Top 100 Comics Of The 70s: 40-31

Ο Tintin και ο Corto Maltese βοηθούν τον Black Panther να νικήσει τον Killmonger
35

Cerebus

1977-1979Writer/ArtistDave SimAardvark-Vanaheim

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα για το CEREBUS, μέχρι προσφάτως που το έπιασα στα χέρια μου, προβληματισμένη σχετικά με το περιεχόμενο του ιδιόρρυθμου comic. Σύντομα, όμως, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια ευφυέστατη δουλεία, πρωτοπόρα για την εποχή της, που έθεσε τους κανόνες και το ύφος του ανεξάρτητων comics, και η οποία ιδιαίτερα στη δεκαετία του 80, θα βρει πολλούς θαυμαστές και μιμητές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Alan Moore έχει δηλώσει ότι “το Cerebus είναι για τα comics ότι το υδρογόνο για τον περιοδικό πίνακά”. Και πράγματι, το comic ξεκινά από παρωδία διάσημων comics της εποχής, όπως ο Conan και σταδιακά μετατρέπεται σε ένα ταξίδι οξείας κοινωνικής κρητικής, αναδομήσεις στερεότυπων και αφηγήσεων του Μέσου, σοκαριστικου χιουμορ και εξαιρετικών, συχνά προκλητικών, σκίτσων.

Το να διαβάσεις, βέβαια, ένα comic που που συνεχίστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ποιότητα των ιστοριών έχει τα πάνω και τα κάτω της ανάλογα με την εποχή, φτανοντας, ίσως, στην πιο ενδιαφέρουσα περίοδό της, τη δεκαετία του ’80. Παρ’ αυτα, καθώς η συγκεκριμένη λίστα ασχολείται με comics των 70s, ο πρώτος τόμος του CEREBUS είναι εξαιρετικά διασκεδαστικός και ενδιαφέρων, οπότε αξίζει και με το παραπάνω τη θέση τουμ τόσο σε αυτή τη λίστα, όσο και στις συλλογές σας.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31