Top 100 Comics Of The 70s: 40-31

Ο Tintin και ο Corto Maltese βοηθούν τον Black Panther να νικήσει τον Killmonger
31

Green Lantern/Green Arrow

1976-1977WriterDennis O'NeilArtistMike GrellDC Comics

Το 1976, έχουμε την πραγματική επαναφορά στην κορυφή, του διδύμου των ηρώων, όπως τους είχαμε γνωρίσει από το κλασικό δίδυμο Denny O’Neil/Neal Adams. Τώρα, είναι πιθανό να αναρωτηθεί κάποιος: Είναι δυνατόν να ξεπεραστεί η περίοδος των δύο προαναφερθέντων δημιουργών; Με κάθε ειλικρίνεια, θα παραδεχθώ πως όχι.

Όμως, πιστεύω πως θα αδικούσαμε το συγκεκριμένο run, αν το βάζαμε σε σύγκριση με οτιδήποτε άλλο. Θυμηθείτε μόνο πως το κλίμα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70 ήταν εντελώς διαφορετικό από τα τέλη των 60s και τα πρώτα χρόνια των 70’s. Ίσως γι’ αυτό, άλλωστε, ο O’Neil, συνεπικουρούμενος από το φανταστικό σχέδιο του Mike Grell, παρ’ όλο που συνέχισε να προβάλλει θέματα πολιτικής και κοινωνικής φύσης, πήρε τους χαρακτήρες του από την αμερικανική γη και τους μετέφερε (κυρίως) στο διάστημα. Μια εξαιρετική, win-win ιδέα, κατά την ταπεινή μου άποψη, αν σκεφτούμε την τρομερή επιτυχία που γνώριζε ακόμα εκείνη την εποχή στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Warlock του Jim Starlin.

Παραμένει εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Grell, παράλληλα με τον σχεδιασμό των ιστοριών, έγραφε ΚΑΙ σχεδίαζε έναν ακόμα τίτλο, το WARLORD, τo οποίο, ακόμα και σήμερα, θεωρείται ο πιο πετυχημένος fantasy τίτλος της DC και, όπως ήδη γνωρίζετε, βρήκε θέση και σε αυτή τη λίστα…

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31