, σαν άλλοι πρωταγωνιστές του KING KONG!

Έτσι κατάφερε ο Rascally Roy, να αφήσει το στίγμα του και στον Spider-Man και ας είχε τόσο λίγα τεύχη στη διάθεσή του.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41