Top 100 Comics Of The 70s: 40-31

Ο Tintin και ο Corto Maltese βοηθούν τον Black Panther να νικήσει τον Killmonger
39

Fantastic Four

1970-1972WriterStan LeeArtistsJack Kirby, John Romita Sr., John BuscemaMarvel Comics

Ας σκεφτούμε απλά πως κατά τη δεκαετία του ’60, σε αυτόν τον τίτλο, είδαμε, μεταξύ άλλων, τα εξής: Οι εξωγήινοι Skrulls να αυτό-μεταμορφώνονται σε αγελάδες για να σώσουν τη ζωή τους, ο Thing να έχει σχέση με μια τυφλή γλύπτρια, την Alicia, νομίζοντας ότι αυτή δεν μπορεί να αντιληφθεί τα χαρακτηριστικά του, ένα υπέρ ον, σχεδόν θεότητα, που καταπίνει πλανήτες και έναν ακόλουθο που περνά συνειδησιακή κρίση, καθώς αναγκάζεται να παραμείνει πιστός για να σώσει την αγαπημένη του.

Επίσης, είδαμε έναν από τους πιο εικονικούς υπερήρωες της δεκαετίας του ’40 να ανακτά την μνήμη του από την silver age εκδοχή του Human Torch (και να βάζει σε μπελάδες τον Reed Richards αλλά και τους κατοίκους της ξηράς), τον παλιό συμφοιτητή του Reed, Victor Von Doom, έναν γάμο όπου όλα πάνε στραβά, τον άρχοντα της Wakanda, τη συμμορία της Yancy Street, τον σιωπηλό υπερκόσμιο παρατηρητή Uatu, τον ερχομό των Inhumans. Και βέβαια, αξεπέραστες κλασικές ιστορίες όπως το “This Man… This Monster!” του τεύχους#51. Α, και κάποιος καλλιτέχνης ονόματι Jack Kirby ίσως στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μπορεί να μην έχουμε κάποια από αυτά τα all time classics, αλλά οι δύο άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για τα παραπάνω, ο Stan Lee και ο Jack Kirby συνέχιζαν στον τίτλο, όντας σε σταθερά σούπερ φόρμα! Και όταν ο King Kirby αποφάσισε να φύγει, τον αντικατέστησαν σχεδιαστές κολοσσοί, όπως ο John Romita και ο John Buscema, διατηρώντας το επίπεδο τρομερά ψηλά!

Τελικά, υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να απορεί, μετά από όλα αυτά, γιατί ο υπότιτλος του περιοδικού εξακολουθούσε να είναι “The World’s Greatest Comic Magazine”;

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31