Top 100 Comics Of The 70s: 40-31

Ο Tintin και ο Corto Maltese βοηθούν τον Black Panther να νικήσει τον Killmonger
38

Black Panther

1973-1976WriterDon McGregorArtistsRich Buckler, Gil Kane, Billy Graham, Keith PollardMarvel Comics

Η θητεiα του Don McGregor στο Black Panther έθεσε τα θεμέλιά για τις περισσότερες μετέπειτα εμφανίσεις του, καθιερώνοντ;aς τον ως έναν από τους σημαντικότερους μαύρους ήρωες στα comics, αν όχι τον πιο σημαντικό. Ο συγγραφέας μας χάρισε τον Erik Killmonger, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες ανταγωνιστές για τον Τ’Challa, έβαλε τον Black Panther να πλακώνει στο ξύλο την Ku Klux Klan, το οποίο μπορεί να μην ξενίζει το αναγνωστικό κοινό σήμερα, αλλά τότε είχε προκαλέσει προβληματισμούς και ανησυχίες στη Marvel, και μας χάρισε, μαζί με τον σχεδιαστή Billy Graham, μια από ένα από τα πιο όμορφες splash pages που φτιάχτηκαν ποτέ για τον ήρωα, με τη φράση “And all our past decades have seen revolutions” σκαλισμένη σε έναν πανύψηλο βράχο, κάτω από τον όποιο ο Black Panther ιππεύει μια θαλάσσια χελώνα. Pure fun!

Χωρίς τον Don Mcgregor, ο Black Panther ίσως να μην είχε εξελιχθεί πότε στον ήρωα που γνωρίζουμε σήμερα και αγάπησαν οι νέες γενιές. Εξίσου σημαντικός για την εξέλιξη του τίτλου υπήρξε και ο Bill Graham με τα λεπτομερή και δυναμικά του σχέδια, καθώς και οι υπόλοιποι σχεδιαστές, colorists και inkers. Η σειρά ειναι ένα διαμάντι από όλες τις απόψεις, και must read όχι μονό για τους θαυμαστές του ηρώα, αλλά για κάθε fan των superhero comics.

Ακόμα κι αυτούς που, όπως κι εγώ, προτιμούν γενικά τη DC, θα διαπιστώσουν οτι οι ιστορίες του McGregor με τον Black Panther ήταν ένα από τα καλύτερά comics της δεκαετίας του ’70 και έθεσαν τις βάσεις για την εξέλιξη ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες όλων των εποχών.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31